Golden Hair

../images/Emo79.gif Golden Hair ../images/Emo79.gif

הטרק השמיני מתוך The Madcap Laughs הוא שיר שמילותיו לא נכתבו ע"י סיד. מילות השיר Golden Hair לקוחות מפואמה שכתב ג'יימס ג'ויס, אחד מהסופרים החשובים במאה ה-20, בשנת 1907. סיד הלחין את המילים, בשלב לא ידוע.
Lean out your window, Golden Hair I heard you singing in the midnight air My book is closed, I read no more Watching the fire dance, on the floor I've left my book, I've left my room For I heard you singing through the gloom Singing and singing, a merry air Lean out the window, Golden Hair​
השעני אל מחוץ לחלונך, שיער זהוב שמעתי אותך שרה לרוח חצות ספרי חתום, איני קורא עוד צופה במחול האש, על הרצפה השארתי מאחור את סיפרי, עזבתי מאחור את חדרי כי שמעתי אותך שרה, מבעד לעצבות שרה ושרה, שיר עליז השעני אל מחוץ לחלונך, שיער זהוב בארט נותן פרשנות מוסיקלית הולמת לשיר האהבה העצוב הזה, עם ביצוע איטי, נוגה, שנשמע רדוף-רוחות. השיר היה כנראה חשוב לו, שכן הוא עבד עליו במשך זמן רב, עם שלושה מפיקים: ההקלטות הראשונות נעשו עוד באביב 1968, עם פיטר ג'נר, נמשכו עם מלקולם ג'ונס שנה מאוחר יותר, והסתיימו עם דייב גילמור, כמה חודשים מאוחר יותר.

vegetable man

New member
אז ככה...

בעידן הוויניל, הפכנו צד והשיר הראשון הוא Octopus, שהוא פתיחה הולמת. מכאן ואילך כל השירים מינימליסטיים נטולי ליווי להקה (חוץ מהאחרון שהוסיפו לו קצת), עד לסוף האלבום. האבחנה שלך לגבי ההערכה של בארט לשיר הזה מאוד נכונה. בארט מגלה לנו עוד צד שלו פה, הצד הרוחני. למרות שהשיר הזה קצרצר עם לחן צנוע ומינימליסטי (ובגלל זה...), הוא ממש נגע בי. אני ממש אוהב גם את Take 5 שלו, שהוא שר יחד עם ריק רייט, כמו בימים הטובים. אני חושב שהשילוב של בארט עם המילים המדהימות של ג'יימס ג'וייס (אותו סופר-משורר אירי, שהאלבום הראשון של פינק פלויד קרוי על שם פרק בסיפרו), יוצא דופן. משוררים עם נכחד...

אמ... אהממ...

הספר "הרוח בערבי הנחל" נכתב ע"י הסופר קנת גראהאם, לא ג'יימס ג'וייס. האחרון היה אחראי ל"יוליסס" ו-Finnegan's Wake, בין היתר. בתיכון למדתי סיפור קצר שלו - האם מלמדים אותו עוד היום? אגב, גיליתי היום שלואן מוריסון יש שיר בשם The Piper at the Gates of Dawn, שגם הוא מתקשר ישירות לספר The Wind In The Willows הנ"ל. זהו שיר מהאלבום The Healing Game, והוא שיר פסטורלי, רגוע, מזכיר יותר את Grantchester Meadows (מלבד השירה של מוריסון, שהיא שונה מאוד).

vegetable man

New member
ברררר 8-(

זהו, אני נהיה סניל באופן סופי...תזכירי לי למה חשבתי שג'וייס כתב את הרוח בערבי הנחל? בכל מקרה, לא היה עוד משהו שבארט עשה בהקשר של ג'יימס ג'וייס (תאים אפורים, כבר הזכרתי?)...

itaikuskus

New member
שיר מדהים

רק בארט והגיטרה, איזה לחן, איזה מלים. תמיד אמרתי שבארט הוא אחד מאלה שיכולים להגיד "אני אוהב אותך" בצורה הכי טובה, ופה הוא שוב עושה את זה, כבחור שרוצה שאהובתו תצא אל החלון (אייל גולן סטייל), וכל ההפקה של השיר, עושה אותו מגרסה נעה למשהו מדהים.

למעלה