Interstellar Overdrive

../images/Emo79.gif Interstellar Overdrive ../images/Emo79.gif

השיר הבא שהוקלט לאלבום Piper at the Gates of Dawn היה Interstellar Overdrive. לשיר הוקלטו גרסאות קודמות, וסה"כ יש יותר מ-6 גרסאות לשיר, כמדומני, שכולן הוקלטו רק בשנים 1966-67 (אני לא סופרת את אלו שהוקלטו אחר כך). אם מישהם יכולים לעשות רשימה של כל הגרסאות האלו, זה יהיה נחמד מאוד. כמו כן, איזו מהגרסאות אהובה עליכם יותר? לי, גרסת האלבום נשמעת קצת מאופקת יחסית לגרסאות אחרות (למשל, זו שהוקלטה לפס הקול של Tonight Let's All Make Love in London). אולי ההתמתנות היחסית היא תוצאה של השפעתו של המפיק, נורמן "הוריקן" סמית'. Interstellar היה אחד מהקטעים הידועים של הפלויד כבר אז, כי הם הופיעו אתו בהופעות, והספיקו להתאמן עליו מזה חודשים. כפי שנראה בסרט Tonight... סיד הוציא מהגיטרה את הצלילים הפסיכדליים ע"י נגינה בעזרת מצית זיפו, אותו העביר במעלה ומורד המיתרים, והעברת הצלילים דרך ה-Binson Echorec שלו. והנה הקישור לדברים שנכתבו על הקטע, בסיבוב הקודם של הפרוייקט.

פסיכודלי טהור למהדרין

בהשגחת פיטר ג`נר שבאחת הגרסאות שנעשו הוא הציע להדביק גרסה אחת על השנייה "כדי שיהיה הרבה יותר מוזר". לעומתך אני אוהב את הגרסה הארוכה יותר(16דק`) של "הלילה כולנו נעשה אהבה בלונדון". רק התרגולות על השיר לקח להם יום שלם

Shakty

New member
מסכים גם פה וגם בהודעה השנייה

הגרסה ב TONITE היא אולטימטיבית בעיני - אין אילוצים של מפיקים ומנהלים של חברות המייג'ור - רק רוק פסיכדלי טהור ובועט...

זה סתם שיבוש של tonight

במסגרת המגמה האנטי-אינטלקטואלית שאומצה ע"י חלק מתרבות הנגד, ניסו לאיית מילים כפי ששומעים אותן, בצורה "עממית" יותר. tonight היה איות לסנובים, למשכילים. ה"עם" אומר tonite - זו היתה החשיבה. אם זכרוני אינו מטעני, אפשר למצוא דוגמאות לנ"ל על עטיפות אלבומים מוקדמים של בוב דילן. תקנו אותי אם אני טועה.

נראה לי שהשיר

הוא הרבה יותר פופולארי ואהוב היום מלונדון של 66-67. וזה מוזר. כי היום אנחנו נמצאים הרבה אחרי אותה תת-תרבות פסיכודלית, אך האהדה לשיר רק גודלת! מה אתם חושבים על זה?

פסיכודלי טהור למהדרין

בהשגחת פיטר ג`נר שבאחת הגרסאות שנעשו הוא הציע להדביק גרסה אחת על השנייה "כדי שיהיה הרבה יותר מוזר". לעומתך אני אוהב את הגרסה הארוכה יותר(16דק`) של "הלילה כולנו נעשה אהבה בלונדון".

vegetable man

New member
אני מסכים אתכם לגבי

זה שגירסת TONIGHT היא האולטימטיבית. בגירסת PIPER אני שומע לעיתים את אותם חלקים, רק בעיבוד לקלידים של רייט במקום לגיטרה ולבס, כך שהגרסא מתונה ומאכזבת מאוד, יחסית. חבל על צלילי הגיטרה שהלכו לאיבוד באולפן. בכלל, מאוד מעניין אותי לדעת איך נשמע Pow R TOC H בהופעה ועוד שירים, שגם לבטח עברו "צינזור" ע"י אותו מר נורמן... כיף לנגן בגיטרה תוך כדי ששומעים, משוגע על המעברים שיש שם, השימוש הזה במצית. מאוד מעניינת צורת העבודה על השיר, אני מתאר לעצמי שהוא התחיל כאימפרוביזציה של סיד (עם הגיטרה הזאת בהתחלה) ובהמשך ההופעות הוא יותר ויותר היה משהו מוגדר. אני יודע שבכל הופעה הוא יכל להישמע אחרת, אבל התבנית שלו אותה תבנית, פחות או יותר, כפי שאני שומע ב-2 הגירסאות. היצירה הפסיכדלית הכי חשובה לטעמי שנעשתה באותה תקופה. לבטח החשובה ביותר של סיד כמנהיג הלהקה אז (אפילו שהיא לא רק שלו).

oribarak

New member
זה פסיכודלי?????נו באמת, לא מבין

מה זה פסיכודלי..בייק זה לא פסיכודלי? ובכל זאת..אינסטלר הוא תמיד יהיה ותמיד היה אחד הקטעים האהובים עלי, עם אחד הריפים האהובים..פשוט חצי טון אחרי חצי טון..עזבו אתכם זיפו זיפו שמיפו, כמה שהם עשו מהריף הכל כך פשוט, שפשוט אף אחד לא חשב עליו עד אז!!! בשניות הראשונות יש ת'קטע שסיד פורט פריטה אחת על המיתר חזקה חזקה שמשמיעה הדים...ואז הוא מתחיל לפרוט לאט ואז הוא מביא ת'אקורדים! אוך, אחד הקטעים החזקים שאי פעם יצאו לרוקנרול בגירסא של ה20 דקות, בכלל!!!!לראות את הבריטים המצועצעים רוקדים למשמע הגיטרה שלו...והבאס של ווטרס, ובכלל רייט!!!אלוהים הוא כזה מגניב\ מייסון עשה עבודת תופים גדולה גם כן..אחד מהרגעים הגדולים של הלהקה

One Echoe

New member
קטע מעניין...

לא הכי אהבתי, אבל בהחלט מעניין. מה זה BINSON ECHOREC?

oribarak

New member
לפי השם וההקשר אתה יכול להבין ש

זה מכשיר כלשהו ליצירת אפקטים..echorec- echo and recorder בטח איזה מכשיר אפקטים שיצר צלילים חללים כמו שאנחנו מכירים

One Echoe

New member
דווקא לא חשבתי,

בגלל שסיד כל הזמן משתמש בדברים מוזרים... אבל תודה.

NIR Y

New member
אחד השירים הטובים

ביותר של פינק פלויד, ושל סיד... לפי דעתי. אין לי הרבה מה לומר עליו, פשוט צריך לשמוע את הקטע הגאוני הזה. הקטע שהשיר נעשה פתאום איטי והסאונד עובר מצד לצד, הוא אחד הקטעים היותר חזקים של פינק פלויד, פשוט גאוני.

למעלה