ציףציף1000
New member
../images/Emo79.gif Sheep ../images/Emo79.gif
Sheep הוא השיר הפחות אהוב עלי באלבום. הסאונד בהיר מדי, נוצץ מדי, מזכיר לי רוק איצטדיונים מהתקופה, נוסח ELO. גם לטקסט אני לא מתחברת: פנטזיית הנקמה של ווטרס משאירה טעם רע בפה. האם ווטרס מתאר כאן יציאה לחופש? לא ממש. האם הוא לצידם של הכבשים המדוכאות? גם לא. הוא בז להם בדיוק כפי שהוא בז לחזירים ולכלבים: הכבשים הן טפשות, מתעלמות במכוון מהמציאות, מוכנות לקבל כל תכתיב. ונקמתן היא לא יותר מאשר דיכוי אחרים, במקום יצירת סדר חברתי חדש ושוויוני. הפסימיות - שלא לומר מיזנטרופיה - של ווטרס, ניכרת כאן אולי יותר מאשר בשירים האחרים, שכן זהו עולם ללא חמלה וללא אפשרות לחמלה. באמצע השיר, שילב ווטרס פרודיה על תהילים פרק כ"ג. הכבשים "מודות" לאלוהיהן על שיצר אותן - בכדי להפוך אותן לבשר לאכילה, לקרבנות. המרידה של הכבשים בסדר החברתי היא גם מרידה כנגד אלוהיהן - במשתמע, יציאה כנגד הדת, שבעיניו של ווטרס (באלבום זה, בכל אופן) היא כלי לדיכוי ההמונים. ואיך מישבים את השיר הזה עם שיר המסגרת, Pigs on the Wing? ווטרס ואהובתו, בשיר ההוא, נמצאים 'מחוץ' לסדר החברתי המתואר באלבום. יש ביניהם אהבה ואמון. אז מה הם? ברווזים?
Sheep הוא השיר הפחות אהוב עלי באלבום. הסאונד בהיר מדי, נוצץ מדי, מזכיר לי רוק איצטדיונים מהתקופה, נוסח ELO. גם לטקסט אני לא מתחברת: פנטזיית הנקמה של ווטרס משאירה טעם רע בפה. האם ווטרס מתאר כאן יציאה לחופש? לא ממש. האם הוא לצידם של הכבשים המדוכאות? גם לא. הוא בז להם בדיוק כפי שהוא בז לחזירים ולכלבים: הכבשים הן טפשות, מתעלמות במכוון מהמציאות, מוכנות לקבל כל תכתיב. ונקמתן היא לא יותר מאשר דיכוי אחרים, במקום יצירת סדר חברתי חדש ושוויוני. הפסימיות - שלא לומר מיזנטרופיה - של ווטרס, ניכרת כאן אולי יותר מאשר בשירים האחרים, שכן זהו עולם ללא חמלה וללא אפשרות לחמלה. באמצע השיר, שילב ווטרס פרודיה על תהילים פרק כ"ג. הכבשים "מודות" לאלוהיהן על שיצר אותן - בכדי להפוך אותן לבשר לאכילה, לקרבנות. המרידה של הכבשים בסדר החברתי היא גם מרידה כנגד אלוהיהן - במשתמע, יציאה כנגד הדת, שבעיניו של ווטרס (באלבום זה, בכל אופן) היא כלי לדיכוי ההמונים. ואיך מישבים את השיר הזה עם שיר המסגרת, Pigs on the Wing? ווטרס ואהובתו, בשיר ההוא, נמצאים 'מחוץ' לסדר החברתי המתואר באלבום. יש ביניהם אהבה ואמון. אז מה הם? ברווזים?
Harmlessly passing your time in the grassland away Only dimly aware of a certain unease in the air You better watch out There may be dogs about I've looked over Jordan, and I have seen Things are not what they seem What do you get for pretending the danger's not real? Meek and obedient you follow the leader Down well trodden corridors into the valley of steel What a surprise! A look of terminal shock in your eyes Now things are really what they seem No, this is no bad dream [מלל: The Lord is my shepherd, I shall not want He makes me down to lie Through pastures green He leadeth me the silent waters by. With bright knives He releaseth my soul. He maketh me to hang on hooks in high places. He converteth me to lamb cutlets, For lo, He hath great power, and great hunger. When cometh the day we lowly ones, Through quiet reflection, and great dedication Master the art of karate, Lo, we shall rise up, And then we'll make the bugger's eyes water. Bleating and babbling we fell on his neck with a scream Wave upon wave of demented avengers March cheerfully out of obscurity into the dream Have you heard the news? The dogs are dead! You better stay home And do as you're told Get out of the road if you want to grow old
מבלים את זמנכם ללא נזק בארצות הדשא רק בקושי מודעים לתחושה לא נוחה כלשהיא באוויר כדאי שתזהרו אולי הכלבים מסתובבים חופשי הסתכלתי מעבר לנהר הירדן, וראיתי הדברים אינם כפי שהם נראים מה הפרס עבור העמדת פנים שהסכנה אינה אמיתית? כנועים וצייתנים אתם הולכים אחר המנהיג במורד מסדרונות בהם עברו רבים קודם, אל תוך עמקי הפלדה איזו הפתעה! מבט של הלם סופני בעיניכם עכשיו דברים באמת אינם כפי שהם נראים לא, זה אינו חלום רע ה' רועי, לא אחסר בנאות דשא ירביצני, על מי מנוחות ינהלני עם סכינים בוהקים ישחרר נפשי יתלה אותי על ווים במקומות גובהים יהפוך אותי לקותלי כבש באשר כוחו רב, ורעבונו רב בבוא היום בו אנו הנחותים באמצעות התבוננות שקטה והתמסרות גדולה נשלוט באמנות הקרטה וראה, כי נתמרד ונגרום לעיניו של הבן זונה לדמוע פועים וממלמלים נפלנו על צווארו בצעקה גל אחר גל של נוקמים מעוותים צועדים בשמחה אל מחוץ לנשיה, לעבר החלום האם שמעתם את החדשות? הכלבים מתים! עדיף שתשארו בבית ותעשו כפי שנורה לכם סורו מהדרך אם אתם רוצים להגיע לשיבה טובה