One of These Days

../images/Emo79.gif One of These Days ../images/Emo79.gif

כן, הגענו בשעה טובה ל-Meddle. OOTD הוא קטע אגרסיבי, שמצביע על שינוי כיוון מסויים אצל הפלוידים: לא עוד קטעים שקטים, נוגים, שלעיתים לא הולכים לשום מקום אלא רוק עם הצהרת כוונות חד משמעית ובלתי מתפשרת: "יום אחד אני אחתוך אותך לחתיכות קטנות!". ווטרס הזועם, שונה מאוד מווטרס הפסטורלי של האלבומים הקודמים. פתיחה חזקה לעשור בו הפלויד נהיו אחת מהלהקות הפופולריות בעולם.

holo

New member
אכן פתיחה חזקה

לאלבום חזק. שיר אדיר ואחד הקטעים האהובים עלי(במיוחד הגירסה של פומפיי שעף למייסון המקל באמצע
). מכניס אותך לאטרף. לאורך כל השיר מנגנים שני באסים עוקבים אחד אחרי השני, מה שיוצר את הקצב המגניב והמקפיץ הזה. התיפוף הוא גם אגרסיבי ונותן טון עוד יותר מאיים לקטע. מה שאני אוהב בשיר זה שלאחר שמייסון "שר" את השורה היחידה בשיר, השיר נכנס לקצב מהיר וברור יותר, זה ממש מעבר דומה למעבר ב money לסולו של הגיטרה.

Shakty

New member
הו ג'ימי יאנג - איפה אתה

בהופעות המאוחרות יותר (73-74) כשהפליוד היו מנגנים את הקטע כהדרן - הם היו מנגנים ברקע קטעים מתוכניתו של ג'ימי יאנג - הוא לא אהב את פינק פליוד, ווטרס בחר לענות בצורת הקטע הזה. מה שמצחיק זה שהקטע יצא גם כסינגל בארה"ב וקוצר ל 3 וחצי דקות, ניתן לשמוע את הגרסה המקוצרת בTREE FULL OF SECRETS - אוסף ה ROIOS הגדול ביותר שיש לפלויד וחובה על כל חובב פלויד 18 דיסקים שהם אוצר בלום. הקטע עם הרוחות בהתחלה עוד מזכיר לך את פלויד הפסטורלית אבל מהתו הראשון של הבאס אני מרגיש משהו מאיים... כמו בהרבה מקומות אחרים אני מעדיף את הגרסה של פומפי על פני האלבום (למרות שמייסון מפספס שם ומעיף את אחד המקלות שלו קיבינימט, וכמובן ישר שולף עוד אחד תוך כדי) קטע ענק שגם חביב מאוד על הפלוידים עצמם והם ביצעו אותו במשך שנים בהופעות.

האם זה נכון

שהם שלחו למשרד שלו קופסת הפתעה, וכשפתח אותה יצא ממנה אגרוף שפחלץ לו את הפרצוף???? אז הם לא רק מדברים...

אני חושבת שיש כאן בלבול מסויים

לפלויד לא היה כל קשר לג'ימי יאנג, השדרן. ווטרס פשוט לא אהב את סגנון ההגשה בתוכנית שלו, שהיה מתקתק, ועל כך כתב את השיר. לפלויד כן היו יחסים סוערים עם עתונאי המוסיקה, שחלקם לא אהבו את הלהקה. נדמה לי שהסיפור על "קופסת ההפתעות" מתייחס לאחד העיתונאים האלו, למיטב זכרוני.

NIR Y

New member
ענק !

מבחנתי קטעים כמו זה של פינק פלויד הם שעושים אותם לכול כך טובים, כי בעצם זה יותר קטע מוזיקה בסגנון פינק פלויד מאשר שיר, בשבילי. וכשאני שומע את הקטע אני פשוט יכול לדמיין לעצמי איך הוא נראה. בלי ספק פתיחה ענקית לאלבום מצויין.

FuryUri

New member
שיר בהחלט נחמד...

רק מה שמפריע לי בו זה שכל האלבום שקט כזה ונינוח... רק OOTD לא מתאים... אבל... בהחלט שיר מדהים. פשוט תיאום מושלם בין הכלים! טירוף חושים! בעיקר אחרי המשט של מייסון- אחרי זה מתחיל קטע כזה של טירוף על כל הכלים. תיאום מושלם שמראה שבהחלט פינק פלויד גדולה בהמון (ברבוע כפול5) מסכום חלקיה. פתיחה מקפיצה לאלבום גאוני

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif אמ, אני תמיד רואה את זה...

כניגוד- כדי שלא יווצר לנו אלבום שקולו רגוע וקליל וסוחף יש את OOTD שהוא מאוד אגרסיבי וקצבי ואישהו מאזן את הדיסק מהשירים הנוגים וה"קלילים" יותר. שיר מאוד חזק, ועוצמתי, מלא בכעס. וכמו שכבר אמרו קצת למעלה, הרוחות בהתחלה מזכירות פינק פלויד אחרת, ואז הבאס נכנס והאווירה משתנה בבום, זה נורא מאיים, כאילו פ"פ אחרת.

חרטושה

New member
יש באמת משהו אגרסיבי

בווטרס. גם בדרך הנגינה שלו. אני חושבת שאפשר היה לשמוע את זה גם ב- careful with that axe (להלן: CWTAE) אלא שב- CWTAE לא יכולתי שלא לחשוב שהכוונה, כלומר האיום, יותר הומוריסטי וציני ופחות "רציני" מאשר בקטע הזה. הצעקה ברקע: one of these days... מזכירה לי גם את הבאות , כלומר גם בחומה יש אנשים שמפזרים איומים כאלה ואחרים וגם הקול שלהם מובלע על רקע המוזיקה.

שלום חן

New member
שיר מה זה חריג לתקליט...

אבל ביחס לשירים אחרים חריגים ובלתי נסבלים השיר הזה מאד ניסבל. האם נכון הוא שהשיר הזה נוצר בטעות
יעני, כשווטרס כיוון את הגיטרה באס שלו נוצר הקליק ליצירת השיר

DOCTOR ROBERT

New member
אני דווקא קראתי

שהם פיתחו את הקטע הזה מתוך קטע שהיה אמור להופיע ב-Echoes.

microbe15

New member
קטע ענק

מהאהובים עלי של הפלוידס. פתיחה קצבית נהדרת לאלבום, מוזיקה שממש מעבירה תחושות כעס ואממ.. ביתור :)

Liorking

New member
קטע חזק

שני בסים, עוד לא שמענו דבר כזה בעולם הרוק. גיטרה מדהימה, ביצוע מדהים, בקיצור קטע מדהים וטוב לפתוח אלבום.

one of those days im going to cut

ווואוו כבר בהתחלה במקום לשמוע שקט מרגיע ואופייני שומעים את הסופה בשיר ומרגע שנכנסים שני הבסים האלה אתה מחובר לשיר. האפקט שהם השיגו עם הגיטרה כל כך מושלם והצלילים על הקלידים אני חושב בדיוק כמו שהם צריכים להיות. באסים ממש טובים והגיטרה החשמלית שלא עושה יותר מידי נותנת את הרקע המדהים והאפקט המושלם. אחד הקטעים שמייסון מורגש בו בצורה הכי טובה. בעיקרון זה שיר טראנס. ברגע שהצליל של הבאס משתנה הוא כבר נשמע כמו משהו שקצת פחות דומה לכלי נגינה. והתופים כל כמה זמן נכנסים בקטע מרהיב. המשפט היחיד בשיר גם נשמע מוזר ביותר כאילו הוא ממש רוצה להראות שזה טראנס. ואחרי המילים בשיר הגיטרה החשמלית נכנסת בסולו שלמרות שהוא כל כך חזק הוא לא מפריע לשמוע את שאר הכלים. אחד השירים האהובים עליי. הסיום שלו די טקוע ולא מספיק מורגש ואז הוא חוזר לסופה (נחמד) זה שיר שגורם לך לשמוע את כל האלבום עד הסוף גם אם הוא לא יעניין אותך. (טריק שיווקי שהרבה אמנים אחרים יכולים לעשות כל עוד אין חשיבות לסדר השירים)

עילי6

New member
ONE OF THESE DAYS

שיר גדול שמסמן על פתיחתו של אלבום גדול וגם השיר היחיד שבו מייסון מדבר!

יש, סוף סוף אני

יכול להיות מעורב בביקורות. באופן עקרוני השיר הזה סוחף מהרגע הראשון שהוא מתחיל. אני זוכר שכבפעם הראשונה שמעתי את השיר קצת נבהלתי מהבאס והוא היה מוזר יחסית למה ששמעתי עד אז אצל פינק פלויד. בהחלט יציאה מדהימה וחד פעמית. אני אוהב איך שהשיר מתפתח בהדרגתיות וכשמייסון מוציא את זעמו השיר מקבל את הצורה שלו וזה בעצם השיא. יופי של פתיחה לאלבום שאין טעם לבזבז עליו מילים.

למעלה