Have A Cigar

../images/Emo79.gif Have A Cigar ../images/Emo79.gif

השיר הבא באלבום Wish You Were Here ממשיך את המתקפה של ווטרס על תעשיית המוסיקה. זהו המשך ישיר לשיר הקודם, Welcome to the Machine. גם כאן, הדובר הוא איש התעשייה, המבטיח הרים וגבעות לאמן הצעיר, הבטחות שאין להן כיסוי, ושמהוות מסווה לניצול הציני שלו.
Come in here, dear boy, have a cigar You're gonna go far You're goona fly high You're never gonna die You're gonna make it if you try They're gonna love you Well I've always had a deep respect And I mean that most sincerely The band is just fantastic That is really what I think Oh by the way, which one's Pink? And did we tell you the name of the game, boy We call it 'Riding the Gravy Train' We're just knocked out We heard about the sell out You gotta get an album out You owe it to the people We're so happy we can hardly count Everybody else is just green Have you seen the chart? It's a helluva start It could be made into a monster If we all pull together as a team And did we tell you the name of the game, boy We call it 'Riding the Gravy Train'​
בוא, כנס, נערי היקר, קח סיגר אתה תגיע רחוק אתה תעוף גבוה לעולם לא תמות אתה תצליח, אם תנסה הם יאהבו אותך תמיד היתה לנו הערכה עמוקה... ואני מתכוון לזה מכל הלב... הלהקה פשוט פנטסטית זה באמת מה שאני חושב או, דרך אגב, מי מכם הוא פינק? אנחנו פשוט המומים שמענו על כך שכל הכרטיסים נמכרו אתם חייבים להוציא אלבום אתם חייבים את זה למעריצים אנחנו כל כך מאושרים שאנחנו בקושי מצליחים לספור כל האחרים פשוט חסרי-נסיון האם ראיתם את המצעדים? זו התחלה מעולה אפשר לפתח את זה ל'מפלצת' של ממש אם כולנו נעבוד ביחד, כצוות והאם אמרנו לך את שם המשחק, נערי אנחנו קוראים לזה "לעשות רווחים קלים" את השיר שר, כידוע, רוי הארפר, אמן שהיה ידיד של הלהקה. הנסיבות בעטיין הגיע להקליט את השיר שנויות במחלוקת. לדעתי, אין כל דופי בביצוע שלו, והוא אינו נופל מביצוע של ווטרס או גילמור. הטון הציני שווטרס קידם בשיר הזה, ובשיר הקודם, יפותחו בהמשך, באלבומים הבאים. זהו ווטרס כפי שאנו מכירים אותו כיום: זועם וזועף. יחד עם זאת, הוא עדיין מדבר על האמן האינדיבידואל, האדם שמאחורי המכונה. עד כמה הוא נשאר נאמן לחזון הזה יותר מאוחר? מה עם היום? מה דעתכם?

שיר חביב

זה מהשירים שיכולים להיות אקטואליים לנצח. זה תמיד יהיי ככה אלא אם כן יבוא איש וינגן בגיטרה באמצע הרחוב בלי לשים כובע לאיסוף מטבעות. זוהי הציניות המאפיינת של פינק פלויד. which one`s pink? כל כך נכון.

afon

New member
אנטישמי!

עוכר ישראל! בכבוד שלנו. שיר טוב, נחמד, אבל לא מרגש או סוחף... צריך גם כאלה מדי פעם. המילים נחמדות וציניות, דוקא המילים זה החלק החזק של השיר. בהחלט מתאים לחלק האמצעי של הדיסק.

שיר גדול

אני לא יודע למה, אבל אני מת עליו. הוא לא גאוני מבחינה מוזיקלית אבל הוא בהחלט כיפי וזורם, אני פשוט אוהב את המילים הציניות ואת הסרקסטיות של ווטרס. שימו לב לגיטרה של גילמור בשיר הזה, יש פה אחלה סולו של גילמור ואף פעם לא שמעתי מישהו מזכיר את זה, סולו משמח כזה למרות שמדובר בשיר לא כל כך אופטימי. אגב אחלה קול יש להארפר, יש מצב נבדוק דברים שלו בעתיד.

vegetable man

New member
Riding the gravy train

אני נוטה להאמין שעם כל הציניות שבמילים - את חלקם הוא באמת שמע מכל מיני אמרגנים ומנהלים למינהם (וחייבים להודות, זה מביך). הצבת הכוכבות כאידאל, ואי קידום האמנות היא גיבנת שאנחנו סוחבים (במיוחד עם כל התחרויות המטופשות העכשויות), ועוד נמשיך לסחוב זמן רב. מוכרי אשליות, תחמנים וחמדנים - ככה זוכר אותם רוג'ר, ודואג לסגור איתם חשבון בחומה, והמון בגלל מה שקרה לסיד. אני הבנתי שרוי הארפר שר את השיר כי הוא גבוה מדי עבור רוג'ר (כל שכן עבור גילמור). הוא עשה עבודה טובה, ובכל מקרה אני מאוד אוהב את השיר. אני רוצה לומר בהקשר אחר שיש היום מעט אמנים שאפשר להגדיר כ"לא ממוסחרים", עד כמה שההגדרה הזאת מטושטשת. גם חלקם הגדול של אלה שכביכול פועלים עבור הקהילה, כמו U2 של בונו, הפכו יותר ויותר פוליטיקאים, או עסקנים, ממלאי מגה-איצטדיונים שאין להם שום ביטוי אמנותי חדש לומר. באופן כללי, אין לי בעייה עם הנאותיו החומריות של רוג'ר, וסגנון החיים הכמעט מושחת שהוא סיגל לעצמו (מכוניות הפאר וכו', מילא) - כן יש לי בעייה עם הקטע של הצייד. אין ספק שעם השנים אבדו קצת הערכים.

שלום חן

New member
רוי הארפר שר את השיר...

כי גילמור לא רצה לשיר את המילים הביקורתיות של השיר, ואז ווטרס ביקש מידידו רוי הארפר לשיר את השיר. בסה"כ אפשר לציין לטובה את תפקיד "הרשע" שנותן הארפר בשיר, ונסכם שהשיר חביב לא גדול או ענק שיחרט בליבנו עד, שיר עם מגמת המשכיות בקו המוזיקלי ל"ברוכים הבאים למכונה".

זו אחת התאוריות, אבל אני מסופקת

אם זו הסיבה. השיר אינו שונה במהותו מ-welcome הקודם, שגילמור ביצע בלי בעיות. מאידך, גילמור לא היה מעוניין בשיר הזה - וב-welcome - באלבום, כי הוא העדיף את שני השירים עליהם עבדו בשנתיים שלפני כן, בהופעות: raving and drooling ו-You gotta be crazy. ווטרס העדיף את שני השירים שנכנסו לבסוף לאלבום, לאחר שקיבל את תמיכתם של חברי הלהקה האחרים. שני השירים שגילמור העדיף, נכנסו בסוף ל-animals, בתור sheep ו-dogs.

מורנא007

New member
וגם

נעים להזכר בסולו הגיטרה של גילמור ובמשחק עם הפילטרים בסוף השיר.

Liorking

New member
שיר טוב

פ'אנקי ומעניין כזה, סולו הגיטרה שלו ממש טוב. באלבום הזה גילמור מגיע לשיא יכולת הנגינה.

new revolution1

New member
מתה על השיר הזה...

בין השירים המועדפים עליי.. הוא לא כל כך מורכב ולא להיט. אבל הפשטות, המקצב, הביקורת- פשוט עושה את הכל. אהה וגם הסולו- אחלה של דבר.

holo

New member
אחלה שיר

אני אוהב את הריף של הגיטרה, ובכלל עבודת גיטרה מצויינת. השיר די פשוט להבנה. המילים פה תוקפניות וציניות והם מתייחסות שוב לתעשיית המוזיקה, כשבשיר הזה יש התייחסות ליחס בין מנהל הלהקה ללהקה. "דרך אגב, מי זה פינק?"..אחח..משפט מבריק לדעתי. מתאר בצורה מצויינת את חוסר העניין בלהקה ובמוזיקה שלה כאומנות, אלא התעניינות רק בכסף ובהצלחה המסחרית שתבוא. וגם, רוי הארפר לדעתי מושלם לתפקיד פה, הוא נותן ביצוע מרושע לשיר ציני ותוקפני.

חרטושה

New member
הערת תרגום

Riding the Gravy Train הוא ביטוי שאין לו משמעות אחת כוללת ומדויקת בעברית, אך התרגום הקרוב ביותר למשמעות המקורית של המשפט לדעתי היא להנות מ"סיר הבשר". דהיינו לקחת חלק בשפע, באופן נהנתני.

למעלה