Don't Leave Me Now

../images/Emo79.gif Don't Leave Me Now ../images/Emo79.gif

יש דרכים מגוונות ויצירתיות כדי לתאר כאבי-פרידה מבת/בן זוג. אמנים רבים, במהלך הדורות, תיארו את הכאב הזה במילים מרגשות, בחוכמה, באמפתיה, עם הומור עצמי או בזעם-מודע לעצמו. רוג'ר ווטרס איננו אחד מהם. ווטרס בחר, מטעמיו, להשתמש בקלישאות ("איך את יכולה לעזוב אותי?"), בהאשמת בת הזוג, ללא פרופורציה ("איך את יכולה להתייחס אלי ככה?"), בהצגת עצמו כקורבן מסכן וחסר אונים (היא מכה אותו, מעבירה אותו דרך מגרסה, הורסת אותו בנוכחות חבריו, לדבריו - והוא לא עושה דבר), באי-לקיחת אחריות להתדרדרות היחסים ביניהם (היא אשמה בכל). ווטרס - אם להאמין לו - הוא בסך הכל כלבלב נאמן שרק רוצה יד מלטפת, ובית חם - שאיפה הנקטעת באכזריות על ידי האשה הזדונית, האלימה. מסכן. המוסיקה בשיר משרתת את המילים, ומשרה אכן אווירת נכאים ויאוש. נו, שוין.
Ooh babe Don't leave me now Don't say it's the end of the road Remember the flowers I sent I need you, babe To put through the shredder In front of my friends Oh Babe Don't leave me now How could you go? When you know how I need you To beat to a pulp on a Saturday night Ooh Babe Don't leave me now How can you treat me this way? Running away Oh babe Why are you running away? Oooooh Babe! Oooooh Babe! Oooooh Babe! Oooooh ooh woo woo woo! Aaaaaarrrrggghhh!!!​
אווו בייב אל תעזבי אותי עכשיו אל תאמרי שזה סוף הדרך זוכרת את הפרחים ששלחתי לך? אני זקוק לך, בייב להעביר דרך המגרסה בפני חבריי או, בייב אל תעזבי אותי עכשיו איך את יכולה ללכת? כשאת יודעת כמה אני זקוק לך כדי להפוך אותי לעיסה במכות, במוצאי שבת אוו בייב אל תעזבי אותי עכשיו איך את יכולה להתייחס אלי ככה? בורחת ממני או בייב מדוע את בורחת? אוו, בייב אוו, בייב אוווווווווווווווווווווווווווווווווווווו!

The Albatross

New member
השיר הזה הוא בפירוש

אחד מהסיבות הרבות שבגינן אני לא מסוגל לשמוע את החומה.

Anuerysm

New member
כמו שאומרים

"אמור לי כיצד אתה נוהג ואני אגיד לך איזה סוג של אידיוט אתה"

המילים עצמן נשמעות דיי בנאליות

אבל אם מחברים את הכל לקונספט הכללי מאחורי האלבום זה אחרת. לא אחד השירים האהובים עליי באלבום, אבל אני מדי פעם מאזין לו. המוזיקה והשירה של רוג'ר מעבירה תחושה אינטימית מסויימת, אך עם זאת במילים יש תחושת ריחוק וניכור, אני אוהב את הניגוד הזה.

שיר פרידה קורע לב ../images/Emo23.gif

אני מאוד מזדהה עם רוג'ר , בשיר הפרידה . אם לבחורה היתה אמפטיה , כלפיו , לא היינו מגיעים למצב כזה . אני מזדהה גם עם נקישות הפסנתר . וגם עם המזוכיסטיות הקשורה בשיר . אל תגידי שזה סוף הדרך , חשבתי ששמעתי בשיר : אל תגידי שזה סוף העולם
ולא הדרך . אני שלחתי לך פרחים .
ואת רמסת אותם . אחרי זה מתפלאים למה יש מלחמות בעולם . זה הכל הנשים אשמות ! ולמה יש שנאה ? למה את בורחת? השתמשו במשפט הזה , אל תעזבי אותי עכשיו . השתמשו במשפט הזה בפורום הנוכחי הזה . של תפוז
אנשים . אני חייב להגיע היום , יום האהבה ,
לפורום האהבה גם .
לתקן .

וינסנטי

New member
שיר קשה מאוד...

שוב ווטרס מראה כמה הוא יכול להישמע טראגי וטראומתי.. וזאת הגדולה שלו לפי דעתי, כמות הרגש שהוא מביע בשירה שלו ובכתיבה שלו. אחד מהשירים הכי עצובים וקשים שאני מכיר, וגם אחד הטובים.

אומנם ככה

זה סתם שיר בכייני ומטופש אבל הבכי הפתאטי של רוג'ר והמקום של השיר לצד שאר השירים בדיסק יוצר את כל הקסם. צריך להתייחס אליו כחלק מהחומה, ככה הוא נשמע יותר טוב. פה השיר של ווטרס מתאימה ביותר.

FuNky M0nK

New member
פשוט

שיר שלא התחברתי אליו, במיוחד ההתחלה בהחלט היו לפינק פלויד (הרבה) רגעים יותר טובים (לדעתי).

RoieL

New member
שוב אוו בייב?

אני מתייחס דווקא ללחנים יותר מלמילים, כי זה מה שמשך אותי אצל הפלוידים. ולדעתי יש פה חרא של לחן.

Glcok

New member
את בטוחה?

כלומר האם את בטוחה שהיא זו שמשפילה אותו בנוכחות חבריו ולא להיפך? זאת אומרת שווטרס צריך אותה כדי להשפילה לפני חבריו... יכול להיות?

כן, זה מה שהוא אומר

כמובן שהוא אומר את זה באירוניה. זה מה שנקרא "מחמאה הפוכה". הוא רוצה לרמוז לנו שהיא אכזרית ורעה - אבל הוא לא יכול בלעדיה, כי הוא מסכן ועלוב-נפש כזה. אתה יכול להאמין לו, או שלא.

מדוע לדעתך הוא אחד הטובים?

יש כאן לא מעט אנשים שאוהבים את השיר, אבל הם לא הסבירו למה. שמא תסבירו מה טוב בו?

למעלה