ציףציף1000
New member
../images/Emo79.gif Dominoes ../images/Emo79.gif
השיר השלישי באלבום Barrett הוא גם אחד משיריו הידועים ביותר של סיד לאחר הפלויד. דייויד גילמור ביצע אותו בהופעות בשנים האחרונות. שיר מדהים, מטלטל ומעדן כאחד.
השיר השלישי באלבום Barrett הוא גם אחד משיריו הידועים ביותר של סיד לאחר הפלויד. דייויד גילמור ביצע אותו בהופעות בשנים האחרונות. שיר מדהים, מטלטל ומעדן כאחד.
It's an idea, someday In my tears, my dreams Don't you want to see her prove? Life that comes of no harm You and I, you and I and dominoes, the day goes by... You and I in place Wasting time on dominoes A day so dark, so warm Life that comes of no harm You and I and dominoes, time goes by... Fireworks and heat, someday Hold a shell, a stick or play Overheard a lark today Losing when my mind's astray Don't you want to know with your pretty hair Stretch out your hand, glad feel, In an echo for your way. It's an idea, someday In my tears, my dreams Don't you want to see her prove? Life that comes of no harm You and I and dominoes, the day goes by...
זה רעיון, באיזה יום... בדמעות שלי, בחלומותייי האם לא תרצה לראות אותה מוכיחה? חיים שאין בהם כל פגע את ואני, את ואני ודומינו, היום חולף.... את ואני במקום מבזבזים את הזמן במשחק דומינו יום כה אפל, כה חם חיים שאין בהם כל פגע את ואני ודומינו, הזמן חולף.... זיקוקים וחום, יום אחד מחזיק קונכיה, מקל או משחק שמעתי עפרוני היום אובד כשמוחי משוטט ללא כיוון האם לא תרצי לדעת, עם השער היפה שלך הושיטי את ידך, מרגיש בשמחה בהד לדרכך זה רעיון, באיזה יום... בדמעות שלי, בחלומותייי האם לא תרצה לראות אותה מוכיחה? חיים שאין בהם כל פגע את ואני, את ואני ודומינו, היום חולף.... כמו בשירים אחרים של סיד, כולל שירים שלו ב-Piper, יש כאן חזרה לחוויות ילדות, שבצד ההנאה מהן קיימת גם חרדה. ובנוסף, בביצוע של סיד, יש כאן מין כניעה לגורל - למלנכוליה. השוו את השיר הזה ל-Flaming, לדוגמא, שעוסק בחוויות דומות, אך מתוך אופטימיות, אושר (אם כי האיום התת-מודע קיים גם שם). מדהים לראות איך סיד, גם במצבו המעורער, כאשר התקשה לחשוב בקוהרנטיות, היה עדיין מסוגל לצרף דימויים כאלו ביחד לשיר - בעצם, שירה - ולהעביר אלינו את התחושות שחש, בצורה כל כך מדוייקת.