Politik

Roy1232

New member
../images/Emo79.gifPolitik../images/Emo79.gif

אוקיי, אז הגענו סוף סוף לאלבום השני של הלהקה - השיר פוליטיק. מה אתם חושבים שהשר בא להגיד? מחאה אולי? ולמה חסרה לכריס אהבה ב..זה...? Look at the earth from outer space Everyone must find a place Give me time and give me space Give me real don't give me fake Give me strength, reserve control Give me heart and give me soul Give me time, give us a kiss Tell me your own politik And open up your eyes, open up your eyes, open up your eyes, open up your eyes Give me one 'cause one is best In confusion, confidence Give me peace of mind and trust Don't forget the rest us Give me strength, reserve control Give me heart and give me soul Wounds that heal and cracks that fix Tell me your own politik And open up your eyes, open up your eyes, open up your eyes, open up your eyes Just open up your eyes But give me love over, love over, love over this... I... שבוע טוב

Roy1232

New member
אז מה שאני חושב על השיר...

פשוט שיר של דרישות מפוליטיקאים. הוא פשוט רוצה שיהיה מישהו חזק, שייתן פתרון לכל מה שהוא הציג. אבל בכל זאת, הוא יודע שמה שבאמת אחראי לחוסר הביטחון שיש ברחוב, הפשע, השחיתות בשלטון הוא למעשה חוסר באהבה. הוא לא יודע איך לקרוא למקום הזה... כביכול כל כך מאוכזב מהלך הרוח שהוא לא יכול להגיד "במדינתי" או"בעולמי".

en li shem 7

New member
../images/Emo95.gif../images/Emo175.gifאני היחידה שרוצה עוד

פירוש של קולדפלייאסט לשיר?
תיאוריה: כריס חזר הביתה אחרי משברים רבים עם אנשים מעצבנים וכעוסים ישב על הכורסא וכתב את השיר...הוא קצת מפייס את עצמו. <איזהפלצנית>

Galadriel 3000

New member
אף פעם לא התעמקתי בו

אהבתי את הפירוש שלך. ומזתומרת חזרה לכריס אהבה ב... זה? חשבתי שגיב מי לאב אובר דיס זה אומר "תביא לי אהבה במקום"

Roy1232

New member
חשבתי על זה בכיוון של יותר

give me love over this.. earth? country? במקום.. ת'אמת אני לא הכי בטוח אם נכון להגיד את זה ככה.. מעניין.

Roy1232

New member
וזה בדיוק הקטע של הפינה...

להחליף חוויות על השירים ולכן

Galadriel 3000

New member
לדעתי אתה יכול לעשות אותה

לעתים הרבה יותר קרובות כי זו הפינה היחידה שלנו וכי השרשורים שלה מתים הרבה הרבה הרבה לפני שאתה שם את השרשור הבא שלה.

Coldplayist

New member
אוקיי...

אני לא יודע אם אתם יודעים, אבל השיר נכתב כמה ימים לאחר 11 בספטמבר, רוב הסיכויים, בעקבות האירועים באותו יום. זה מסביר למה כריס רוצה לדעת מה ה-"פוליטיק" של המנהיגים (tell me your own politik) מה הם הולכים לעשות אחרי מה שקרה. הוא מבקש לב ונשמה ואז שוב אומר שהוא רוצה לדעת מה המדיניות, פוליטיק, של המנהיגים. באותה נשימה הוא מספר על פצעים שנרפאים וסדקים שנסגרים, הפצעים של המשפחות שיקיריהם נהרגו ב-11\9, ולמעשה של אומה שלמה, ארה"ב. הוא צריך לב ונשמה כדי להחיות מחדש את ה"גוף", את ארה"ב. מה גם שהפיזמון עצמו למעשה משמש כמחאה כנגד כל אלה שהעלימו עין, שלא הבינו את האסון המתקרב או שהפיזמון משמש כהוראה ל-מה לעשות עכשיו, לפתוח את את העיניים ולראות מה קורה. הסוף של השיר בא לנחם, וכריס מבקש שייתנו לו אהבה. יכול להיות שהוא מבקש אהבה מעבר לאהבה שהוא מקבל עכשיו, או אהבה בעקבות מה שקרה (love over this), בגלל מה שקרה. מבחינה מוזיקלית: הבית והפיזמון בנויים משני אקורדים שמנוגנים "חזק". האקורד האחד C7 שהוא אקורד "רע" וקודר ו-Fm שהוא יחסית כנ"ל. הסוף של השיר הוא יותר "טוב" מבחינת אקורדים ומבנה, אבל עדיין שומר על אווירה כבדה וקודרת. זו דעתי, בהתבסס על כך שהשיר נכתב לאחר 11 בספטמבר.

Galadriel 3000

New member
יואו לא ידעתי שהוא נכתב אחרי 11...

אבל הם בריטים... מה הם שרים על אמריקה?
סתם... BTW... יש ברוב פוליטיק שני קולות, ונראה לי ששניהם כריס. זה נכון או שאני מדמיינת?

Roy1232

New member
../images/Emo45.gifממה שאני זוכר באמת יש שני קולות

של וויל ושל כריס. למרות שיש מצב שכריס הקליט על עצמו פעמיים - לא שמעתי את השיר הרבה זמן.

למעלה