Four Sticks

DOCTOR ROBERT

New member
../images/Emo79.gifFour Sticks../images/Emo79.gif

אחרי הפסקה של שבועיים (או שלושה, אבל מי סופר) הפינה חוזרת עם אחד השירים הפחות מוערכים של לד זפלין- Four Sticks, ושלא בצדק לדעתי. נכון שהוא לא מתקרב מתקרב לשירים הבאמת גדולים של הצפלינים, אבל יש לשיר כמה דברים מעניינים- ביחד עם עוד חמישה שירים של לד זפלין, השיר אינו במקצב רגיל של 4\4 (ארבעה רבעים- אחת, שתיים שלוש, ארבע, סוגרים תיבה) אלא במקצב של 4\5 (חמישה רבעים) או 8\5 (חמש שמיניות) הריף, החוזר על עצמו לאורך כל השיר, קצבי מאוד, וגם מוסיף משום מה אווירה של מתח שנעצרת כל פעם שהריף "נשבר". התיפוף של בונזו נשמע מעניין ובכלל, זהו שיר נחמד מאוד לדעתי, ולא מוערך מספיק. ד"א, למי שהתעניין, שאר השירים של לד זפלין במשקלים מוזיקליים לא רגילים הם: Black Dog- עובר מ-4\4 ל-4\3 וחזרה ל-4\4. The Ocean-במשקל 8\15. How Many More Times-מכיל 8\12, 4\4, ו-4\1. The Crunge-מכיל 4\4, 8\9, ו-8\5. Moby Dick- בונזו השתגע. סולו התופים הזה מכיל 4\2, 4\3, 4\4, 4\5, 8\12, 8\9, 8\7, 8\5, 8\15 ולקראת הסוף הוא חוזר ל-4\4 אבל אז שוב חוזר ל-4\3 ול-8\5. זו אחת הסיבות שבגללה אומרים שהוא המתופף הגדול ביותר (ואל תקשיבו למי שמהלל את ניל פירט מ-Rush, סתם מתלהבים ממנו!). ונעבור לפינה חדשה- רמז לשיר של השבוע הבא: המלאכים מאבלון יקפצו אלינו לביקור. (קל מאוד, אני יודע...)

DOCTOR ROBERT

New member
וד"א...

אני יודע שהיום בכלל לא יום חמישי, אבל הרגשתי שאני חייב לפצות אתכם וגם ככה היום אני בבית, אני חולה...

AeroTom

New member
ואוסיף גם שהשם של השיר הגיע מ-

השימוש בהקלטה של בונזו ב-4 מקלות תופים למקצב של השיר...מכאן השם Four Sticks. אישית השיר הזה היה דווקא בין האהובים יותר באלבום הרביעי בשמיעות הראשונות. ממש אהבתי אותו מההתחלה. יופי של שיר עם יופי של גיוון. חבל שזפלין לא ביצעו אותו כמעט בלייב, אבל ג'ימי ורוברט חיפו על זה כשביצעו אותו המון בסיבובי ההופעות שלהם ביחד ושל רוברט לחוד. שיר מיוחד ויפה מאוד מהאלבום הרביעי. מהחצי הטוב יותר של האלבום לדעתי.

Liorking

New member
לא מת עליו...

זה לא שהוא לא טוב, הוא בהחלט מעניין, אבל פשוט לא עושה לי את זה. בטח לא מהנקודות החזקות של האלבום, אבל גם לא מהחלשות. לדעתי זה שיר ממוצע מעניין.

למעלה