Joe Perry - Joe Perry ,הביקורת!

AeroTom

New member
../images/Emo79.gifJoe Perry - Joe Perry ,הביקורת!

It gives me a great pleasure, to introduce on the guitar and singin' his ass off... Mr.Joe Fuckin' Perry! ג'ו פרי שלנו עזב את אירוסמית' ב-1979. הלך והקים את ה-Joe Perry Project והוציא אלבום ראשון מחוץ ללהקה ב-1980. חברי הפרוייקט חלקם התחלפו אך ג'ו נשאר שם והוציא עם ה-Project עוד 2 אלבומים ב-1981 והאחרון שבהם ב-1983 לפני שחזר ללהקה שכולנו אוהבים ושם הוא נמצא עד היום. הלהקה הזאת שכולנו אוהבים ערכה את הופעתה האחרונה (בינתיים) ב-8 לאוגוסט, 2004 באטלנטיק סיטי ומיד אחריה חברי הלהקה לקחו חופש של שנה,ובשנת החופש ג'ו שלנו החליט 22 שנה אחרי האלבום האחרון שלו מחוץ ללהקה, להוציא עוד אלבום סולו.אך הפעם כמעט לבדו, רק עם עזרה של פול קארוסו על התופים ולהוציא אלבום עם קטעים שלו שמעולם לא ראו אור בזמן שעבד עם הלהקה, קטעים חדשים ו-2 קאברים. מכאן גם בא השם הכ"כ פשוט של האלבום - Joe Perry כי זה אלבום של ג'ו Only והוא עשה בו רק מה שהוא רצה ושר בו את כל השירים והוא מביא לנו פה צדדים אחרים שלו גם מחוץ לאירוסמית' וקטעים שלו שרצה שהקהל הרחב ישמע ומי שאנחנו שנגיד לא לפרוייקט צדדי של ג'ו פאקין פרי בזמן ההמתנה לחזרה של הלהקה... Shakin' My Cage הוא השיר הראשון באלבום. פתיחה אדירה ללא ספק.שיר נהדר עם עוצמה נהדרת! אם הייתי צריך להביא דוגמה עדכנית מהלהקה אז אם האלבום הזה היה בובו, אז Shakin היה Baby Please Don't Go. כ"כ קל להידבק אל השיר הזה והוא מתרומם ובולט הרבה מעל השירים האחרים. שיר ממש מצויין שאי אפשר להישאר אדיש לגביו. Hold On Me, השיר השני מביא רגיעה ויותר שקט אחרי הפתיחה הרועשת והמגניבה של Shakin. הסאונד בפזמון במיוחד מאוד נחמד וסך הכל די חביב. Pray For Me, השיר השלישי, גם שקט יותר ויש לו מוזיקה במיוחד בהתחלה שקצת מזכירה את הצד בעולם של Taste of India...לפי דעתי שיר שממש מתאים לזמן של אמצע הלילה ברקע.לפחות כך שמעתי אותו בפעם השניה בחדר שלי לא מזמן והוא מאוד מתאים לזמן הזה של הלילה. אווירה שקטה ונחמדה אפשר להגיד מביא השיר הזה. Can't Compare - חוזר קצת הצד הרוקיסטי עם פזמון שדי קל שיתקע לך בראש או לפחות המנגינה בו. כמה מקטעי הגיטרות פה הזכירו לי את קטעי הסיום של Kiss Your Past Goodbye משום מה...יש קטעים ממש יפים פה של ג'ו והגיטרה וזה שיר יותר מבינוני ללא ספק. חביב ביותר. Lonely - אחלה של שיר! ממש נגנבתי עליו בשמיעה הראשונה! בין הבודדים שתפסו אותי ממש בשמיעה הראשונה של האלבום בנסיעה הביתה באוטובוס. אם הלהקה הייתה לוקחת איזה שיר מהאלבום פה כדי שג'ו ישיר אותו באלבום של אירו, ללא ספק השיר הזה היה הכי מתאים לפי דעתי. שיר נהדר! ממש נדלקתי עליו. לפי דעתי הוא ו-Shakin' My Cage הם ה-2 שירים שעולים פה מעל האחרים וללא ספק 2 השירים הכי טובים באלבום. שיר פשוט כיף! נתקע לי בראש ואני בטוח אחרוש אותו עוד הרבה בזמן הקרוב. Crystal Ship - השיר השישי באלבום וכמובן קאבר לשיר המקסים של ה-Doors האגדתיים מאלבום הבכורה שלהם מ-1967. מגיע נהדר לדעתי אחרי הקצב המהיר של Lonley ויוצר רגיעה יפה שם אחריו וכמה כיף לדעת כבר מילים של שיר ואת הקצב שלו עוד לפני ששמעת אותו...אומנם הגרסה פה של ג'ו לא מרגשת (עד מאוד) כמו הגרסה של ה-Doors, ולג'ו אין את הקול של ג'ים מוריסון, אך הגרסה פה יצאה יפה לדעתי.פחות שקטה כמו שאמרתי מהגרסה המקורית, ג'ו שינה פה מעט את הקצביות של השיר. יצא נחמד מאוד וטוב לראות שג'ו חולק כבוד עם הקאבר לאחת הלהקות (היותר טובות שהיו קיימות) שהושפע מהם בצעירותו. Talk Talkin - השיר השביעי.פה ג'ו מביא קצת אנשים לקולות רקע בשיר; אשתו-בילי. רומן פרי-הילד הצעיר ביותר של ג'ו (סטיבן לא לבד,גם ג'ו מערב משפחה בקולות רקע). פול קארוסו (שהפיק ביחד עם ג'ו את האלבום ומנגן בו תופים) ו-ג'ים סורביס. שיר שונה אפשר להגיד מרוב השירים באלבום. יש לו ניחוח קצת בלוזי\קאנטרי שכזה והוא סך הכל חביב. מי אמר שג'ו לא משתתף ב-Push Comes to Shove?
. הגענו לשיר 8 באלבום - Push Comes To Shove.שיר ששיר אחר עם אותו השם מופיע באלבום-Rock In a Hard Place של אירו (בלי ג'ו כמובן). אין קשר כמו שחשבנו אולי עם קמבאק של ג'ו למילים של סטיבן בשיר של אירו אז, לשיר הזה של ג'ו יש קצב Groovy ממש נחמד ומאוד כיף לשיר את הפזמון יחד עם השיר.לא יודע איך להגדיר אותו, בואו נגיד במילים שלי-שיר משעשע שכזה...

AeroTom

New member
../images/Emo168.gif הביקורת - חלק ב' ../images/Emo79.gif

Twilight - השיר התשיעי באלבום הוא קטע אינסטרומנטלי ראשון מבין 2 שנמצאים פה. קטע לא רועש, אך גם לא שקט מדי. נגיד משהו בין Boogie Man ל- The Movie של אירו. לא באיכות של הקטע אלא בעוצמת המוזיקה או הקצב. באיכותו הוא נחות מ-2 הקטעים שהזכרתי של אירו. יש לו Vibe שקט שכזה שלא מתרומם לפי דעתי. כנראה שלג'ו לא היה כוח להכניס הרבה מילים לקטעים שהוא הביא לאלבום. מכאן משתמע 2 קטעים אינסטרומטלים באלבום שלפי דעתי זה יותר מדי לאלבום אחד. הייתי מסתפק יותר בקטע אחד כזה. Ten Years - הבלדה של האלבום. שיר שג'ו כתב אישית ל-בילי ב-1995 לכבוד 10 שנים לנישואים שלהם. שיר שאני כבר רואה את בנות הפורום מדמיינות שג'ו שר את המילים בו עליהן עם האייקון של העיניים מלבבות פה מעל הראש שלהן...
ציפיתי פה למשהו האמת יותר קיטשי אך השיר הוא די בסדר גמור לדעתי. ההתחלה של השיר די מזכירה קצת את ההתחלה של Sudona Sunrise למי שמכיר. ג'ו לא היה סגור אם לפרסם את השיר הזה בפומבי, גם בטח לא רצה שהרבה מעריצים של הלהקה יראו את הצד הזה בו. אך זה בסדר גמור,ג'ו. גם לך מותר לעשות את בלדת האהבה שלפי דעתי יצאה לא רע. לא מעט אנשים פה נראה לי יזמזמו את השיר הזה לא קצת אחרי השמיעות הראשונות של האלבום. Vigilante Man - קאבר שני באלבום.הפעם לשיר של Woody Guthrie. ג'ו מראה פה ומביא מחווה לעוד אמן שהוא אוהב. לא שמעתי את המקור כדי להשוות אבל השיר פה עם קצב ממש טוב שמראה גם בכמה וכמה קטעים בו את הגדולה של ג'ו בדבר שהוא יודע הכי טוב לעשות-לנגן על גיטרה... Dying To Be Free - שיר 12 באלבום. שיר מאוד בינוני לדעתי.אך חביב אפשר להגיד. החצי הראשון של האלבום לפי דעתי טוב הרבה יותר מהחצי השני.האלבום לא מסתיים ברצועות כ"כ חזקות אך כל השירים פה הם בין בינוניים לטובים\טובים מאוד. Mercy - שיר 13 שהוא האחרון גם באלבום. זהו הקטע האינסטרומנטלי השני פה באלבום. קטע טוב יותר מ-Twilight לדעתי.האלבום מסתיים קצת מוזר עם הקטע הזה,הייתי בטוח בהתחלה גם שג'ו יסיים אותו עם איזה שיר שקט או משהו ממש קצבי. קטע נחמד אבל וג'ו כנראה רצה לסיים את זה האלבום כשישמעו אך ורק את הגיטרה שלו שזה מה שהכי מייחד אותו כמובן, ולא ה-Lead Vocals שיש לו אותם לכל אורך האלבום. מילות סיכום: האלבום הוא לא יצירת מופת כמובן וגם לא אלבום גדול. אבל הוא אלבום מאוד כיפי ומאוד נחמד עם קטעים בו שרובם לא רעים עד טובים אך לא חסרים גם קטעים נהדרים וגדולים. Shakin' My Cage ו-Lonely הם הקטעים הגדולים באלבום לדעתי.2 שירים שאפשר לשמוע אותם בלי הפסקה ולהזיז את הראש והרגליים עם הקצב בהנאה גדולה. ג'ו לא סטיבן וכך גם הקול שלו,אך לדעתי הקול של ג'ו לאורך האלבום הוא בסדר גמור וזורם טוב.וגם הגיטרות כמובן די משכיחות את החשיבה שג'ו הוא לא בעצם סולן מטבעו. לדעתי מעריצי אירוסמית' (וג'ו בפרט) כמובן יהנו מהאלבום. יש לנו פה משהו שג'ו בישל לנו (הפעם בלי רטבים חריפים) שיספק לנו שמיעה נחמדה עד מאוד ותעסוקה עד שהלהקה תחזור בספטמבר\אוקטובר. וגם הקטעים הגדולים פה של ג'ו באלבום ממש מביאים כבר חשק לאלבום הלייב הצפוי של הלהקה כולה ולשמוע שוב את ג'ו הפעם עם ארבעת המופלאים האחרים. אפשר להגיד שדי קיבלתי מה שציפיתי מהאלבום ואני די מרוצה ממנו. אלבום כיפי שכזה וחמוד מאוד שאני חושב שבהחלט אנשים יכניסו אותו לשמיעה לא מעט בין אלבומי הלהקה השונים שיש להם. ג'ו אמר גם שבעתיד ייתכן והוא יוציא עוד אלבום סולו מחוץ ללהקה עם קטעים משלו.זה לא יהיה כנראה בזמן הקרוב כמובן ואני מקווה שזה יקרה בזמן אחר של חופשה קצרה של הלהקה בין משהו למשהו, כי לכל דבר יש את הזמנים המתאימים שלו. וגם לאלבום - Joe Perry יהיו את הזמנים המתאימים שלו בבתים של מעריצי אירוסמית' והוא ללא ספק לפי דעתי יושמע מדי פעם ופעם בהנאה בבתים האלו כאתנחתה קטנה וקלילה בין האלבומים הרבים והמופלאים של ג'ו וארבעת חברי הלהקה הנוספים... Let The Music Do The Talking Joe Perry - Joe Perry Roman/Columbia Records 2005

SaintJohn

New member
ביקורת נהדרת!../images/Emo45.gif

נהנתי לקרוא ולדעת מה דעתך על ג'ו פרי (האלבום, לא הגיטריסט), וכמובן שגם לי יש דבר או שניים לומר על האלבום, והם יגיעו בסוף השבוע. כל מי שרוצה יכול בכיף להעלות פה את הביקורת שלו לאלבום הסולו של ג'ו פרי, יהיה מעניין מאוד לקרוא מה דעתכם עליו, ולשוחח פה בפורום על האלבום

AeroSlash

New member
יוווווווווו ../images/Emo10.gif

הקיראה הזאת עשתה יל כזה חשק לא נורמלי לשמוע... לא יאומן.. ואני כל כך לא רוצה הלרודי
רוצה שלמוע את המקור.. אחרי שקראתי את הביקורת הציפיה לשמוע סוף סוף את האלבום כל כך גברה :(( חבל שאני אחזיק אותו בידיים בטח ממש לא עוד זמן קצר

AeroSlash

New member
אוי ווי ../images/Emo122.gif

הקיראה = קריאה יל - לי הלרודי = להוריד עזבו, הלכתי לישון ב-2 כי הייתי קועה בתוך אזרחות

בָלבָל

New member
אחלה ביקורת!

אני לא זוכרת את הדעה שלי על כל השירים (ידעתי שהייתי צריכה לכתוב לי הערות בצד בזמן שהקשבתי לו שוב) בכל מקרה 2 השירים הראשונים אהבתי (בעיקר את הראשון שהוא באמת פתיחה מעולה לאלבום!), ה3-4 הרבה פחות למרות שברביעי הוא שר יותר טוב מבשירים אחרים. מפה אני כבר לא כלכך זוכרת את דעתי..... אבל משהו אחר ששמתי לב אליו... השיר הכי ארוך באלבום הוא השיר האחרון שהוא 3 דקות.... זה ממש מצחיק שתמיד אלבומים מסתיימים עם שירים ארוכים (10 פלוס דקות) וגם פה, יחסית לשאר האלבום, השיר האחרון הוא השיר ה"ארוך"... שאר השירים נעים בין 1.5 ל2.5 דקות! מאוד מתאים לג'ו, שירים מהירים עם נגינה זורמת וכיפית על הגיטרה, ולא צריך לשיר יותר מידיי זמן חחחח (ועכשיו להתחיל להדפיס 27 עמודים....)

AeroTom

New member
Thanks, אבל השירים ממש לא קצרים...

רוב השירים הם 3 וחצי עד 4 וחצי דקות ככה...ייתכן ושמעת רק חלקים מהם? בכל אופן, אלו הזמנים של השירים באלבום: Shakin' My Cage 4:13 Hold On Me 4:40 Pray For Me 4:06 Can't Compare 3:52 Lonely 4:49 Crystal Ship 2:42 Talk Talkin' 3:32 Push Comes To Shove 3:39 Twilight 3:36 Ten Years 4:35 Vigilante Man 3:32 Dying To Be Free 3:40 Mercy 4:22

בָלבָל

New member
../images/Emo12.gif ../images/Emo12.gif ../images/Emo12.gif אז המחשב שלי נדפק?

טוב כנראה שזה העונש שלי על החוסר חוקיות...

בָלבָל

New member
אתם חייבים לראות את זה!

אולי השירים הם לא עד הסוף... למרות שיש להם פיידאאוט בסוף ונשמע שהם נגמרו... מוזר!! צריכה להקשיב לדבר האמיתי...

AeroTom

New member
זה בטח חצאים כאלה...או חלקים.

זה אומר לך רק לשמוע את זה מהדיסק המקורי...צריך להקשיב מהדבר האמיתי.

Hangman Jury 87

New member
אחלה ביקורת! ../images/Emo45.gif

ועכשיו גם אני קניתי אותו!
באמת אחלה ביקורת!

Hangman Jury 87

New member
הרגיל... ../images/Emo12.gif

וגם פה זה הגיע להם אתמול ואפילו האלבום הזה הוא לא רק היה איפה שהמקומות של הדיסקים, הוא היה גם בדוכן של המוכר מקדימה מקדימה אי אפשר היה לפספס את זה...
(כבוד חחח)

AeroTom

New member
תודה ותתחדש!

אני לא היחידי אז שממתין רק ל-Dual Disc (אם בכלל זה יגיע לארץ). אתה מתכוון גם לרכוש את ה-Dual או שתסתפק בזה?

Hangman Jury 87

New member
יכול להיות

אבל יש סיכוי בכלל שזה יגיע לארץ? אם זה לא אני לא אזמין מאמזון, אין לי כוח לאמזון עכשיו. אם אני יראה את זה בארץ אז יש סיכוי גדול שארכוש את ה-dual.

AeroTom

New member
אולי...

יכול להיות שתהאריך האירופי של ה-Dual Disc הוא ה-9 במאי לפי אמזון בריטניה וגרמניה...אבל אי אפשר לדעת אם זה יגיע לפה. כמובן שנעדכן אם יהיו התפתחויות. ואם מישהו רואה את גרסת ה-Dual בארץ שיגיד כמובן.

למעלה