Nobody Home

../images/Emo79.gif Nobody Home ../images/Emo79.gif

עוד אחד מהשירים היותר-טובים באלבום. הפעם, ווטרס בוחר להתמקד באחרים, לא בעצמו - וזה עושה לו רק טוב. הביטוי Nobody Home משמש כאן בתפקיד כפול: גם כפשוטו - פינק מצלצל הביתה, ולא מקבל מענה בצד השני - וגם כמטפורה, "אין עם מי לדבר". והמישהו בצד השני כאן, זה שלא עונה, הוא שילוב של סיד ושל ריק רייט, ככל הנראה. חולצת הסאטן, העיניים הפרועות, מגפי הגוהיל המוחזקות בגומיות, כתמי הניקוטין - אלו כולם דברים שווטרס ראה אצל סיד, לדבריו. והדעה הרווחת היא שהדמות עם כפית הכסף ופסנתר הכנף, היא ריק רייט והתמכרותו לקוקאין. זהו אחד השירים היותר אנושיים של ווטרס, בו הוא מודה ברצונו לתקשר עם אחרים, אך אי יכולתו. הצער על אבדן חבריו כאן הוא חשוף, בלתי מתנצל, וגם לא מוסתר מאחורי עטיפות ציניות, בניגוד למנהגו של ווטרס. הלחן העדין והעיבוד הסימפוני, מדגישים את הסימפטיה שחש ווטרס, הפגיעות של רגשותיו. בהחלט אחד מהשיאים של האלבום. מה דעתכם?
[foreground: Oi! I've got a little black book with me poems in!] Enlisted Man: Who is she? Sgt. Carter: She was 'Miss Armoured Division' in 1961 ... Enlisted Man: How'd you get to meet her? I got a little black book with my poems in Got a bag with a toothbrush and a comb in When I'm a good dog, they sometimes throw me a bone in I got elastic bands keepin' my shoes on Got those swollen hand blues I got thirteen channels of shit on the TV to choose from I've got electric light And I got second sight I got amazing powers of observation And that is how I know it When I try to get through On the telephone to you There'll be nobody home I've got the obligatory Hendrix perm And the inevitable pinhole burns All down the front of my favorite satin shirt I got nicotine stains on my fingers I got a silver spoon on a chain Got a grand piano to prop up my mortal remains I've got wild staring eyes And I got a strong urge to fly But I got nowhere to fly to Ooooooh Babe, when I pick up the phone Gomer Pyle: Surprise, surprise, surprise… There's still nobody home I've got a pair of Gohills boots And I got fading roots Soldier: Where the hell are you? TV Announcer: Over 47 German planes were destroyed with the loss of only 15 of our own aircraft. Soldier: Where the hell are you Tyler?​
[קולות רקע: פרק מסדרת הטלוויזיה "גומר פייל", משנת 1967, העוסקת בחיילים] יש לי ספר קטן שחור עם שיריי בתוכו [חייל: מי היא? סרג'נט קרטר: "נערת השריון, 1961" חייל: לא בא לך לפגוש אותה?] יש לי ספר שחור קטן עם שיריי בתוכו יש לי תיק עם מברשת שניים ומסרק בו כשאני כלב טוב, לפעמים הם זורקים לי עצם יש לי גומיות שמחזיקות את הנעליים שלי במקום יש לי את בלוז הידיים הנפוחות יש לי שלוש-עשרה ערוצים של זבל בטלוויזיה, לבחור מביניהם יש לי אור חשמל יש לי חוש ששי יש לי כוחות התבוננות מדהימים וכך אני יודע את זה כשאני מנסה לתקשר בטלפון אתך לא יהיה אף אחד בבית יש לי את סלסול-הנדריקס המתחייב ואת כוויות-הסיכה הבלתי נמנעות בחזית חולצת הסאטן האהובה עלי יש לי כתמי ניקוטין על אצבעותיי יש לי כפית כסף על שרשרת יש לי פסנתר כנף להחזיק את שרידיי בני-התמותה יש לי עיניים פרועות לרווחה ויש לי רצון עז לעוף אבל אין לי לאן לעוף אווו, בייב, כשאני מרים את השפופרת [גומר פייל: הפתעה, הפתעה] עדיין אין מישהו בבית יש לי זוג מגפיי "גוהיל" יש לי שורשים דוהים

RoieL

New member
שיר גדול

שעל שמו נקראו הבוטלגים הידועים שכיום מוכרים לנו כ- ITAOT. אלו אחד השירים שאני מעדיף לא להתייחס אליהם כדי להשאיר את האגדה סביבו, אני רק אגיב פה לאחרים, ורק חשוב לי לציין שהלחן אלוהי. אני מייד שומע אותו. שוב.

The Walrus

New member
משהו מוזר קרה פה

הייתי יכול להישבע שהגבתי לזה. משום מה לא קלטו את התגובה שלי. ובקיצור: שיר מקסים, עיבוד מהפנט, אבל יש לי שאלה: מה הכוונה ב"ווטרס בוחר להתמקד באחרים, לא בעצמו"?? הרי כמעט כל משפט בשיר מתחיל בI...

wommer

New member
אחד מתוך שלושה ארבה שירים

הכי יפים באלבום - שבלעדיהם האלבום באמת היה לא משו, השירים האלה מצילים את כבודו האבוד.(CN,Nobody HOme,Mother,Hey You,Is there...וזהו..כן נראה לי) שאלה לי למי שיודע, ווטרס גם הלחין את השיר?

The Walrus

New member
כן, ווטרס גם הלחין

ולדעתי השירים שעושים את האלבום: cn, hey you, itaot, nobody home, the thin ice, one of my turns.

אחת הפיסגות בחומה

לחן מדהים, הרבה יאוש במילותיו של ווטרס לקראת Comfortably numb המתקרב באופק. הלחן והמילים יושבים ביחד בהרמוניה מדהימה. אחת הרצועות הטובות ביותר בחומה, ללא ספק.

hkatsman

New member
תקנו אותי אם אני טועה

אבל אני חושב שאין דבר כזה פיסגות, רק פסגות.

אסף klod

New member
שיר מצוין ציף להכנס בבקשה

מה שיפה לדעתי בחומה הוא היחס המופתי של השירים אחד לשני ולשאלה שלי...האם מותר גם לי לפרסם פירושים לשירים? או שזה תפקיד המנהל? אני חדש ולא מעודכן:) כי אם לא אולי אני אפתח בלוג..לפרסם פרושים שמה

../images/Emo13.gif

זה בדיוק המקום להעלות את הפרושים שלך. פרוייקט השירים נועד לתת אפשרות לכל חברי הפורום להביע דעתם על כל שיר ושיר של הפלויד. לא רק על המילים (זו פשוט הנטיה האישית שלי), אלא על המוסיקה, העיבוד, הביצוע - הכל! אז אל תתביישו - תכתבו! וכל המרבה, הרי זה משובח!.

אם מדברים על פירושים...

האנגלית שלי לא הכי חזקה...
הרבה פעמים אני נעזרת במילון כדי לפרש חלקים גדולים משירים שאני לא מבינה ישר.... יש אתר של פירושים שלהו או שפרשת בעצמך?

זו פרשנות שלי

אך חלק מהדברים הוזכרו ע"י הלהקה בראיונות. אם את מתכוונת לתרגום - הריהו כולו שלי. אני שולטת בשפה.

נובדי הום

אחד השירים היחידים שעושים לי חשק לשים את דיסק החומה במערכת ולשמוע את האלבום. לדעתי ווטרס מראה סימנים של מגלומניה בשיר הזה, ומביא את עצמו למעמד של סופרמן... הלחן, המילים, המסר, הסצנה בסרט ובהופעה בברלין... הכל מתנקז לשיר מאוד חשוב באלבום!

RoieL

New member
וחשוב לציין

את הסולו המרגש שכתב סנואי וויט שבוצע ב- 21.7.90 [או 91?
]

The Walrus

New member
סולו גיטרה בשיר

זה לא המצאה של סנואי ווייט. גם בסיבוב ההופעות ב84, שבו השיר נוגן, היה בו סולו גיטרה, שנוגן בידי לא אחר מאשר האחד והיחיד, אריק קלפטון. סולו מדהים!! פשוט מרגש... לא שמעתי את הסולו בברלין אז קשה לי להשוות... אבל קלפטון עשה עבודה מדהימה. כל הסולואים שלו בהופעה מאולתרים - כולל סולואים קלאסיים כמו money וwish you were here (משום מה cn לא נכלל בהופעות), והוא עושה עבודה מדהימה!! כן, זה מוזר, לשמוע סולו שונה לגמרי בmoney, אבל זה נחמד לגוון. בכלל אני מת על ההופעות מ84. סטליסט מעולה! והכי חשוב - ווטרס לא פחד לאלתר... כמעט כל השירים עובדו מחדש! וזה בהחלט נחמד... וכמובן... אריק קלפטון! גיטריסט מצויין...

flowerboy69

New member
לא אהבתי את ההופעות האלה

אני לא התחברתי לצליל המסויים הזה של הגיטרה של קלפטון.מה שכן היו שם 2 שירים בגרסאות מאוד יפות שזה nobody home ו ganner's dream שניהם היו מאוד מוצלחים בהופעות האלה

למעלה