No Good Trying

../images/Emo79.gif No Good Trying ../images/Emo79.gif

הערה: מכאן ואילך כל הטקסטים המובאים לדיונים, מבוססים על מחקרו של הפלוידולוג אד פול.
It's no good trying to place your hand Where I can't see because I understand That you're different from me Yes I can tell That you can't be what you pretend And you're rocking me backwards And you're rocking towards the Red and yellow mane of a stallion horse. It's no good trying to hold your love Where I can't see because I understand That you're different from me Yes I can tell That you can't be what you pretend The caterpillar hood won't cover the head of you Know you should be home in bed. It's no good holding your sequin fan Where I can't see because I understand That you're different from me Yes I can tell That you can't be what you pretend Yes you're spinning around and around in a car With electric lights flashing very fast.​
זה לא יעזור לשים את ידך במקום בו לא אוכל לראותה, כי אני מבין שאת שונה ממני כן, אני יודע שאינך יכול/ה להיות מה שאת/ה מתיימר/ת להיות ואת מנענעת אותי אחורה ומנענעת אותי קדימה אל עבר הרעמה האדומה והצהובה של סוס הרבעה זה לא יעזור להחזיק את אהבתך במקום בו לא אוכל לראותה, כי אני מבין שאת שונה ממני כן, אני מבין שאינך יכול/ה להיות מה שאת/ה מתיימר/ת להיות ברדס הזחל לא יכסה את ראשך / את יודעת שאת צריכה להיות בבית, במיטה זה לא יעזור, להחזיק את המניפה שלך עם הנצנצים במקום בו לא אוכל לראותה, כי אני מבין שאת שונה ממני כן, אני מבין שאינך יכול/ה להיות מה שאת/ה מתיימר/ת להיות כן את מסתחררת סחור וסחור במכונית עם אורות חשמליים מהבהבים מהר מאוד ----------------------------------------------------- הדימויים בשיר שאובים - לפחות רובם, ככל הנראה - מעולם הלונה-פארק: סחרחסרת הסוסים, המכוניות החשמליות המתנגשות, התעתוע - אולי של המראות המעוותות - בו אנחנו איננו מה שאנו מתיימרים להיות. בלונה פארק יש משהו מלאכותי, בידור זול ומתעתע, שבו אנו יכולים לשכוח - או לשהכיח - מי אנחנו לכמה שעות. אבל סיד לא יכול להשתחרר: "זה לא יעזור", הוא אומר; יש משהו שהוא לא בסדר, משהו שונה, באופן מהותי. ההקלטה של השיר נשמעת - כמו מרבית השירים בשני האלבומים - יותר כדמו מאשר כשיר שלם וגמור. הביצוע של סיד שביר, ומגובה בנגינתם של המלווים, המנסים לתת לשיר "בשר". וכמו ברבים מהשירים, נותר לנו לחשוב 'מה היה אם' - אם סיד היה יותר חזק, ולשיר הזה ולאחרים היתה ניתנת הפקה ראויה. מה התרשמויותיכם?

vegetable man

New member
שיר טוב

אני נהנה לקרוא את התרגומים שלך. תמיד תהיתי לגבי "lights flashing very fast" ברעיון של הלונה-פארק, אבל משום מה לא חשבתי כך לגבי שאר השיר, אני סבור שזה מאוד הגיוני! אני חייב לומר שלמרות שזה קצת נשמע כמו טייק שהוספו לו נגני הלהקה שליוו באלבום, אני אוהב את הגירסא הזאת. אז זה לא סיד שניגן פה בחשמלית? אני מאוד אוהב איך שג'רי שרלי מתופף באלבום הזה, כשסיד מושך מקצב הוא מתאים את עצמו, וזה דווקא מוצא חן בעיני. יש איזשהו הרכב משמעותי שבו הוא נטל חלק? עם זאת, אפשר לשמוע גירסאות כיסוי מעניינות לשיר, שמראות את הפוטנציאל שלו. אני לפחות מדמיין איזה קאבר מהיר עם יותר גיטרות הייתי עושה לו...

אני מדמיינת כנ"ל...

במיוחד ל-Late Night שלגביו יש לי עיבוד שלם מוכן בראש...
סיד ניגן בגיטרה בכל השירים. מלקולם ג'ונס, המפיק הראשון של האלבום, שינה את דפוס העבודה המקובל בהקלטות, בו קודם מקליטים את הפלייבק ואח"כ מוסיפים שירה, ואיפשר לסיד להקליט את עצמו שר ומנגן, ורק אח"כ הוספו הנגנים האחרים, בהתאם למה שהוקלט. ההתאמות נדרשו משום שסיד לא היה מסוגל לעבוד בקבוצה. הוא היה משנה את המנגינה, המקצב והמילים בכל טייק, והנגנים האחרים התקשו לנגן אתו (למרות שיש עדויות סותרות לכך; למשל זו של רוברט וואייט). סיד גם נהג לעיתים לעבור מנגינה כגיטרת-קצב לנגינה כגיטרה מובילה, באמצע השיר, ללא התראה. ג'רי שירלי היה המתופף של האמבל פיי (Humble Pie), הלהקה שהקים סטיב מאריוט לאחר שפרש מה-Small Faces. מאריוט היה חבר של גילמור, וכמדומני שדרכו הכיר גילמור את שירלי והביא אותו להקלטות. אלא שזה היה בשלב מאוחר יותר; בהקלטה הזו, שירלי אינו מנגן בתופים, אלא רוברט וואייט, כאשר הנגנים האחרים הם יו הופר ומייק רטלדג' - שלושתם אז ה-Soft Machine. לדבריהם, הם פגשו את סיד במועדון לאחר הופעה שלהם, והוא הזמין אותם לאולפן לנגן בסשן הזה. הם ניגנו ללא כל חזרות, על סמך הטייפ שהיה כבר קיים, וקיבלו 9 פאונד כל אחד, עבור תרומתם. זה היה עוד באפריל, לפני שגילמור קיבל את ההפקה לידיו.

vegetable man

New member
נכון...

עכשיו כשאני מסתכל בעטיפה, אני רואה גם שבארט הקליט את הפריטה הפשוטה של של האקורדים בגיטרה באפריל, והוסיף את הליווי, אותה חשמלית במאי. אין ספק שלפחות הוא הוקף לפחות במוסיקאים טובים לידו, בכל אופן. למרות האנטי של בארט לשתף פעולה, הנגינה שלו בחשמלית היתה די מעניינת באלבום הזה כמו ב-Late Night ו- No Man's Land (שם כן שירלי ניגן, ואהבתי!) הסיפור השתלשלות האירועים עצמו כפי שאת מספרת מעניין.

למעלה