Pillow of Wind

../images/Emo79.gif Pillow of Wind ../images/Emo79.gif

השיר ממשיך את הקו הפסטורלי של הפלויד: שיר אווירה שקט ועדין שמשרה שלווה. זהו גם אחד השירים היחידים בהם ווטרס מזכיר אהובה לצידו.
A cloud of eiderdown draws around me Softening the sound Sleepy time when I lie with my love by my side And she's breathing low And the candle dies When night comes down you lock the door The book falls to the floor As darkness falls and waves roll by The seasons change, the wind is warm Now wakes the owl, now sleeps the swan Behold a dream, the dream is gone Green fields, a cold rain is falling in a golden dawn And deep beneath the ground The early morning sounds And I go down Sleepy time when I lie with my love by my side And she's breathing low And I rise like a bird In the haze when the first rays touch the sky And the night winds die​
ענן של פוך עוטף אותי מרכך את הצליל ישנוני, אני שוכב כשאהובתי לצידי והיא נושמת בשקט והנר מת כאשר הלילה יורד נועלים את הדלת הספר נופל על הרצפה החשכה יורדת והגלים באים והולכים העונות מתחלפות, הרוח חמימה עתה מתעורר הינשוף, עתה ישן הברבור ראו את החלום, החלום נגוז שדות ירוקים, גשם קר יורד בשחר מוזהב ועמוק, מתחת לאדמה צלילים ראשונים של בוקר ואני יורד ישנוני, כשאני שוכב ואהובתי לצידי והיא נושמת בשקט ואני נוסק כציפור בערפילים כאשר קרני השמש הראשונות נוגעות בשמיים ורוחות הלילה מתות

The Walrus

New member
שיר מדהים.

הוא לא ברמה של השירים הבאמת טובים של הפלויד אבל יש בו כמה קטעים ממש יפים. שיר רגוע ויפה.

FuryUri

New member
שיר כל-כך טוב!!!

אוו!!! פשוט אלבום מושלם!!! אין כמו Meddle !!! :> שיר אווירה רגועה ומעולה. שירה מעולה,מוסיקה טובה... מה צריך יותר? פשוט להקשיב ולהיסחף :>

חרטושה

New member
מוציאים את דיבתו של ווטרס רעה

בואו ננפץ מיתוס: ווטרס הוא סוג של פולניה. (אני עובדת על משהו עכשיו שימחיש את הנקודה ביתר שאת, יום אחד אולי נדון בזה שוב, אם וכאשר) ומתוקף פולניותו הוא גם כותב שירי אהבה רגשניים וסנטימנטליים ומשתפכים כמו שצריך. נכון ששירי האהבה שלו קצת מוזרים לפעמים (נוסח מתומצת: את בוגדנית, אנוכית וביץ' באופן כללי, אל תעזבי אותי אווווו!) אבל הוא רגשני ומרבה לעסוק בענייני הלב. .בדרך כלל שיר אהבה רומנטי גם מתייחס למושא כלשהו מתוקף ההגדרה. יש יותר מידי שירים כאלה מכדי שנוכל לומר שזוהי דוגמה בודדת או חריגה לנושא : Pigs on the Wing , Julia Dream, San Tropez, Don't leave me now.עוד לא אמרנו כלום על אלבום הסולו של ווטרס (Pros & Cons) אבל נשאיר את זה להודעה אחרת.

מת על המעבר בין השירים

שיר עדין, רגוע, פסטורלי ונהדר. אוירה סטלנית משהו, סטלה בריטית (מרי פופינס?). פשוט לשבת ולדמיין שאתה שוכב על הדשא עם חברה שלך או משהו בסגנון.

וינסנטי

New member
שיר לא רע.

אומנם בתור עצמו, אין לי הרבה מה לומר. שיר נחמד, כיף לשמוע, לא יותר. הקול של גילמור רך בצורה מרדימה, לא? אם מסתכלים עליו בתור חלק מהאלבום, הוא חלק מאוד אינטגרלי. אחרי הגשם והמכות שהלכו ב"one of these deys", שומעים שוב את הרוחות ואז נכנסות הגיטרה האקוסטית, וגילמור, ובכלל, שיר שאני נרדם איתו. הגשם נגמר, העננים התפזרו, המכות הסתיימו, ועכשיו יושבים על הדשא, עם החברה שלך, רגוע, כאילו אין צרות. ממש על כרית רכה של רוח
וכל הפסקה האחרונה, תקפה כעיקרון רק כאשר שומעים את האלבום בעיניים עצומות ובבת אחת.

new revolution1

New member
שרוליק חזר!!!!!!!!!!! ../images/Emo24.gif

וחברי פורום יקרים, להבא תהיו קצת יותר עדינים עם החדשים...

thezanani

New member
שיר נהדר.

מהפנט,מרגיע.שיר ערס לנסיכה. גם פה מוכיח דוד גמישות ווקאלית נהדרת,קשה להפנים שמדובר באתו סולן של טיים או CN.השירה שלו,שכוונה כעת למוד של green is the colour,כה רכה ומרגיעה ומלווה בשילוב האקוסטי-חשמלי הקסום ביותר ששמעתי. המילים של ווטרס נהדרות ושוות,כרגיל,דיון צדדי על פולניותו או מרוקאיותו של המפלץ הגאון הזה.אני לא אקצין כמו המחרטשת מלמעלה,ולא אומר שסדר היום של ווטרס כולל בעיקר מעיכת חזה עוף,אידוי תפו"א ותפילה לילד המכוער שימצא שידך,אך אוכל להצביע בהחלט על שקיפות מוחלטת בינו לבין הקהל.אמון מלא וקשר ישיר ומלא. שירים,שכאילו נגזרו מיומן ישן,כמו nobody home,green is וג'וליה רק מעידים עד כמה אנו מקבלים ווטרס נטו.וזו הסיבה לתיעוב/אהבה התהומי שלי אליו.עם שמאכטה,בלי שמאכטה זה ווטרס.של אקוס,או יותר מדוייק של plillow of wind.אתה מרגיש אמון של ממש במילים הלוחשות האלו.זה בדיוק מה שווטרס הרגיש,וחייטיו המסורים דוד ואריק רוקמים בשבילו את מה שהוא השליך במילים ומעלים את הטקסט בדיוק לרגש של ווטרס.קצת מתוסבך,קצת עצוב אבל תמיד מרתק.והקלישאה הנודעת של כל מי שהיה בפלויד התאים רק לפלויד נכונה פה יותר מאי פעם. נכון,זהו בסה"כ שיר די פשוט ולבטח לא חריג בתהפוכות של פ"פ אבל הוא מייצג בצורה נהדרת את התיאום הנדיר,יחסי הגומלין,ההשפעות ההדדיות והצירוף הכמעט-גורלי של 4 המוזיקאים הנהדרים הללו שהצליח להוליד חלום כמו plillow of wind.

The Walrus

New member
עזוב Time או CN

קשה להאמין שזה אותו סולן ששר את Young Lust מ"החומה"! זה ממש שיר שונה... כמו שפול מקרטני שר באלבום הלבן את "Blackbird" ואז את "Helter Skelter"...

avki

New member
זה לא אותו סולן.

אני לא זוכר מי זה כן, אבל זה לא אותו סולן.

holo

New member
מקסים

אחד השירים היוצאי דופן של פינק פלויד, במיוחד בכתיבה הספרותית הגבוהה של ווטרס, שיר אהבה מעניין. לחן רך ואיטי שמנתק אותך לגמרי מהקרקע והמציאות, ומכניס אותך למעין אשליה או חלום, גילמור שר ברכות נעימה, ומנגן בגיטרת סלייד שפשוט נותנת קסם לשיר המיוחד הזה.

למעלה