"Songs In Time" - הפתיחה

AeroTom

New member
../images/Emo79.gif "Songs In Time" - הפתיחה

זה השם של הפינה החדשה שתהיה לנו בפורום בקביעות לדי הרבה זמן...בפינה הזאת כל פעם אני אביא שיר אחר של הלהקה, שזה יכול להיות כל שיר ששוחרר רשמית מהקטלוג הענק של הלהקה. כל פעם אני בוחר את השיר בצורה ראנדומלית, ככה שיכול לצאת כל שיר מכל אלבום. מוכרים יותר ומוכרים פחות. גרסת סטודיו או גרסת לייב...הכל יכול להגיע ועל כל השירים וכל הגרסאות אנחנו נדון כאן ונספר את דעתנו עליהם בכלליות כיום+האם הם שרדו את מבחן הזמן שלנו+אם יש לנו סיפור חיבור מיוחד לכל שיר שיגיע...וכמובן כל אחד מוזמן להמשיך ולכתוב מה שבא לו על השירים. אז אנינו מתחילים היום ובהגרלה הראשונה יצא השיר הבא: Round And Round קודם כל פרטי השיר:
נכתב ע"י סטיבן טיילר ובראד וויטפורד.
שוחרר לראשונה באלבום הסטודיו השלישי של הלהקה - Toys In The Attic, בשנת 1975.
זהו השיר הראשון של הלהקה שבו יש קרדיט לבראד וויטפורד.
השיר מעולם לא בוצע בלייב ע"י הלהקה. ועכשיו אתם מוזמנים לענות על השאלות הבאות (וגם להוסיף עוד מילים בכיף על השיר אם בא לכם):
מה אתם חושבים על השיר כיום?
מה חשבתם עליו בעבר והאם החיבור אליו השתנה עם הזמן (לטוב או לרע)?
האם יש לכם סיפור חיבור\'קליק' מעניין אליו? אם כן כמובן שתפו אותנו (זה יכולה להיות ההרגשה ברגע שהגיע איתו ה-'קליק' הזה, או זיכרון של השמיעה הראשונה שלו אם זה הגיע מיידית וכו').
Songs In Time - Round And Round

Aerosmith2006

New member
אז ככה.

הפעם הראשונה ששמעתי אותו - אני זוכרת שהדבר הראשון שגרם לי לזכור אותו זה בגלל הגיטרה ברקע, אני ממש אוהבת את הקצב הזה.... שהוא כזה, חוזר על עצמו במין איטיות אגרסיבית כזו. לא הקשבתי ממש למילים, הייתי שומעת את הגיטרה כל הזמן.
כיום - אני אוהבת אותו. הוא שיר מאוד יפה ומיוחד. אני אוהבת את השורות שחוזרות בכל פעם במקום אחר now everythin' changes ain't nothin' the same I'm gettin' the strangest feelin' I can't remember my name אני נורא מתחברת למילים ולקצב, במובן שאני מוצאת את המילים מאוד מתאימות לקצב, הוא נורא נוקב וישיר, כמו המילים. If you believe in me like I believe in you You wouldn't be tellin' me things that weren't exactly true
עם הזמן - עם הזמן התחלתי להקשיב גם יותר למילים וראיתי את הקשר בניהן ואני עד היום אוהבת אותו מאוד, יוצא לי יותר לשמוע אותו כשאני שומעת את Gems- אחד האלבומים האהובים עליי.

AeroTom

New member
אני מצטרף ומדגיש פה משהו אצל תמרה

שזה השמיעה שלו בתוך Gems. אלבום האוסף מהמיוחדים ביותר שקיימים וכנראה האוסף האהוב עלי של הלהקה כיום (כידוע אני ממש לא מחבב אוספים, אלא תמיד בעד אלבומי סטודיו, גם להתחלת חיבור עם כל להקה שהיא). כל הרצועות ב-Gems הן מיוחדות (אולי למעט Chip Away ו-Jailbait) ושירים שמקבלים שם במה ראויה ביחד. שירים שצריכים לשים אליהם לב (כתבתי יותר בהרחבה על זה בביקורת שלי על האלבום). Gems הוא בין האוספים הבודדים במוזיקה שאני אהיה מסוגל לשמוע כיום וממש להנות מהם. Round And Round לדעתי מקבל שם במה, או תשומת לב שהוא באמת ראוי לה. חבל שנראה שללהקה כיום אין את ה"ביצים" להוציא כזה אוסף ושירים נפלאים אחרים כמו Round And Round לא מקבלים במה נוספת. כי השירים הכי מיוחדים\מקסימים בדרך כלל לא מקבלים יותר מדי חשיפה או נמצאים באוספים וכו'. הרבה כי הם לא שירים בשביל הקהל הרחב, הם שירים שיש בתוכם משהו שצריך להרגיש. וקהל של אוספים ושירים בודדים שלא קונה אלבומים באמת לא ממש מרגיש את זה לדעתי...וחבל.

SaintJohn

New member
גם אני מצטרף להדגשה

ב-Gems הוא באמת מקבל תשומת לב גדולה יותר מב-Toys, והוא מואר שם באור שונה, שמבליט אותו מעבר לרגיל.

בָלבָל

New member
אוווו עם איזה שיר פתחת!! ../images/Emo99.gif

שיר שאני מאוד מאוד אוהבת אני כמעט לא זוכרת את הפעמים הראשונות ששמעתי את רוב השירים, בעיקר כי קניתי הרבה אלבומים בבת אחת ולא היתה לי הזדמנות להקדיש לכל אחד תשומת לב כמו שצריך. אני חושבת שכשחזרתי לפורום, ואולי כשהיה אחד מהאירוליגים והקשבתי לשירים כדי לבחור, אז R&R ממש ממש ממש עשה לי את זה... ועד היום הוא מאוד מאוד מאוד אהוב עלי

SaintJohn

New member
הרבה זמן לא הקשבתי לו

אולי זה רמז שהגיע הזמן... כיום הוא לא מהאהובים עליי ביותר, אני נהנה להקשיב לו אבל הוא לא בולט אצלי במיוחד. הריף חזק, זה בטוח, וכרגיל המילים לא משכו את תשומת ליבי. אני זוכר שבפעמים הראשונות שהקשבתי לו היה לי קשה להתחבר אליו. הוא היה כבד מדי לטעמי, ולא הצלחתי למצוא בקלות את האיכויות שלו. זה היה משהו שקרה בהדרגתיות, עם הזמן. בסה"כ הדעה שלי לגביו השתנתה לאורך השנים, בצורה חיובית. אני גם חושב שאם הלהקה סוף סוף תבצע אותו בלייב, זה יהיה מאוד מיוחד, ומאוד מסקרן אותי לדעת איך זה יישמע.

AeroSlash

New member
:)

מה אתם חושבים על השיר כיום? מה אני חושבת עליו? הרבה יותר דברים טובים ממה שחשבתי עליו אחרי ששמעתיו לראשונה.. מטבע הדברים יש שירים שלוקח הרבה יותר זמן להתרגל אליהם, זה אחד מהם. מה חשבתם עליו בעבר והאם החיבור אליו השתנה עם הזמן (לטוב או לרע)? לטובה, אכן. במיוחד אחרי RTJ. האם יש לכם סיפור חיבור\'קליק' מעניין אליו? אם כן כמובן שתפו אותנו (זה יכולה להיות ההרגשה ברגע שהגיע איתו ה-'קליק' הזה, או זיכרון של השמיעה הראשונה שלו אם זה הגיע מיידית וכו'). להגיד את האמת? לא ממש זכורה לי הפעם הראשונה ששמעתי את השיר. זכורה לי יותר הפעם הראשונה ששמעתי את גרסת RTJ, ואז זה הגיע..........

AeroSlash

New member
עזבו את ה-RTJ

בלבלתי עם איזה גרסת לייב, אחרת, לא רשמית.

AeroTom

New member
אבל הוא לא בוצע בלייב מעולם ../images/Emo12.gif

נראה לי את צריכה לחזור לפה בקביעות כמו פעם, אלה. הקפיצות האלה כל פעם לא עושות לך נראה לי טוב
(עולה לי לראש שהתבלבלת בין Round N Round לבין No More...הייתכן?)

AeroSlash

New member
לא, אני לא מבלבלת בין השירים

אני יודעת מה זה R&R, אבל עם הקטע של הלייב אולי באמת בלבלתי... זה לא אני - זה החום והנזלת!!

AeroTom

New member
וגם אני כמובן עונה

כיום Round And Round הוא מהשירים שאני יותר אוהב של הלהקה. שיר שיהיה אצלי די גבוה ברשימה של השירים הכי פחות מוערכים של הלהקה...יצירה ענקית של בראד ומהשירים היותר טובים של הלהקה לדעתי בשנות ה-70. ב"מבחן הזמן" שלי עם השיר אין הרבה הבדל. לקח לי כמה שמיעות בתחילת הדרך כדי להבין מה עומד מולי. לא היה קליק על השמיעה הראשונה, אבל זה הגיע די מהר. אהבתי אותו מאוד בהתחלה ואני מאוד אוהב אותו גם כיום. אין לי סיפור מיוחד עם החיבור אליו. זה פשוט הגיע אוטומטי אחרי כמה שמיעות של "Toys" בתחילת הדרך. בכלל, האלבום הזה הוא האלבום שהתחברתי אליו הכי מהר אחרי Nine Lives. השיר הספציפי שמדובר עליו לא נכנס לי חזק ישר על השמיעה הראשונה, אבל הגיע מהר כמו שציינתי. ממש חבל לי שהלהקה לא ביצעה אותו מעולם בלייב. תמיד דמיינתי שאם הם יבצעו אותו, אז הם יכניסו אותו בתוך Medley של משהו. לא יודע למה, תמיד חשבתי ככה. אני עדיין רואה את זה כיום, אבל כמובן רוצה לראותו שוב מבוצע בלייב לראשונה ובמלואו. אני כבר לא חושב שזה יקרה, אבל Never say never. ביחד עם No More, Adam's Apple, Uncle Salty ו-Toys הוא מהשירים היותר אהובים עלי באלבום כיום. יש בו משהו מיוחד ושירים כמוהו רק נותנים רצון ותיאבון לשמוע עוד דברים שהגיטרה של בראד יצרה...שיר נהדר שאני מאוד אוהב.

AeroFan

New member
אוקיי

כיום הוא לא מאהובים עליי ביותר של הלהקה אבל אני מאוד אוהב אותו. בהתחלה לא כ"כ התחברתי אליו, אבל מהר מאוד התחלתי לאהוב אותו, אבל מאז ומתמיד (וגם כיום) הוא לא מאהובים עליי ביותר של הלהקה, אבל אני מאוד אוהב אותו. איתו דווקא אין ממש סיפור מיוחד, שמעתי אותו פעם ראשונה מתי ששמעתי פעם ראשונה את כל טויז (לא שמעתי אותו לפני כשיר בודד), ובהתחלה הוא היה השיר היחידי בטויז שלא התחברתי אליו, עם הזמן התחלתי לאהוב גם אותו....

למעלה