See-Saw

../images/Emo79.gif See-Saw ../images/Emo79.gif

השיר האחרון ב-Saucerful עליו נדון (שכן על השיר החותם, Jugband Blues, כבר דנו), הוא שיר נוסף של ריק רייט. רייט לא אהב את השיר כאשר הוקלט, וכנראה השיר נבחר ע"מ 'למלא' את האלבום. אבל הוא שיר חמוד לטעמי, ובהחלט ראוי. בדומה לשיריו האחרים של רייט מהתקופה, זהו שיר מינורי ועדין. כמו שירים אחרים, גם הוא עוסק בחוויות ילדות: משחק בנדנדה (see-saw), אבדן התמימות של הילדות, וגעגועים אליהם. המילים אינן לגמרי ברורות. להלן אחד המקורות היותר הגיוניים שמצאתי. אם אתם מוצאים מקורות יותר הגיוניים ממנו, אנא הביאוהם:
Fairy girls were very much in love but he doesn't mind pickin' up his sister makes his way to the see-saw land all the way she smiled she goes up while he goes down Sits on a snake in the river laughter in his sleeves sister's throwing stones hoping for a hit he doesn't know, so there she goes up while he goes down Another time, another day her brother's plain to me another time, another day day day She was selling plastic flowers on a Sunday afternoon pickin' up me, she has not got the time to care all can see, he's not there she grows up for another man and he's down​
נערות-פיות מאוהבות מאוד אבל לו לא אכפת לוקח את אחותו הולך לכיוון ארץ הנדנדות לאורך כל הדרך היא מחייכת היא עולה, בעוד הוא יורד יושבים על ה'נחש' בנהר צחוק בשרווליו האחות מטילה אבנים מקווה לקלוע בול הוא לא יודע, ולכן הוא עולה בעוד היא יורדת זמן אחר, יום אחר אחיה ברור לי זמן אחר, יום אחר היא מוכרת פרחים מפלסטיק ביום ראשון אחר הצהריים לוקחת אותי, אין לה זמן לדאגות כולם יכולים לראות, הוא אינו שם היא גדלה עבור אדם אחר, והוא יורד זמן אחר, יום אחר אחיה ברור לי זמן אחר, יום אחר ------------------------------- אגב, השיר תמיד מזכיר לי את הבי ג'יז בתקופה הפסיכדלית שלהם (שלושת האלבומים הראשונים שלהם, נניח) - גם בלחן, גם בעיבודים, וגם בנושא השיר והדימויים שמופיעים בו. מעניין, שכן האלבום הראשון של האחים גיב יצא ביולי 67' והשני בינואר 68', כאשר כל השירים בשני האלבומים נכתבו והוקלטו בשנת 1967, לפחות כמה חודשים לפני כתיבת See Saw....

חרטושה

New member
המילים הנכונות לשיר הן:

Marigolds are very much in love But he dosen't mind Picking up sister He makes his way in to the see-saw land All the way up she smiles She goes up as he goes down down Sits on a stick in the river Laughter in his sleep Sister's throwing stones hoping for a hit He dosen't know, so then She goes up while he goes down, down Another time, another day A brother's way to leave Another time, another day Selling plastic flowers on a Sunday afternoon Picking up weeds She hasn't got the time to care All can see he's not there Another time, another day A brother's way to leave Another time, another day She grows up for another man, and he's down זה גם הרבה יותר הגיוני. והנדנדה הזו היא קצת יותר מפותחת לדעתי מהנדנדה של ביאליק, או מי שזה לא היה עם השירים האינפנטיליים.She goes up as he goes down down קשה לי לא לחשוב על משהו עגום. היא עולה בזמן שהוא יורד למטה- מטה, במיוחד לאור הסיומת:She grows up for another man, and he's downאולי משהו כמו: אני בקאנטים?

חרטושה

New member
טוב.

כמה נקודות שעלו בי. אני נוטה לחשוב שיש כאן סוג של משחקי אסוציאציה מזן מסוים בשיר. לי נראה שרייט מחבר בקשר אסוציאטיבי מילים, משחק משחקי מילים, מחבר כל מיני אירועים ברמיזה ומשנה אותם לצרכיו. Marigold- זה פרח, צמח (פרח לוע הארי אולי בתרגום לעברית. אני לא בטוחה). אבל זה גם שם של ספר שנכתב ע"י סופרת בשם יוג'ינה מ. קולייר. נושא הספר מאד מתאים לשיר או לפחות לאיזכורים שקיימים בו, מפני שהספר עוסק למעשה בקץ התמימות ובסוף עידן הילדות כאשר הספר עוסק במסע התבגרות של נערה. מבחינות מסוימות אפשר למצוא הקבלות בין עלילת הספר והדימויים המרכזיים שבו- לבין איזכורים מסוימים בשיר (זריקת אבנים, פרחים, עקירת עשבים וגידול גינה, אני לא אפרט כרגע, אולי בהמשך). בכל מקרה, זו אפשרות אחת להבנת השיר. בדומה לנאמר עד כה, גם רייט מדבר על ילדות, אבל אולי במבט לאחור, לאחר שאותה ילדות הסתיימה. לי נראה שהשיר מדבר על מערכת יחסים כלשהי, מערכת לא שיוויונית, שכן הנדנדה, שמשולה אולי ליחסים, לעולם לא מתאזנת, אבל מה שבטוח הוא שאותו ה- he עליו מדבר השיר, תמיד נמצא למטה.

אהבתי את הניתוח שלך מאוד

את השיר עצמו אני פחות אוהב דווקא. חסר בו משהו לטעמי - אני לא יודע בדיוק מה, אולי משהו בצליל, אולי קצת ירידה אחרי ASOS ולפני Jugband. אבל המילים - שאף פעם לא באמת התעמקתי בהן באמת מעניינות. לגבי ההערה שלך על הנדנדה של ביאליק - ההבדל ביניהם, שרייט מדבר (למעשה בשני השירים שהוא כתב בתקליט הזה) על ילדות, אולי ילדות אבודה, אבל קהל היעד שלו זה אנשים בוגרים שיכולים להתחבר למורכבות של השירים שלו, והשיר של ביאליק הוא פשוט שיר לפעוטות, וככזה, לדעתי, הוא מקסים ובכלל לא אינפנטילי. ואני חייב להוסיף גם בגלל החתימה שלך: אני הולך מחר לראות את סרניטי Yey for me

חרטושה

New member
וייייייייייייייייייייייייייייייייי!

איזה כיף לך, אתה כל כך תהנה! או שאתה פרוטקציונר ממדרגה ראשונה שהולך לראות את ההקרנות המוקדמות, או שאתה בחו"ל. במקרה השני אני מקנאה בך פעמיים. אני, כמו שאר פשוטי העם, אצטרך לחכות בסבלנות מינימום עד חנוכה. לא נורא, בינתיים נדליק עוד נר במזבח.
אישית אני מאד אוהבת את Saucerful בכללותו. למרות שזה לא אלבום קונספט כמו אלבומים מאוחרים יותר של הפלויד, אני מוצאת בו מוטיב. בעיני הוא אלבום פרדה, פרדה מסיד, פרדה משנות ה-60' על כל מה שהן סימלו ועל המוזיקה שהן יצרו, פרדה מההרכב הנוכחי של הלהקה, סיומה של תקופה (אני כרגע לא ממש מתייחסת ל More). בקונטקסט הזה אני שומעת את השירים שבו ולכן הם מרגשים אותי בכל פעם מחדש. כששומעים ככה את see-saw לא מרגישים את "האנמיות" שבו. וביאליק, is highly overrated לדעתי.

פרוטקציונר

אשתי מרצה באייקון, ויש היום הקרנה מוקדמת למרצים (ובני זוגם מן הסתם). אני בהחלט איהנה, אבל את לא חייבת לחכות עד חנוכה. יש גם הקרנה מוקדמת באייקון של הפרק ב18.10 (מוצאי החג אני חושב)

vegetable man

New member
לא ברור לי

למה רייט לא אהב את השיר הזה. יש לו אולי את המלודיה הכי יפיפיה מבין כל השירים שלו. יכול להיות שהוא נמאס קצת על עצמו? השירים המיושנים והמקובעים משהו שלו?

למעלה