ענתש

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה !

ובנוסף - גם ככה נגה תגלה יום אחד את הטלויזיה ו"תדבק" אליה. אני מעדיפה שזה יקרה כמה שיותר מאוחר, ובטח שאני לא אעודד אותה לעשות את זה (במיוחד לא בגלל ש"אין לי כח" אליה ואני רוצה חצי שעה של שקט, כמו שהרבה הורים עושים עם הקלטות). ואני לא אוהבת מוסיקה קלאסית (חוץ מפר גינט, את זה אני אוהבת) אז נגה שומעת דנה ברגר ויהודה פוליקר וריטה ודייר-סטרייטס ומלחמת העולמות ו... כל מה שאנחנו אוהבים מכל כל. היא אמנם נורא קטנה (חודשיים) אבל כבר רואים שהיא נהנית.

דסי אשר

New member
בן שלי, כיום בן 30, שמע כתינוק

ופעוט, את קט סיבנס, והוא היה מבקש לשמוע את "קיטי מס" או האזין ל"ג´ניס ג´ופלין" ואם שמע ברדיו את שירתה, היה מזהה אותה, ואומר, שוב בשיבוש מילים(שלרגע שכחתי) את שמה של ג´ניס ג´ופלין. דסי

אמא1

New member
נעה, את יכולה לתת דוגמא

ליצירות קלאסיות ש"ילדו" אותן, אני מכירה רק יצירות שקיצרו אותן בצורה שישמעו כסוף היצירה ולא בצורה חדה וקטועה. יצירות מכילות בתוכן מוטיבים מוסיקליים רבים (פעמה, אצ´לרנדו, פיאנו - פורטה, קונטרה פונט, דימינואנדו קרשנדו ועוד הרבה...) וקיצור היצירה נוצר כדי למקד את אזן הילד . קיצור היצירות נועד גם כדי להתאים לרמת הקשב של הילד כשרוצים שהוא ממש יאזין למוסיקה ולא שהיא פשוט "תעבור" לו ליד האזן. אני לא מוצאת בכך פסול.

מירי,

New member
אה... אבל הם לאנשים כמונו...

שלא ממש מתים על מוסיקה קלאסית.... ומוסיקה קלאסית לא מתאימה גם לי , לעומת זאת עיבודים קלילים שלה אני כן אוהבת....

galivar

New member
גם אני דווקא בעד העיבודים הקלילים

יותר לילדים. אני לא אוהבת שילדים נחשפים לעיבודים המלאים והכבדים, לפעמים, של היצירות המקוריות. אני חושבת שמעורבת בהם הרבה מאוד סערות נפש של היוצרים, שילדים כמובן לא מודעים להן אבל בעיניי גם לא צריכים להיות חשופים להן. אני לא מראה לבתי את הקונצרטים בערות מיוזיק, מאותה סיבה.

vered4

New member
זה לא שאני דווקא היום ../images/Emo8.gif

אני ממש אוהבת את השירים מקלטות הילדים. עכשיו קנינו את גוזל שלי (נורית הירש וסמדר שיר), וכולנו מזמזמים בוק בוק, בוק בוק - טעים... לפני זה היה את דיג דיג דוג וגם משם היו מלא שירים שאהבנו. אני תמיד התייחסתי לקלטות הקלאסיות, כאל טעימה, הכרות ראשונה עם החומר. להרגיל את האוזן לשמוע מוסיקה מסוג אחר.

דליה.ד

New member
אנחנו תמיד אהבנו רוק כבד

ולא שינינו את טעמינו כשנולדו הילדים ובצד דיג דיג דוג, התנגנו (בקולי קולות...כמו שאני אוהבת) קווין, ה"דורס", "סגול כהה" "טנג´רים דרים" ועוד ועוד. הילדים שלי לא יצאו דפוקים. השכלה מוסיקלית קלאסית רכשו כולם בשיעורי הנגינה (פסנתר, גיטרה וכו´)והמחול. כן, אני נהנית ממוסיקה קלאסית קלה, שירי ארץ ישראל הישנה והטובה וריקודי עם (יש תכניות מיוחדוצת ברדיו שאני לא מוותרת... שמורת טבע! (אני גם רוקדת, לא לדאוג!). אני בעד החוויה המוסיקלית ולא אשנה את טעמי בגין ילדי. הם יוכלו לפתח את טעמם האישי בעצמם למרות טעמי הקלוקל. ובעיני להנות משיר הפתיחה של "לחיי האהבה" הוא חוויה לא פחות טובה מה"פסטורלית"!

נעה גל

New member
לי אין בעיה עם שירי ילדים. להפך.

אנחנו אוהבים אותם מאוד. רק שיהיו באודיו או... בהופעה חיה של המשפחה

למעלה