Kashmir

DOCTOR ROBERT

New member
../images/Emo79.gif Kashmir ../images/Emo79.gif

ואנחנו ממשיכים בפרויקט השירים, הפעם עם שיר מהאלבום הכפול Physical Graffiti.זהו אחד השירים הארוכים של לד זפלין, אשר מספר על על המחוז קשמיר אשר בהודו, אף כי רוברט כתב את מילותיו כאשר נסע במדבר סהרה. הריף של שיר זה סומפל פעמים רבות מספור, אחת מהן הייתה סימפול לשירו של הראפר פאף דדי (איכס) לשיר בשם Come With Me. לא הייתי מספר לכם את זה אילולא הופיע פאף דדי במופע של דיוויד לטרמן (אאל"ט) יחד עם ג'ימי פייג' על הגיטרה. ג'ימי, לאן התדרדרת? אני חושב שזהו אחד השירים החזקים ביותר של לד זפלין, והוא מאופיין בגוון מזרחי מעניין. יש לציין שרוברט התעניין במוזיקה מרוקאית ואסייתית. ומה דעתכם על השיר?

yaelhr

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אין לי כל כך הרבה מה להגיד עליו, אין לי שום דעה מקצועית שתעניין אתכם וניתוחים של השיר.. אבל בשורה התחתונה זה אחד השירים האהובים עליי, אם לא האהוב ביותר. שיר מעולה שנחרש על ידי לא מעט

Gezunthait

New member
אבא שלי חושב שהוא השיר הטוב ביותר

שנכתב אי פעם. אני לא מסכים, אבל זה שיר מעולה. פשוט מדהים מכל בחינה. הכינורות המזרחיים ברקע, הריף הכבד, הצרחות בשירה, פשוט מדהים. רק חסר פה איזה סולו גיטרה.

Liorking

New member
קטע טוב

קצת ארוך מדי אבל המלוטרון (הז מלוטרון, נכון?) שם מצוין. דווקא רוברט פלאנט לא נשמע משהו בשיר.

wish i was here

New member
התדרדרת=הדרדרת...

דגש חזק משלים כתוצאה מהידמות קולית.....טוב נו,יש השנה בגרות בלשון אז הרגשתי שאני חייב.... בכל מקרה השיר קשמיר הוא שיר טוב,ריף נחמד,אבל השיר לא יודע למה,טיפה מעצבן אותי לפעמים.הריף לא נשבר בכלל חוץ מקטע אחד בשיר והכל מאד מונוטוני...זה שיר ששומעים פעם אחת ואז יקח עוד הרבה זמן עד שיבוא לך לשמוע אותו בפעם הבאה.אין סולו....זה לא שיר לד טיפוסי....בכל זאת השיר נחמד וטוב לשמוע אותו לעיתים

AeroTom

New member
אני בערך באותה הדעה

לא בדיוק, אבל בערך...אני חושב שזה שיר ממש נהדר. אבל הוא מעולם לא היה מההכי אהובים עלי של הלהקה. למשל באלבום שהוא נמצא-אני חושב שיש לא מעט שירים שם הרבה יותר טובים ממנו. זה לא מוריד כמובן מהאהבה שלי אליו. כיף לשמוע אותו, הוא אחלה של שיר, אבל יש הרבה שירים הרבה יותר טובים לדעתי. גם השיר הזה לדעתי די התחיל את הקשר בין רוברט וג'ימי למוזיקה מרוקאית וכדומה. הם תמיד התעניינו בזה ונסעו לשם גם כמה פעמים כדי לנגן עם נגנים מקומיים. ב-Kashmir יש לא מעט מהסאונד הזה שפייג' ופלאנט לקחו אותו עד הסוף ויצא לאור ב-94 עם No Quarter שלהם. אני חושב שב-Kashmir יש גם חלק מהמשיכה לסוג המוזיקה הזה וגם חלק מלד זפלין שכולנו מכירים. והשילוב הזה יצא מאוד נחמד. לא יצירת אומנות ענקית לדעתי. אבל בהחלט שיר נהדר.

s a r a h13

New member
לשם שינוי.

אני לא אוהבת את השיר הזה כל כך. הוא נמרח יותר מדיי והוא ארוך בטירוף.

למעלה