ME OR HIM

../images/Emo79.gifME OR HIM../images/Emo134.gif

אני או הוא אתה קם בבוקר, לוקח משהו לסיר תוהה למה השמש גורמת לאבנים להיות חמות מצייר על הקירות, אוכל,זיונים חזרה לימים הטובים ואז איזה אידיוט ממציא את הגלגל מקשיב לצווחות מהחומות הלבנות?? מבזבז את כל היום באיתור מקום חניה ואין כבר כלום ללב וכלום לסיר בני סובב את החוגה ברדיו גלים קצרים שלו או, כמה הוא רצה לדבר לאנשים הוא רצה את התוכנית שלו מכוון למוסקבה מכוון לניו-יורק הקשיבו עוללים לילד הוולשי מדבר תקשורת כמו בימים הטובים ההם סלח אבי כי חטאתי זה היה הוא או אני וקול אומר בני הרסת את הכל בני זמנך עבר זמנך עבר בני סובב את החוגה... סלח לי אבי שוטר וולשי: אחד למרכז כי חטאתי שוטר וולשי: יש לנו ___ על 465 בין קווברן וצילגוך אבי זה היה אני או הוא אבי, האם אפשר להחזיר את השעון לאחור? שוטר וולשי: אמבולנס, עבור. מעולם לא התכוונתי לזרוק בלוק בטון. שוטר וולשי: מרכז סוף. בני סובב את החוגה רצה לדבר לאומה רצה תוכנית משלו מכוון למוסקבה מכוון לניו-יורק הקשיבו לנער הוולשי מדבר כמו בימים הטובים ההם הטובים ההם. שדרן: האם אתה באמת חושב שהטרוריסטים האיראנים יקחו בני ערובה אמריקניים אם רונלד רייגן היה הנשיא? האם אתה חושב שהרוסים היו פולשים לאפגניסטאן אם רייגן היה נשיא? האם אתה באמת חושב שדיקטטורים צבאיים מהעולם השלישי יצחקו על אמריקה וישרפו את הדגל שלנו אם רייגן היה נשיא? אזרח מודאג: אהה, כן זה אולי יעבוד! בן ערובה: אנו כקבוצה רוצים הכי הרבה לבקש מרייגן וחברנו האמריקנים להימנע בכל דרך מאמצעים מצבאיים או אלימים כניסיון, לא משנה כמה אצילי או אמיץ, בכדי לשחרר אותנו. אזרח מודאג: בטח! זה רק הוללך להיות מאוד מסוכן בשבילך, קסידי. חברו הנאמן של הופי(?): כנראה שאתה לא מכיר את הופלונג קסידי[גיבור מערבונים אמריקנים- אולי משחק מילים של "תקווה"), אדוני. ההרפתקה היא לחמו, ריגוש החמאה שלו וסכנה, היא בשבילו כמו ריבת תותים לציפוי. ג'ים: זה קצת רוק'נרול חי בכאוס, במקום בו רוק אנד רול יוצאים מהבלאגן ושיר שנקרא "הכוח להיות..."

חרטושה

New member
../images/Emo24.gif

מייד התייחסות כמובן... You wake up in the morning, get something for the pot Wonder why the sun makes the rocks feel hot Draw on the walls, eat, get laid Back in the good old days Then some damn fool invents the wheel Listen to the whitewalls squeal You spend all day looking for a parking spot Nothing for the heart, nothing for the pot Benny turned the dial on his Short Wave radio Oh how he wanted to talk to the people, he wanted his own show Tune in Moscow. Tune in New York Listen tot the Welsh kid talk Communicating like in the good old days Forgive me father for I have sinned It was either me or him And a voice said Benny You fucked the whole thing up Benny your time is up Your time is up Benny turned the dial on his Short Wave radio He wanted to talk to the people He wanted his own show Tune in Moscow. Tune in New York Listen to the Welsh kid talk communicating Like in the good old days Forgive me Father Welsh Policeman: Mobile One Two to Central. For I have sinned Welsh Policeman: We have a multiple on the A465 between Cwmbran and Cylgoch. Father it was either me or him. Father can we turn back the clock? Welsh Policeman: Ambulance, over. I never meant to drop the concrete block. Welsh Policeman: Roger central, over and out. Benny turned the dial on his Short Wave radio He wanted to talk to the people He wanted his own show Tune in Moscow. Tune in New York Listen to the Welsh kid talk Just like in the good old days The good old days Radio announcer: Do you really think Iranian terrorists would have taken Americans hostage if Ronald Reagan were president? Do you really think the Russians would have invaded Afghanistan if Ronald Reagan were president? Do you really think third-rate military dictators would laugh at America and burn our flag in contempt if Ronald Reagan were president? Concerned Citizen: Well, it might work! Hostage: We as a group do most importantly want to beseech President Reagan and our fellow Americans to refrain from any form of military or violent means as an attempt, no matter how noble or heroic, to secure our freedom. Concerned Citizen: Sure! Only it's going to be mighty dangerous for you, Cassidy Hoppy's faithful sidekick: guess you don't know Hopalong Cassidy, Mister. Adventure's his bread, excitement's his butter and danger, why to him that's like strawberry jam to top it off. Jim: This is some live rock and roll at KAOS, where rock and roll comes out of chaos and a song called "The Powers that Be"

חרטושה

New member
איזה שיר מדהים.

למרות האלבום הלא ברור הזה, ווטרס עדיין נשאר אחד מכותבי המילים הכי מבריקים שהכרתי ושום אלבום בינוני לא יכול לשנות את העובדה הזו. ווטרס בעצם מבקר את החברה המערבית לאורך כל האלבום והוא עושה זאת ע"י הקצנה עד לאבסורד של הדמויות הראשיות בעלילה ושל הסיטואציות המתוארות. כמו ביצירות אחרות של ווטרס, נראה שעולים כאן המון נושאים במקביל, אני אשתדל לא לעשות יותר מידי בלאגן. יש כל הזמן "רעש" בשיר; אמצעי התקשורת כל הזמן נוכחים ומוזכרים ומהווים השראה (רדיו, טלוויזיה, מכשיר קשר), אבל יחד עם זאת התקשורת בנינו בני האדם הופכת להיות מאד אמצעית, שבורה ומקוטעת ובעצם יותר חוסר תקשורת מתקשורת. מהבחינה הזו אולי, טכנולוגיה, שמסמלת את השליטה הגוברת שלנו בסביבה ואת רכישת הידע שמאפשר לנו בעצם לפתח אמצעים טכנולוגיים, היא סוג של קללה שהופכת את החיים שלנו ליותר מסובכים ולא בהכרח יותר טובים מהזווית האנושית. נראה לי שרוג'ר מגלה כאן מידה לא מועטה של נוסטלגיה והתרפקות על "הימים הטובים ההם", בהם הכל נראה פשוט וישיר. אני כל הזמן מתלבטת אם להזכיר את זה או לא, אבל ווטרס מאד מזכיר לי בגישה שלו את התיאוריה הביקורתית הקלאסית שאומרת, בהקשר הזה של אמצעי התקשורת לפחות, שאמצעי התקשורת הם חלק ממערך מאד מאורגן של מסמוס התודעה שלנו כבני אדם. כלומר, מי ששולט באמצעי התקשורת (בעלי תחנות הרדיו, העיתונים ותחנות הטלוויזיה) לא רוצים שנתקשר בנינו, לא רוצים שנחשוב בעצמנו בעיקר כי זה רע להם, והם עושים זאת ע"י מכירה של אשליות מסוגים שונים כגון: הצגה של גיבורים הירואיים במיוחד שמצילים את העולם, הבעת עמדות שמרניות-לאומניות, ואפילו הצגת תוכניות ריאליטי וכשרונות בסגנון "כוכב נולד". אני מניחה שבהתחשב במקורות ההשראה של ווטרס זה די מתבקש.

נראה כאילו היינו בסרט הזה

לא יצא לי להשמוע אותו בצורה מעמיקה, אבל שמדובר על מישהו (ילד?) שמתקשה לתקשר עם העולם, אבל הוא מצליח לתקשר רק באמצעות רדיו (האזנה לרדיו וכו'). התקשורת הולכת ונעשת יותר ויותר מכנית ואלחוטית, המשך כלשהו לאחד הרעיונות ב-WISH YOU WERE HERE זה לא מזכיר לכם אלבום אחר שכבר נעשה כמה שנים לפני כן? של "המי" - טומי.

חרטושה

New member
וכמובן, איך שכחתי,

משיכה חולנית ובלתי מוסברת למכונות פינבול
אתה מתכוון לטומי שהוא חרש/עיוור/ אילם, אבל שבכל זאת אינו מסוגל לקלוט גלי רדיו...?

הוא דווקא צודק, וחשבתי על זה

יש קווים מקבילים בין KAOS לבין טומי, ולו בגלל ששניהם מדברים על בחורים נכים בעלי יכולות לכאורה על טבעיות, ויש בשתי היצירות אמירה על כך שה"אמת" נמצאת מחוץ למיינסטרים, בידיהם של אאוטסיידרים - ועוד כאלו שהנסיבות לכאורה נמצאות לרעתם. יחד עם זאת, ב"טומי" יש אלמנטים אוטוביוגרפיים מחייו של טאונסנד, ואילו ב-KAOS אני לא רואה אלמנטים אוטוביוגרפיים מחייו של ווטרס - את זה הוא עשה ב"החומה". אבל אולי בכ"ז יש...?

חרטושה

New member
לא אמרתי שלא

אלא שקיוויתי שקרייזי, או מישהו אחר, יחזרו להוסיף ולהרחיב למה הכוונה בדיוק. אם כבר, אני יכולה להשליך...? זה בדיוק אפקט "הדלת של סיד בארט".

Inis mor

New member
עכשיו סיקרנת אותי לגבי KAOS

בתור מעריצה מושבעת של "טומי" אני מתה כבר לשמוע את הדיסק ולראות איפה הדמיון. פרט לזה-בין היוצרים של שתי היצירות יש דמיון באישיות, בביוגרפיה, בגישה-יש מצב ששניהם הגיעו איכשהו מאותה נקודה לאותה נקודה.

flowerboy69

New member
אלי דווקא יש משהו שקצת התפספס

אולי כל העיניין זה שאדם שעבר חיים לא קלים ויש לו קשיים ביחסים שלו עם אנשים וחברה יוצר איתם קשר דרך אמצעים עקיפים-רדיו.והרי ווטרס תמיד ראה עצמו טוב מאחרים-וכאן החלק של ה"כישורים העל טבעיים"... בעיני האלבום הזה כולל שירים טובים אבל איך שהוא משהו בהתחברות שלהם כיצירה אחת לא ככ מוצלח.כאשני מנסה לשמוע את כל האלבום אני לא ככ נהנה אבל שאני שומע את השירים שאני אוהב כמו radio waves me or him והשיר שאני לא זוכר את שמו שבו הוא מזכיר שמות של מדינות ואומר evereybody got somewher they call home אני אוהב את זה וזה אפילו דיי מוצלח.

וגם קצת על המודרניזציה וה-TV

נראה לי שהשיר הזה מחובר יותר לאלבום הבא (ATD) מאשר ל-WYWH. ווטרס מקלל את מי שהמציא את הגלגל ובזבז לנו את היום בחיפוש אחרי חניה, כלומר- את כל ההמצאות המודרניות שמייעלות לנו את החיים כביכול אבל בעצם משעבדות אותנו אליהן- ע"ע אינטרנט: כל כך יעיל, אבל תראו כמה זמן אנחנו מכלים בכתיבת פירושים לשירים נידחים של סולן פורש של להקת רוק מזדקנת.... אבל יותר מזה, זה הביא את בני לתסכול מהחיים- הוא כל כך רצה שישמעו אותו, הקים תחנה פיראטית וסבל מהחיים המערביים ומהשלטון החמדני שחמד גם כסף וגם שטח (אפילו שהוא מרוחק כמה אלפי מיילים מהבית) מה שנחשב בימנו זה להיות הרפתקן ונועז גם אם זה יעלה בחייהם של כמה חיילים או בני ערובה. במקום להשתמש בהמצאות לטובה, משתמשים בהן למלחמות ולבצע ונוצר מצב - כמו בימים הטובים ההם (וזה קצת סותר את הנוסטלגיה שלו לעבר) שהחזק והנועז שורד- זה אני או הוא ואח"כ בילי גם רוצה שכולם יראו מה הוא "הכוח להיות" או :"הכוח שיכול להיות" (מתקשה בתרגום הספונטני)

vegetable man

New member
בהצתה של פלורסנט

אני מאוד מסכים עם מה שחרטושה רשמה, והמילים באמת מצויינות. במידה רבה רוג'ר מחפש את החיים הפשוטים. הוא איפשהו מאוד רוצה להיכנס לראש של הדמויות ה"עלובות" שהוא יצר. בני די מעורר רחמים, אבל עם כל מיגבלותיו רוג'ר מצדד בו ומראה עד כמה שאר העולם עקום והוא בסדר, בעלילה המוזרה של האלבום. יש ברוג'ר משהו קצת שמרני, הוא לא רוצה מחוייבות לעולם החיצון,רוצה עצמאות. לא אוהב את הצדדים הרעים שהתקשורת מביאה איתה. למשל - אני לא בטוח כמה הוא התלהב מהמצאת הסלולרי. עד כמה הוא רוצה שימצאו אותו? זה כמו בסרטים שמציגים בהם חיים מהסוג שיש לאנשים בעיירות המשעממות של בריטניה, מקומות בלי הרבה תקווה, שבהם אנשים עובדים במשהו שהם שונאים, או שותים כל היום. אגב Listen to the whitewalls squeal נשמע לי יותר כמו "מקשיב לחריקות של הצמיגים", כנראה מעל לגשר, לפני שהוא זורק בלוק איטונג אני אוהב את המוסיקה גם פה, החליל-פאן הזה. גם פה, רוג'ר קצת משחזר את המוסיקה בהמשך (אין בזה רע בעיני).

למעלה