Hey You

lilou2

New member
שוב אתה מביך את עצמך

א.אם זכור לי, משמעותן של כל המילים שנכתבו ע"ידי מובנות לי מראש ב.זה מלמד כי לא הצלחת להבין ולהפנים נכון את הכתוב, מה שעלול לגרום להבכתך ג. כבר אמרתי שלא התייחס אל הסוג שלך בכובד ראש, לכן תאלץ להבין לבד ד.יש עובדות שמדברות בעד עצמן, עובדות שאין בהם כבר עם ענין של טעם בשביל לקבוע את ערכן ה.עוד משהו בקשר למבוכה שלך, הסאונד של הגיטרות, לידיעתך, גילמור לא הושבח בשל יכולתו הטכנית על הגיטרה, אלא התפאר אם זה על הביצוע המדויק הייחודי והשונה באופנו, ואם זה בסאונד החם הייחודי שגילמור סיגל לעצמו, למעשה קטעים אלו רק חיזקו את עובדה זו ו."אני מדבר איתך מכיוון של מוסיקאי", -> אני מדבר איתך מכיוון של מפיק, של בעל אולפן הקלטות, של אחד שמתעסק עם סאונד ועם הרמוניות ועם סינטזה ועם מודולריות ועוד המון דברים שכנראה אין לך מושג לפי דעותיך הזולות ז."הקטעים שהזכרת ראויים להיזרק לפח ולהישכח", -> למעשה רבים לפניך כבר קבעו והגדירו את היצירה למופת, מה גם שהניצחיות הוזכרה בדבריהם בהקשר לאותם קטעים מדהימים, אני לא יוסיף את דעתי האישית עליך, אתה כבר עשית אתזה לעצמך וחשפת את חולשתך ח.מיותר ולא רלוונטי

FunkyMonk

New member
אוי ווי

ילד, אתה פתטי. המשכתי את הוויכוח איתך בתור שעשוע, כי ראיתי שאתה באמת רציני, ואותי זה משעשע. אבל עכשיו כבר אין לי כוח. אתה באמת חושב שאתה יכול לקבוע בתור עובדה שאלו יצירות מופת? תגיד לי, אתה (מצטער ציף) אהבל??

lilou2

New member
תגובתי בקצרה להודעתך האחרונה

חה חה מה קורה כשאין לאן לברוח מהמבוכה, למה לחזור על אותה טעות ולברוח לכיוון השגוי למעשה אני דיי משועשע

Liorking

New member
לא כולם

הסולו של Hey You באמת לא משהו וגם שומעים בחומה שגילמור כבר עבר את השיא, אבל עדיין יש סולואים טובים: Another Brick In The Wall part 2 שלמדתי לנגן לא מזמן, סולו ענק Mother הסולו הראשון שלמדתי Comfortably Numb סולו מצוין אבל מוערך יותר מדי, אני מעדיף את Time וגם Money וכמובן Shine On You Crazy Diamond בפיינל קאט הסולואים כבר גרועים, רק בשיר הנושא נראה לי שאהבתי את הסולו, בכל השאר זה נשמע ממוחזר ועייף.

oneman2

New member
הסולו של another brick

הבנתי שאתה לא אוהב את השיר, הבנתי שאתה לא אוהב את האלבום, אבל להגיד שהסולו שלו הוא דיי גרוע...

The Walrus

New member
לא נכון

הסולו בפלטשר מעאפן לגמרי לטעמי. מאדר נחמד אבל לא יותר. one of my turns אדיר, אבל די קציר. וABITW סולו אדיר. ואני מסכים עם פאנקי מאנק בקטע הזה.

Liorking

New member
פלטשר

הסולו בפלטשר פשוט גרוע, צריך למחוק אותו מהרפרטואר של גילמור. השיר הזה מהווה דוגמא רעה לפיינל קאט (ביחד עם עוד שירים אחרים שם).

The Walrus

New member
על השיר ומקומו ביצירה

השיר פותח את דיסק 2, לאחר שבדיסק הראשון פינק בנה סביבו חומה. עכשיו פינק נמצא בבית מלון, לבד, בבניין גבוה. הוא מסתכל למטה בזהירות וצופה באנשים ברחוב. "היי אתה", הוא אומר בשקט. "שם בקור, נהיה בודד, מזדקן, האם אתה יכול להרגיש אותי?". חצי ממנו רוצה לקרוא לעזרה, לתקשר, מסרב להסתגל לבדידות... אבל אין טעם לקרוא לעזרה אם אף אחד לא שומע אותך. הגיבור ממשיך לדבר לרחוב, אולי יותר בעצבנות (בקטע עם התופים), עד שבא סולו הגיטרה, והקול של ווטרס, שמספר מגוף שלישי ומזווית אובייקטיבית: "זוהי הייתה רק פנטזיה. החומה היתה גבוהה מדי, כפי שאתם יכולים לראות. עד כמה שהוא ניסה, הוא לא היה יכול להשתחרר. והתולעים אכלו את מוחו". בבית האחרון פינק מתעצבן. הוא צועק בייאוש "היי אתה", ו-ווטרס משחק את זה מצויין. "היי אתה, אל תגיד לי שאין תקווה כלל!" הוא צועק, "ביחד נעמוד, לחוד ניפול!". אבל אף אחד לא עונה... ופינק נשאר מיואש.

rozgil

New member
כתבתי שיר(בהשפעת השיר הזה)שהופיעה ב

בסיפרי : "לא כמו כל שם" (וזה היה לפני הרבה שנים) : קישור לאתר שלי שבו מופיעה השיר , מופיע ב"חתימתי" (כאן ,למטה , ב"תפוז") : והנה השיר : הי דוקטור! הי, דוקטור! הגיע חולה חדש למחלקה! תן לו כדור, הזרק לו זריקה, אמר לו שעוד מעט יירגע, אמר לו שיהפוך לבן-אדם! הרי כל החיים עוד לפניו... הי, דוקטור! תן ל"רובוט" מכת חשמל! הכפל לו את הכדורים! רק תגידי והוא יעשה, כי אתה הרי הדוקטור. תכנן לו את החיים! כי מי כמוך יודע מה טוב ומה רע... הי, דוקטור! לך הביתה, המשמרת נגמרה, יהיה בסדר, ה"רובוט" יסתדר לבד. תישאר אחות, לא כן? אל תשכח להזכיר לה את הכדורים של 8 ושל 12 ואלו של מחר... הי, דוקטור! צא לחפשה! ה"רובוט" יסתדר לבד. ישנה אחות ובטח ישנם עוד "חולים" במחלקה. הי, דוקטור! צא לחפשה! הכדורים ילמדו אותו מה טוב ומה רע... זה לא משנה שהוא במחלקה סגורה, אתה, צא לחפשה! לך הביתה! המשמרת נגמרה. (אפשר לומר שהלחן של השיר Hey You המקורי של ה"פינק פלויד" השפיעה עלי מאוד על כתיבת השיר הזה) נ.ב. אשמח אם תיכנסו לאתר ותכתבו לי ב"ספר האורחים" תודה מראש : גיל רוזנפלד - חדרה

rozgil

New member
תודה אלעד..........

כנס לאתר שלי (הלינק מצורף בחתימה שלי - כאן "בחתימה שלי בתפוז" ) ותקרא בספר "לא כמו כל שם" ...........(הספר הראשון ) ואשמח אם תכתוב לי ב"ספר האורחים" (של האתר שלי) נ.ב. כתבתי לך מסר פרטי !!! תודה - גילי - חדרה

ניתוח השיר Hey U-הי אתה.גירסת PM...

4:41. קודם כל המוסיקה : צלילי יערות הגשם , ועל הגיטרות כבר כתבו כאן . צלילי מתכת . עכשיו לליריקה . שורה אחרי שורה (אני מקווה) 17 שורות , לא עם כולם אני מסכים . Hey you, הי , ! אתה ! כן . אתה . קריאה ליחיד , אני לא רואה כאן צורת רבים . out there in the cold Getting lonely, getting old Can you feel me? האדם , כיחיד , כבודד , הוא מיתקרר , או שהוא עומד בחוץ . בחורף הלונדוני , ולא רק שהוא מיתקרר , הוא כניראה גם נירטב בגשם .האדם , מדרך הטבע , אי שם בסוף שנות השבעים , עדיין , הולך , ונהפך יותר ויותר זקן . גם זקן וגם בודד , אבל האם ? במרוצת השנים , האם הוא יכול לשמוע קריאה לעזרה ? כל עוד אנחנו חיים . יש עוד תיקווה . תיקווה לשינוי , שינוי חיובי . בחיים של כל אחד ואחת מאיתנו . וגם כקולקטיב . Hey you, standing in the aisles With itchy feet and fading smiles Can you feel me? עומד במעברים עם רגליים מגרדות וחיוכים נמוגים האם אתה יכול להרגיש אותי? אם האדם כבר מחייך . הוא אופטימי , הוא רק צריך מוח פתוח , כדי להרגיש , את הרגישות של האחר . Hey you, don't help them to bury the light הי , אתה , אל תעזור להם לקבור את האור
. במילים אחרות : אל תעזור לאויבים שלך , ולאנטי בורא , להרוס את ההתקדמות של האור , של התיקווה , של החיוביות שבאנושות . כי כבר כתבתי , כל עוד חיים , יש תיקווה לשינוי מחשבתי . ולהיתקדמות חיובית , של האנושות . Don't give in without a fight אל תיכנע ללא קרב |אגרוף קמוצה| . הרבה פעמים הישתמשתי בביטוי הזה , עם האגרוף קמוץ . אסור להיכנע לחיים , לקצב שמכתיבים לנו , אסור לנו להיכנע לצד האפל . לייאוש , לעצבות . בלי קרב . קרב טהור , המאבק הניצחי , בין אור
לבין חושך ואפלה גדולה . אנחנו כמו ניצוצות של אור , בתוך החושך הגדול . Hey you, out there on your own Sitting naked by the phone Would you touch me? כאן , אני חושב שרוג'ר ווטרס , פונה לאהובתו , מהשירים הקודמים של האלבום הראשון , הי את ,
, שם בחושך , לבדך , אולי בדירתך , יושבת עירומה כביום היוולתך , ליד הטלפון , וכניראה מחכה לשיחה מאוד חשובה . האם את יכולה ליגוע בי ? (הכמיהה הביולוגית , הטהורה , למגע יד אדם , בדרך כלל , מהמין השני ) . Hey you, with your ear against the wall Waiting for someone to call out Would you touch me? האם אפשר לשמוע דרך הצד השני של החומה , את הצד השני ? ולהרגיש אותו ? האם הצד השני הוא אפל ? או מואר ?
. Hey you, would you help me to carry the stone? האם הצד השני ? אם הוא חיובי ? וודאי שהוא יכול לסחוב לי את האבנים . אבל אני מיתחייב גם לעזור לו , ולסחוב את האבנים שלו . האבנים כמטאפורה לשקים הכבדים , הבעיות של האחר . Open your heart
- I'm coming home
... קשה לפרש את השורה הזאת , בלי להיתייחס , בלי להזכיר את המקור , ובעצם די קשה . פתחי את ליבך
פיתחו את לבבותכם . כי אני חוזר הביתה . בבית הלב תמיד פתוח . בבית המוכר , ניפרצים כל המחסומים . ואנחנו ממש כמו שאנחנו . But it was only fantasy
עכשיו רוג'ר בעצם שולל את הכל . שזאת היתה רק פנטזיה , אולי מיתכוון לפנטזיה , כשאיפה למשהו , שאולי לא יכול להיות לעולם ? או שמאוד קשה להגשים אותו , ויקח עוד עשרות רבות של שנים של האנושות . The wall was too high As you can see החומות עדיין גבוהות . No matter how he tried He could not break free השורות הבאות פסימיות מידי , ואני לא מיתחבר אלהים , לא מיתחבר ליאוש , שפיתאום אופף את רוג'ר . הרי הוא ניראה כה מאושר , בהופעה , ב22.6.2006. ועדיין לא עברו מספיק חודשים . לכבות את אש התיקווה . And the worms ate into his brain |מוח| Hey you, out there on the road Always doing what you're told Can you help me? האם בן אדם כמו תפוז
מכני(שאומרים לו תמיד מה לעשות) , יכול לעזור לאחר , ולפתוח את ראשו, לתיאוריות חדשות עם תיקוות ? Hey you, out there beyond the wall Breaking bottles in the hall Can you help me? האם בן אדם , ששובר בקבוקים במסדרון , מנסה באפשרות הזאת לשבור אותה ? (את החומה ) ? Hey you, don't tell me there's no hope at all אל תגיד להם שאין תיקווה . תמיד יש תיקווה . Together we stand - divided we fall
כבר הסבירו את השורה הזאת , כניראה יותר טוב ממני , ואני הסכמתי איתה
.

Tomish

New member
ניתוח מנקודת מבט של אחד שלא ראה תסר

ט אוקיי קודם כל אני רוצה לציין שזה אחד השירים שהכי נוגעים לי ללב פשוט , במיוחד הסולו, הכניסה אליו פשוט נכנס לכל וריד ישר ללב עכשיו אני רוצה לנתח את זה בצרוה קצת שונה מכולכם זה נשמע מוזר אבל אפשר להתייחס לשיר כאל שיר לאהוב/ה שלא ביחד כרגע או שרוצים להיות ביחד ויש "חומה" שמפריעה נכון, לא בכל השיר אפשר לקשר לאהוב/ה אבל חלקו הגדול או על חלום/פנטזיה של מישהו שבסוף מתנפצת לו בפנים לא הרחבתי יותר מידי ורק על השורה Together we stand - divided we fall מה נראה לכם על "ביחד נשרוד, לחוד ניפול" שיר מדהים גם הליריקה וגם המילים אחד השירים

holo

New member
מהטובים שבשירי החומה

וגם מהיפים המוכרים ומהמרגשים של פינק פלויד. נפתח באווירה מאיימת, כאילו מתארת בן אדם אבוד שנמצא בתוך סיוט. קטע הבס בהתחלה פשוט מבריק, ונותן טון קריפי לשיר. השיר הזה נשמע כמו המקבילה ל fearless באיזשהו מבט. שני השירים הם שירי קריאה לעידוד לסיד בארט. אם fearless היה מלא בסוג של אופטימיות שהייתה חלק מהאופטימיות שמרגישים ברוב האלבום מדאל, אז Hey you דווקא מסתיים בנימה פסימית הרבה יותר. קריאת העידוד בשיר מתארת את מצבו של בארט במצב קודר ומנוכר במיוחד- אי שם בקור, מתבודד ומזדקן. ווטרס מציע את עזרתו כאן בצורה מאוד מרגשת ומעוררת הזדהות. הבן אדם הערום ליד הטלפון יכול להתקשר לחשיפה התקשורתית שאחד מהם הרגיש? והאבן הזאת, היא בעצם האבן שכל אחד נושא עימו באיזשהו שלב. הפעם (בשונה מפירלס, שם הוא מבקש לטפס את ההר בדרך שלו) ווטרס מבקש עזרה בסחיבת האבן. ההצלחה גדולה מדי והמעמסה כבדה מדי, בדיוק כפי שקרה לבארט. ווטרס רוצה לחלוק עם בארט את שניהם (הצלחה ומעמסה), אולי מתוך רגשות אשם? אולי הוא מרגיש שהוא לא יכול יותר? הכל הולך להתפוצץ? רמז להתפרקות הלהקה אחרי האלבום? האבן הזאת גם מזכירה לי את האבן מדוגס- dragged down by the stone- ווטרס מפחד ליפול למטה (שיגעון?). אם עד כאן הכל נראה אופטימי (יותר מדי לרוג'ר ווטרס, ועוד באלבום שכזה), אז בפזמון האשליה מתנפצת. החומה הייתה גבוהה מדי. סיד לא הצליח להתגבר על הסמים, שהם בעצם התולעים שאכלו את המוח שלו. הבית השני, אותו שר ווטרס, הוא כבר הרבה יותר נואש ומעורר רחמים. ווטרס הפעם "מגנה" את סיד, כפי שקרא לו ליצן בפירלס. אולי הפעולות שמתוארת פה הם דברים שנעשו? לא ממש מובן לי. והשורה האחרונה בשיר, היא אולי השורה הכי פסימית ומאכזבת שיכולה להיות. "אל תגיד שאין תקווה" נשמע כל כך מעורר רחמים עם השירה הבכיינית של ווטרס(שסוף סוף תורמת איזה אפקט טוב). "ביחד עומדים, בנפרד נופלים"- אני דווקא רואה את המשפט הזה בתרגום הפשוט ביותר שלו. הואמתאר כאן גורלות שונים שתקפו כל אחד מהם. לדעתי זה גם רמז בולט למצב היחסים בין חברי הלהקה אז. ווטרס רואה שהלהקה נמצאת על סף פירוק. ביחד הם עומדים על הבמה, בנפרד הם יורדים ממנה. מה דעתכם?

Black Goat

New member
גרר.. אחד השירים

אין לי הרבה מה לכתוב ואין לי הרבה זמן לקרוא את התגובות פה:| אז אני רק אגיד שאני מתגעגעת לפינק פלויד :| נצלו את זמנכם החופשי למוזיקע המשובחת
לילה טוב. בוף חם לי.

Silvernaor

New member
אהבתי את ההמחזה שלו בהופעות

בסיבוב הופעות של "החומה" ב1980, אז בסוף החלק הראשון לפני ההפסקה סיימו לבנות את החומה... והשיר הזה במלואו, מושר מאחורי החומה... כלומר: דייויד גילמור לא רואה את הקהל, והקהל לא רואה אותו... זה מאוד ממחיז את הרעיון של האלבום

תשמעו, אם אפילו סאבלימינאל העתיק

מהשיר הזה שורה, זה חייב להגיד משהו.. ועכשיו ברצינות, אחד מחמשת השירים שאני יותר אוהב בחומה, שיר מעולה ל"מתחילים", ביחד עם WYWH, שיר די קליל יחסית לפינק פלויד.. המילים מאוד בעלות משמעות, מאוד קודרות, ומאוד חבל שהוא לא נכנס לסרט, היה אפשר לשים אותו בהמון קטעים.. שיר טוב מאוד, אבל לא בין הכי הכי שלהם..

donidarko

New member
אני רואה

את השורה האחרונה כרמיזה למגלומניות של ווטרס... הוא בעצם אומר שפינק פלויד לא ישרדו בלעדיו.. והם צריכים להיות מאוחדים..

למעלה