Is There Anybody Out There

../images/Emo79.gif Is There Anybody Out There

ההמשך הישיר של Hey You, ובו שואל פינק "האם יש מישהו שם?" הדיבורים ברקע הם ממערבון טלוויזיוני נוסח Gunsmoke. אין קשר ישיר בין הדיבורים לבין השיר עצמו, כך שלהערכתי, מדובר באפקט שבא להדגיש את התלישות של "פינק", שהדבר היחיד ה"חי" בסביבתו הוא הטלוויזיה הפתוחה. המוסיקה היא שקטה, עדינה, עצובה מאוד. ווטרס הצליח להעביר כאן - כמעט בלי מילים - את התחושה של ניכור, בדידות ותלישות. ומה דעתכם?

The Walrus

New member
שיר אווירה

ככה ווטרס עצמו הגדיר את השיר הזה. בכל מקרה, אני רואה בו הרבה יותר. אחרי הזעם שבא בסוף היי יו, הצעקות, ועדיין אין תשובה... פינק שלנו מתמוטט על המיטה, הטלוויזיה מדברת ברקע. כבר אין לו כוח לתיאורים ארוכים - הוא שואל בקצרה ובייאוש 'האם יש שם מישהו'? קטע הגיטרה הקלאסית הוא אחד הקטעים היפים ביותר ששמעתי.

FunkyMonk

New member
זה לא מישהו מבחוץ דופק על הדלת..

ושואל "האם יש שם מישהו?" ? זה מראה לדעתי על הניקור והבידוד של "פינק". הטלוויזיה דלוקה, אבל לא נשמע שום רעד חוץ ממנה מהחדר. ועובר אורח רוצה לבדוק האם יש שם מישהו.. (לא ראיתי את הסרט...)

FunkyMonk

New member
וואלה עכשיו אני שם לב..

שזה בכלל OUT ככה שלא יכול להיות מישהו מבחוץ.. :X

TAZ!

New member
אתה מתבלבל...

בסוף Bring the boys back home יש דפיקות בדלת ומישהו צועק "Time to go!".

yamaha300

New member
לפי דעתי ..

זה שם ענק.. סתם פעם -1 שאני כותב פה.. אחד השירים שיותר נכנסים לראש מהדיסק הזה..

RoieL

New member
קלאסיקה

כל נגן גיטרה יודע היום לנגן את הדקה האחרונה ש להשיר הזה, משהו שנכנס להיכל התהילה של הגיטריסטים, לשירים שבקלות היו יכולים להיכנס כבדיחה בעולמו של סטיב, כמו סטיירווי. שיר שתשמע עד שחיטה בכל חנות מוזיקה. ווטרס בהפגנה לדעתי נדירה של רגש, יצירת גיטרה מדהימה, שמדגימה בקלות שמוזיקה יכולה להעביר מסרים גם בלי מילים. שיר האווירה הזו הוא מהאהובים עליי בצד 3-4, זה ונובודי הום (עוד יצירת מופת של ווטרס) הם לדעתי מהשירים המדהימים שפינק פלויד שיחררו במשך כל הקריירה המוזיקלית שלהם. עבודה מצויינת לדעתי של רייט בשיר הזה, האפקטים השוליים הם שמעבירים את המסרים בשיר הזה [פעמונים, כינורות, וכד']. שיר מציין, במקום הנכון, ובזמן הנכון (מבחינת עלילה ומבחינה מוזיקלית). 5 בסולם שמיכטר. [מתוך 4, דהה]

The Walrus

New member
דווקא הכינורות הם לא של רייט

אלא של נגן שכור. וגילמור משתמש פה באפקט ה'שחף' הזכור לנו מEchoes.

itaikuskus

New member
שהייתי בן 13

ולימדתי את עצמי לנגן את השיר הזה, אז ממש התלהבתי מעצמי, והשמעתי את זה לכל מיני בחורות כדי להרגיש שווה. נהדר, לא?

RoieL

New member
כנ"ל

שכחתי להגיד שזה השיר השני או השלישי שלמדתי לנגן על אקוסטית.

אל תעבוד על אף אחד

אתה לא ניגנת להן את זה כדי להרגיש שווה, אתה ניגנת להן כדי לזיין אותן. יחי ההבדל הקטן.

avki

New member
אם הכרת בגיל 13 בחורות ששומעות

פינק פלויד, נהדר.

Anuerysm

New member
פרט טריוויה לגבי ישראל הוא

שבנות 13 לא שומעות שם פינק פלויד.

d e b a s e r

New member
אני ועוד כמה בנות שאני מכירה,

התחלנו לשמוע פינק פלויד בגיל 14...

itaikuskus

New member
הן כולן היו מבוגרות יותר

מן הסתם. בגלל זה הייתי מרגיש טוב עם עצמי, אני מניח.

למעלה