On the Run

../images/Emo79.gif On the Run ../images/Emo79.gif

המירוץ האינסופי של החיים: בעבודה, בנסיעות (מערכת כריזה של שדה תעופה ברקע), המירוץ להישגיות? המאמץ לתפוש דברים החומקים מידינו? הקטע מסתיים לקולות התרסקות מטוס. כל חברי הפלויד, כך מספרים, פיתחו פחד מטיסות באותן שנים, וחששו שמא יתרסקו. מעבר לפן הרכילותי, יש כאן הבעה של חשש רחב יותר: חשש שהמירוץ יסתיים, פתאום. האם יש לו, לכן, תכלית?

FunkyMonk

New member
On The Run

אוקיי. חשבתי הרבה מה המשמעות של השיר הזה... החסר ליריקה (כביכול) הזה. האלבום עצמו מדבר הרבה על עניין השגעונות. סמים וטריפים הם חלק מזה... אני חושב ש"במנוסה" מדבר על דברים אלו, הנסיון לברוח מהמציאות בעזרתם. לברוח מהיום יום, להיטרף על דעתך (הצחוק המרושע), לברוח מהמציאות, להיכנס לאקסטאזה (הסינתיסייזר לאורך כל השיר), פשוט לברוח. ציפ - הזכרת את הכריזה... שימו לב, בזמן הכריזה נשמעים צעדיו של הבורח. התנשמויות כבדות. מאחר. לא מספיק. לא מספיק להגיע ל"טיסה" שלו. לטיסה מהמציאות, מהעולם הזה. לאורך כל השיר נשמע הצחוק הזה, הצחוק שחוזר על עצמו. הצחוק שנגרם ע"י הסמים. ברגע שהוא עולה על הטיסה, ברגע שהוא "עלה על הטריפ", הוא נכנס לאקסטאזה מטורפת, הצחוק מושמע שוב ושוב, הסינתיסייזר הופך מהיר יותר וכו'. הצחוק ממשיך בעיקר לקראת הסוף, בו הכל נקטע כשהטיסה, המטוס, הטריפ, מתרסק בקיר. הכל נעלם. ופה בדיוק נכנס העניין של Time, שנשמור, לכשנדבר עליו.

FunkyMonk

New member
ד"א.

עכשיו כששמעתי את השיר, ישנם צעדים לקראת הסוף, בו הכל מתרסק. יכול להיות שהבורח מנסה לברוח חזרה? לברוח מעולם השגעון? וכאמור, לא מצליח, ומתרסק על הקיר.

itaikuskus

New member
לא רואה קשר לסמים

לדעתי הקטע של on the run מוסבר בעצם כחלק מהקונספט באלבום- החיים כמרדף, מה שבסופו של דבר מוסבר בקטע העוקב- time. מבלים את החיים בלרדוף אחרי איזושהי הגשמה, כשבעצם הכל ישאר אותו הדבר גם ככה. אבל זה, לקטע הבא, אנחנו עוסקים בOTR, החיים מדומים לאותה ריצה, אולי לתפוס את הטיסה, לתפוס משהו, הפחד מלפספס, הכרוז כאילו קורא לנוסעים לעלות, אותו צחוק מטורף המתאר את הפחד של האדם לפספס, הנשימות הולכות וגוברות, פעימות הלב שמודגשות על ידי הקצב ההולך וגובר- על לנקודה של התפוצצות- האדם נגמר ומת, המטוס מתרסק, המרדף נגמר.

FunkyMonk

New member
אני דווקא רואה את Time

כרגע הארה של אותו אדם, אבל נשמור לכשנדבר עליו, לא? (;

חרטושה

New member
מטוסים מתפוצצים

זה שם נרדף למוות. הרבה פעמים תהיתי מה עבר לווטרס בראש כאשר הוא שמע את הצלילים האלה.

wish i was here

New member
אני לא כל כך אוהב את הקטע הזה

זהו לדעתי אחד מהקטעים הפחות טובים של הפלויד בכל הזמנים.ללא קשר לחלוציות שלו או למהותו,מבחינה מוזיקלית אני חושב שזה קטע מיותר.בין השירים היחידם של פינק פלויד שנאי מדלג עליהם כשאני שומע פינק פלויד. הקטע ,כפי שאמרתי,חסר תכלית,כאילו לא הולך לשום מקום,מקובע ומנסה למשוך את עצמו. כישלון מוזיקלי של הפלויד לדעתי

FunkyMonk

New member
לא שומעים את Dark Side בקטעים

הטראק הוא חלק בלתי נפרד מהאלבום... אי אפשר לדלג עליו. תפסיק לשמוע בשאפל.

wish i was here

New member
ומי אתה שתגיד לי איך לשמוע?

אני שומע את הדיסק ברצף חוץ מהקטע הזה...וגם אם לא זאת זכותי המלאה לשמוע בשאפל

נחמד

נסיון מעניין ואפילו נועז להביא לידי ביטוי את מה שדיברו עליו החבר'ה למעלה... על הלחץ שנמצא בראש ובלב לדעתי... (הניסיון להשיג את הזמן זה כמובן בשיר הבא). הלופים הלא נגמרים האלה, בתדירויות וקצב משתנה היא לטעמי "המחשה" נהדרת ללחץ שנמצא בראש יותר, . ההתרסקות והפיצוץ הבלתי נמנעים בסוף היא ה-BRAIN DAMAGE עצמו. עוד לא ראיתי את הMAKING OF THE DARK SIDE אבל סיפרו לי שהקטע הזה מעניין, הם התחילו לשחק בכפתורים לשנות את הקצב, העלו אותו, הורידו אותו ... וזאת התוצאה... (מישהו יכול להרחיב?) מזכיר בקצת אפקטים שיש ללד זפלין בWHOLE LOTTA LOVE ועוד כמה..

The Walrus

New member
שמח להמשיך בפרוייקט!

לאחר שקישקשתי שעות על Breathe, הגיע הזמן לדבר על השיר הבא בתור! לאחר אקורד הסיום של Breathe, מתחיל מין קצב תופים מהיר, ואחריו נכנס הקלידים המוזרים שמזכירים טראנס. למי ששואל מה זה, גילמור הסביר איך יצרו את זה בסדרט על הדארק סייד: הם לקחו מין קלידים אלקטרונים כאלה, ניגנו כמה תווים ברצף, שמו את זה במהירות המקסימלית ובלופים. בנוסף גילמור ציין שהמיקס לשיר היה מאוד דומה להופעה חיה, ומכיוון שבאותה תקופה לא היה ניתן לארגן הכל במחשב ולסנכרן את הצלילים ביחד, הוא זוכר שארבעת הפלויידים ועוד כמה אנשי הפקה עמדו בחדר, כל אחד ממונה על כמה כפתורים (כאשר כל כפתור משמיע צליל אחר ממגוון הצלילים הקיימים בשיר), וכל אחד היה צריך ללחוץ עליו בדיוק בזמן (לשם ההשוואה - היום יכול בנאדם אחד לעשות את זה מול המחשב), והם היו צריכים לחזור על זה כמה פעמים כדי לקבל תיאום מושלם. בחזרה לשיר - אחר כך שומעים צעדים, שמתחזקים לצעדי ריצה, וכל מיני אפקטים מוזרים שקשה להסביר במילים. במהלך השיר נשמעים כמה דיבורים ומשהו שמזכיר לי צפירה, בעוד הקלידים המהירים ברקע משנים את קולם כל הזמן. הקטע נגמר בפיצוץ עצום, שאולי מסמל את סוף הבריחה. אז מה כל זה אומר בעצם? אני רואה את זה כבריחה מהחיים, מהשפיות או מהאי-שפיות, מהשמש או מהירח - זה לא משנה, פשוט לברוח. האדם שעליו הכל מסופר מעורער בנפשו, והוא מנסה פשוט לברוח מהחיים שלו, מהכל, להגיע למשהו חדש - אם כי כמובן שבסוף הוא נכשל, כי אי אפשר לברוח מהחיים. הפיצוץ מסמל את סוף המרדף - לאחר קטע כל כך מהיר פתאום בום אחד גדול ואיטי, שנעלם לאט לאט... השם המקורי של השיר הוא "The Travelling Sequence" - האם ניתן להסיק ממנו מידע על כוונתם של הפלויד? אני לא חושב כך, מכיוון שהוא די אומר אותו דבר: לברוח, לטייל למשהו אחר, להגיע לדברים חדשים...

holo

New member
הטראנס הראשון בעולם!!

והוא בא כהמשך ישיר לשיר הראשון, מכניס אותך לאטרף, באמת יש תחושה של מרוץ אחרי משהו. קטע חזק בהחלט, למרות שזה אלבום מחושב ומתוכנן עד לשלמות, הלהקה בכל זאת יצרה קטעים נסיוניים בעזרת טכנולגייה(רואים את זה טוב בפומפיי). אני גם אוהב את הצחוק המטרוף הזה באמצע, שמופיע לאורך כל האלבום, לדעתי זה מוסיף לו הרבה. אגב, תמיד רציתי לשמוע את הקטע במערכת סראונד כדי לשמוע את המסוק עובר מרמקול לרמקול, נשמע ענק!

Bardogo14

New member
קטע מצוין לדעתי

זה מה שיפה בפינק פלויד לדעתי. לדעת ליצור גם מוזיקה שהאוזן רגילה אליה, וגם לעשות ניסויים אוונגרדים.

למעלה