Sheep

../images/Emo79.gif Sheep ../images/Emo79.gif

Sheep הוא השיר הפחות אהוב עלי באלבום. הסאונד בהיר מדי, נוצץ מדי, מזכיר לי רוק איצטדיונים מהתקופה, נוסח ELO. גם לטקסט אני לא מתחברת: פנטזיית הנקמה של ווטרס משאירה טעם רע בפה. האם ווטרס מתאר כאן יציאה לחופש? לא ממש. האם הוא לצידם של הכבשים המדוכאות? גם לא. הוא בז להם בדיוק כפי שהוא בז לחזירים ולכלבים: הכבשים הן טפשות, מתעלמות במכוון מהמציאות, מוכנות לקבל כל תכתיב. ונקמתן היא לא יותר מאשר דיכוי אחרים, במקום יצירת סדר חברתי חדש ושוויוני. הפסימיות - שלא לומר מיזנטרופיה - של ווטרס, ניכרת כאן אולי יותר מאשר בשירים האחרים, שכן זהו עולם ללא חמלה וללא אפשרות לחמלה. באמצע השיר, שילב ווטרס פרודיה על תהילים פרק כ"ג. הכבשים "מודות" לאלוהיהן על שיצר אותן - בכדי להפוך אותן לבשר לאכילה, לקרבנות. המרידה של הכבשים בסדר החברתי היא גם מרידה כנגד אלוהיהן - במשתמע, יציאה כנגד הדת, שבעיניו של ווטרס (באלבום זה, בכל אופן) היא כלי לדיכוי ההמונים. ואיך מישבים את השיר הזה עם שיר המסגרת, Pigs on the Wing? ווטרס ואהובתו, בשיר ההוא, נמצאים 'מחוץ' לסדר החברתי המתואר באלבום. יש ביניהם אהבה ואמון. אז מה הם? ברווזים?
Harmlessly passing your time in the grassland away Only dimly aware of a certain unease in the air You better watch out There may be dogs about I've looked over Jordan, and I have seen Things are not what they seem What do you get for pretending the danger's not real? Meek and obedient you follow the leader Down well trodden corridors into the valley of steel What a surprise! A look of terminal shock in your eyes Now things are really what they seem No, this is no bad dream [מלל: The Lord is my shepherd, I shall not want He makes me down to lie Through pastures green He leadeth me the silent waters by. With bright knives He releaseth my soul. He maketh me to hang on hooks in high places. He converteth me to lamb cutlets, For lo, He hath great power, and great hunger. When cometh the day we lowly ones, Through quiet reflection, and great dedication Master the art of karate, Lo, we shall rise up, And then we'll make the bugger's eyes water. Bleating and babbling we fell on his neck with a scream Wave upon wave of demented avengers March cheerfully out of obscurity into the dream Have you heard the news? The dogs are dead! You better stay home And do as you're told Get out of the road if you want to grow old​
מבלים את זמנכם ללא נזק בארצות הדשא רק בקושי מודעים לתחושה לא נוחה כלשהיא באוויר כדאי שתזהרו אולי הכלבים מסתובבים חופשי הסתכלתי מעבר לנהר הירדן, וראיתי הדברים אינם כפי שהם נראים מה הפרס עבור העמדת פנים שהסכנה אינה אמיתית? כנועים וצייתנים אתם הולכים אחר המנהיג במורד מסדרונות בהם עברו רבים קודם, אל תוך עמקי הפלדה איזו הפתעה! מבט של הלם סופני בעיניכם עכשיו דברים באמת אינם כפי שהם נראים לא, זה אינו חלום רע ה' רועי, לא אחסר בנאות דשא ירביצני, על מי מנוחות ינהלני עם סכינים בוהקים ישחרר נפשי יתלה אותי על ווים במקומות גובהים יהפוך אותי לקותלי כבש באשר כוחו רב, ורעבונו רב בבוא היום בו אנו הנחותים באמצעות התבוננות שקטה והתמסרות גדולה נשלוט באמנות הקרטה וראה, כי נתמרד ונגרום לעיניו של הבן זונה לדמוע פועים וממלמלים נפלנו על צווארו בצעקה גל אחר גל של נוקמים מעוותים צועדים בשמחה אל מחוץ לנשיה, לעבר החלום האם שמעתם את החדשות? הכלבים מתים! עדיף שתשארו בבית ותעשו כפי שנורה לכם סורו מהדרך אם אתם רוצים להגיע לשיבה טובה

אני דווקא נדבקתי

לשורות האלו: What a surprise! A look of terminal shock in your eyes Now things are really what they seem No, this is no bad dream מעין ניעור של הנפש.... ישנתם? עכשיו תקומו, תראו את המציאות. לגבי המוזיקה.. הולכת מצוין בנסיעה ארוכה עם ווליום מטורף.

חרטושה

New member
../images/Emo45.gif אם הייתם מקשיבים לאלבומים

המאוחרים של ווטרס, אלבומי הסולו, זה היה בהחלט עוזר לחדד את הנקודה ולהבין מאיפה באה אותה מיזנטרופיה לכאורה של ווטרס. ווטרס, לפחות להשקפתו, כלוא במן מצב ביניים קצת לא נעים: הוא הנביא בשער, (בדר"כ נביא זעם), הוא רואה את המציאות ובגלל שגם מאד איכפת לו ממנה ומאחיו בני האדם, הוא קורא לנו להתעורר ולראות את המציאות כהוויתה: כלומר, יקרים שלי, בזמן שעצמתם עינים והמשכתם בחייכם כרגיל, הממשלה, חברי הכנסת (בהשאלה לימינו ומקומנו), בעלי ההון השלטון והממון, מבצעים בכם מעשי סדום - ולכם לא ממש איכפת. ובניגוד למה שאפשר לחשוב, ווטרס גם ללא ממש מתנשא. אם הוא מסוגל לראות את האמת, מדוע אנחנו לא מסוגלים? וזו הנקודה, לנו, להמון, לא בדיוק איכפת. אנחנו כן רואים את מה שנעשה סביבנו, בדיוק כמו ווטרס, כולם מקטרים כל הזמן על כמה רע וכמה יכול היה וצריך היה להיות אחרת- אבל אף אחד לא ממש קם ועושה מעשה בנידון. מוכר? ואז ברור מאיפה באה לא רק האכזבה של ווטרס מבני האדם, אלא גם סוג של כעס עלינו, שכן אנו הולכים כצאן לטבח; רואים את מה שנעשה סביבנו, אך מסרבים לנקוט עמדה ולעשות את המעשה הנכון לדעתו של ווטרס.

afcon11

New member
המעשה הנכון מבחינת ווטרס הוא מעין

עשיית צדק בנוסח המהפכה הצרפתית (ככה אני מבין את זה) - המדוכאים נוקמים במדכאים בשיטה העתיקה - לא דיכוי בדרך של מניפולציות ושקרים (כפי שנהגו בהם הכלבים) אלא באלימות, הרג ומוות (Have you heard the news? The dogs are dead) ולאחר שהמהפכה הושלמה, המדוכאים רק מחליפים תפקידים עם המדכאים וממשיכים בעצמם בדיכוי של אחרים. אני לא רוצה להישמע קיצוני מדי, אבל ההיסטוריה (המהפכות הבולטות בהיסטוריה) מלמדת שזו הדרך היחידה לגרום להמון להשתחרר מהאדישות שכפה על עצמו (ואנחנו יודעים שתאוות הדם מניעה גם מניעה את ההמון).

חרטושה

New member
מעניין שאתה מזכיר את זה

בדיוק נתקלתי בתרגום של ראיון שווטרס נתן לעיתון הגרמני DIE ZEIT בפברואר השנה שבו הוא מדבר על דברים רלוונטים לדיון ומזכיר גם את המהפכה הצרפתית במה שנראה כמוטיב מרכזי בחשיבה שלו. אבל זה כבר למחר.

afcon11

New member
אולי תרחיבי קצת יותר?

ואם אפשר לשאול, מאיפה את מוצאת את כל החומר הזה? גוגל?

חרטושה

New member
בשם אלוהי הצנזורה, הנוצות והפייטים

בגללך אני אלך לגיהנום
אבל באשר לפרטים של אותו ראיון , זה מאד מעניין, כי ווטרס בעצם עושה לנו את כל העבודה. שים לב לאיפה קלעת: על הדת- I dream of a world without religion. The idea of believing has confused human lives. When it was a least clear that there would be a God, if he would reveal himself, then all would be fine. Then people could make clear what they expect from each other, and form rational relationships. But this uncertainty – Does God exist? Does God not exist? Prevents us from taking our lives into our own hands. It stops us to accept that all individuals have to make an effort to improve their own lives.. על הרעיונות של המהפכה הצרפתית וחלוקת העושר הצודקת- Firstly, men should solve the greatest problem of mankind: the sharing of wealth. They must convince us, the rich, to share our wealth with the poor. Then, together, we can create a world of equality. Right now we are further removed from that then ever. Shortly after the French revolution and the founding of the United States of America in the 18 hundreds it seemed if the gap between rich and poor would close. The French declaration of human rights, and the American publication stated that all people are equal. In that time that was a revolutionary thought, to discover that all people have rights and to write it down. That was the first step away from the cave people mentality. Unfortunately that distance reappeared during the second world war. In America people must see for themselves, the right of the strongest rules here. The Americans appear to have accepted that. The people who accumulate wealth and give nothing away are rewarded. This ideology -and were back on the subject of religion here- is forced upon people by Bush and the Christian law. All they care about is to win control and to accumulate more wealth, meanwhile other nations possess less and less. מצחיק המשפט הבא שווטרס אומר: "ראשית אנשים צריכים לפתור את הבעיה הגדולה ביותר של האנושות: חלוקת העושר. הם צריכים לשכנע אותנו, העשירים, לחלוק בעושרנו עם העניים ואז, יחדיו, נוכל ליצור עולם שיוויוני" מעניין איך בדיוק אנחנו אמורים לגרום לו לעשות את זה, לבנות לו גליוטינה מול החלון?

afcon11

New member
זה היה משעשע (בין היתר)

חחח... נקרעתי מצחוק. בקשר לגיהנום, הייתי מנסה להרגיע אותך ולהבטיח לך שאני אעיד לטובתך אלא שנמסר לי
שבבית הדין שלמעלה אני כנראה פסול דין אז לא רעיון מוצלח. בקשר ליכולת הקליעה שלי, נראה לי שזרקתי לשלוש ולא פגעתי בטבעת
. אני הבנתי מ- sheep שמדובר בהיפוך תפקידים כפי שהיה במהפכה הצרפתית - המדוכאים מבצעים מהפכה אלימה ועקובה מדם ולאחריה הם הופכים למדכאים בעצמם (כשברקע מופרכות סיסמאות של אחווה חירות ושיוויון) וזה תואם את הקונספציה שאני שבוי בה - הכוח משחית, גם את הטובים, ויהיה מה. בקטע שהבאת, ברוב טובך (בחיי שאני מוכן להעיד לטובתך), ווטרס רואה במהפכה הצרפתית (כמו גם בהקמת האומה האמריקאית) אירוע שאמור היה לצמצם פערים. בכל מקרה היה תענוג לקרוא את זה. מה שהוא אמר בנוגע לדת הוא כל כך נכון בעיני. חבל שזה לא משתקף יותר בשירים שלו (איזה משהו בוטה ממש בסגנון god של ג'ון לנון). אני אוהב את ההתעסקות האובססיבית שלו בפוליטיקה, גם בשירי הסולו שלו. אבל אני לא אובייקטיבי כי הוא תמיד היה המועדף עליי ולכן אני דוחה על הסף את רעיון הגליוטינה מול הבית (אני יותר בקטע של
).

חרטושה

New member
ווטרס אומר כל מיני דברים

לפעמים הוא סותר את עצמו בלי בכלל לדעת או להתכוון לזה, ואני בטוחה שזה מה שקרה במקרה הזה, גם מבלי לדבר על מכירת כרטיסי VIP . לי דווקא הקולות שווטרס עושה נשמעים כמו משהו מרקסיסטי יותר מכל דבר אחר (שגם זה סה"כ גלגול מאוחר יותר של אותם רעיונות שבאו לידי ביטוי גם במהפכה הצרפתית בין השאר) . אולי עדיין בהשפעת נעוריו, אימו ואישתו הראשונה. אם הוא באמת הסתובב ב"חברה אדומה" חלק מחייו, הוא בטח שמע על הדיקטטורה של הפרולטריון עליה מרקס דיבר כשלב הכרחי בדרך לשיוויון וביטול המעמדות בחברה, שעובר גם, דרך איך לא, מהפכה עקובה מדם ואלימה. טכנית המהפכה הצרפתית והקמת ארה"ב היו באמת אמורים להיות צעד בכיוון הנכון מהבחינה הזו, אלא שלמרבה הפלא (ואם חושבים על זה לעומק, אז ממש לא) הן סימלו לבסוף את ההפך הגמור.

hkatsman

New member
יש בדיחה על זה

לפני המהפכה הקומוניסטית ברוסיה היו עשירים והיו עניים. כהקומוניסטים השתלטו הם הפכו את כולם לעניים.

שלום חן

New member
את האמת בשביל לא לבאס אותך ציף

השיר לא משהוא הכי חלש מבין שלושת השירים: DOGS, PIGS, SHEEP והכי מפליא למה דווקא השיר הזה הכניסו אותו לאוסף של ECHOS? כאילו, השיר הזה אין לו את העוצמה והחוזק כמו לשניים שהזכרתי, השיר לא מעביר איזו שהיא צמרמורת או תחושה בגוף ששומעים את ווטרס ונטול סולואים מצמררים של גילמור. זה לא זה אם כי שיר נחמד לא יותר. שבוע טוב

Anuerysm

New member
הכניסו אותי לECHOES

כי הוא קצר
בגלל זה גם חתכו לו חצי דקה

Anuerysm

New member
בעצם כשאני חושב על זה

אם זאת היתה הסיבה אז היו שמים משהו אחר בACOGDS

Glcok

New member
כבשים

קודם כל, לא באתי להיות קטנוני אבל יש טעות קריטית בתרגום: את כתבת "עכשיו דברים אינם כפי שהם נראים" ואילו המקור הוא "עכשיו הדברים הינם כפי שהם נראים". ובאשר לשיר: בתור שיר הוא מצוין, אבל מתוך האלבום הוא הפחות אהוב עלי. את הפראפרזה שעשה ווטרס על הקטע מתהילים אהבתי מאוד (סוג של שחיטת פרה קדושה?) ולבסוף, סיבוב ההופעות שליווה את האלבום היה בבחינת גאונות. משתווה לסיבובי ההופעות של AHM באיזור של סוף 1971 ותחילת 72 (עד ההופעות של הדארק סייד).

holo

New member
פעם אהבתי את השיר הזה

עכשיו פחות. הפתיחה שלו מאוד מותחת, אורגנית שקטה לצד בס מאיים שהולך ומתגבר, זו אחת הפתיחות האהובה עלי בשירים אצלם. פעם זה אפילו הפחיד אותי, ובכלל, כל האלבום הזה יחסית הפחיד אותי. מה שמפריע לי בשיר הזה, זה שהשורות ארוכות מדי, והשירה מתמשכת יותר מדי, אין ממש תאום בין המוזיקה למילים, ורק במעבר בין השורות נפלטת לה איזו התפרצות נחמדה של הגיטרה של גילמור. בסה"כ שיר נחמד, עכשיו אני פחות אוהב אותו.

THC MaN

New member
אני מתחבר מאוד למילים מסיבת כלשהי

אני משאיל את המילים האלה לדעות שלי על חופש הפרט שאין במדינה הזאת או בקיצור הרצון שלי שתהיה לגלזציה חח
נחשפים לדברים שווטרס אומר בשיר כשמדברים עם אנשים שאומרים לכם שגראס הורג וכל שאר הדברים שהממשלה לימדה אותם.. מרגישים כאילו צריך לצעוק עליהם להתעורר ולהתחיל לחיות לבד ולא לאכול כל מה שאומרים להם.. בקיצור אני מאוד מתחבר למילים.. למוזיקה פחות

The Walrus

New member
דווקא אני מחבב את השיר

יותר מPIGS (TDO. המילים שלו ברורות מאוד ופשוט אין לי הרבה מה להוסיף.

למעלה