ציףציף1000
New member
../images/Emo79.gif See-Saw ../images/Emo79.gif
השיר האחרון ב-Saucerful עליו נדון (שכן על השיר החותם, Jugband Blues, כבר דנו), הוא שיר נוסף של ריק רייט. רייט לא אהב את השיר כאשר הוקלט, וכנראה השיר נבחר ע"מ 'למלא' את האלבום. אבל הוא שיר חמוד לטעמי, ובהחלט ראוי. בדומה לשיריו האחרים של רייט מהתקופה, זהו שיר מינורי ועדין. כמו שירים אחרים, גם הוא עוסק בחוויות ילדות: משחק בנדנדה (see-saw), אבדן התמימות של הילדות, וגעגועים אליהם. המילים אינן לגמרי ברורות. להלן אחד המקורות היותר הגיוניים שמצאתי. אם אתם מוצאים מקורות יותר הגיוניים ממנו, אנא הביאוהם:
השיר האחרון ב-Saucerful עליו נדון (שכן על השיר החותם, Jugband Blues, כבר דנו), הוא שיר נוסף של ריק רייט. רייט לא אהב את השיר כאשר הוקלט, וכנראה השיר נבחר ע"מ 'למלא' את האלבום. אבל הוא שיר חמוד לטעמי, ובהחלט ראוי. בדומה לשיריו האחרים של רייט מהתקופה, זהו שיר מינורי ועדין. כמו שירים אחרים, גם הוא עוסק בחוויות ילדות: משחק בנדנדה (see-saw), אבדן התמימות של הילדות, וגעגועים אליהם. המילים אינן לגמרי ברורות. להלן אחד המקורות היותר הגיוניים שמצאתי. אם אתם מוצאים מקורות יותר הגיוניים ממנו, אנא הביאוהם:
Fairy girls were very much in love but he doesn't mind pickin' up his sister makes his way to the see-saw land all the way she smiled she goes up while he goes down Sits on a snake in the river laughter in his sleeves sister's throwing stones hoping for a hit he doesn't know, so there she goes up while he goes down Another time, another day her brother's plain to me another time, another day day day She was selling plastic flowers on a Sunday afternoon pickin' up me, she has not got the time to care all can see, he's not there she grows up for another man and he's down
נערות-פיות מאוהבות מאוד אבל לו לא אכפת לוקח את אחותו הולך לכיוון ארץ הנדנדות לאורך כל הדרך היא מחייכת היא עולה, בעוד הוא יורד יושבים על ה'נחש' בנהר צחוק בשרווליו האחות מטילה אבנים מקווה לקלוע בול הוא לא יודע, ולכן הוא עולה בעוד היא יורדת זמן אחר, יום אחר אחיה ברור לי זמן אחר, יום אחר היא מוכרת פרחים מפלסטיק ביום ראשון אחר הצהריים לוקחת אותי, אין לה זמן לדאגות כולם יכולים לראות, הוא אינו שם היא גדלה עבור אדם אחר, והוא יורד זמן אחר, יום אחר אחיה ברור לי זמן אחר, יום אחר ------------------------------- אגב, השיר תמיד מזכיר לי את הבי ג'יז בתקופה הפסיכדלית שלהם (שלושת האלבומים הראשונים שלהם, נניח) - גם בלחן, גם בעיבודים, וגם בנושא השיר והדימויים שמופיעים בו. מעניין, שכן האלבום הראשון של האחים גיב יצא ביולי 67' והשני בינואר 68', כאשר כל השירים בשני האלבומים נכתבו והוקלטו בשנת 1967, לפחות כמה חודשים לפני כתיבת See Saw....