Dominoes

../images/Emo79.gif Dominoes ../images/Emo79.gif

השיר השלישי באלבום Barrett הוא גם אחד משיריו הידועים ביותר של סיד לאחר הפלויד. דייויד גילמור ביצע אותו בהופעות בשנים האחרונות. שיר מדהים, מטלטל ומעדן כאחד.
It's an idea, someday In my tears, my dreams Don't you want to see her prove? Life that comes of no harm You and I, you and I and dominoes, the day goes by... You and I in place Wasting time on dominoes A day so dark, so warm Life that comes of no harm You and I and dominoes, time goes by... Fireworks and heat, someday Hold a shell, a stick or play Overheard a lark today Losing when my mind's astray Don't you want to know with your pretty hair Stretch out your hand, glad feel, In an echo for your way. It's an idea, someday In my tears, my dreams Don't you want to see her prove? Life that comes of no harm You and I and dominoes, the day goes by...​
זה רעיון, באיזה יום... בדמעות שלי, בחלומותייי האם לא תרצה לראות אותה מוכיחה? חיים שאין בהם כל פגע את ואני, את ואני ודומינו, היום חולף.... את ואני במקום מבזבזים את הזמן במשחק דומינו יום כה אפל, כה חם חיים שאין בהם כל פגע את ואני ודומינו, הזמן חולף.... זיקוקים וחום, יום אחד מחזיק קונכיה, מקל או משחק שמעתי עפרוני היום אובד כשמוחי משוטט ללא כיוון האם לא תרצי לדעת, עם השער היפה שלך הושיטי את ידך, מרגיש בשמחה בהד לדרכך זה רעיון, באיזה יום... בדמעות שלי, בחלומותייי האם לא תרצה לראות אותה מוכיחה? חיים שאין בהם כל פגע את ואני, את ואני ודומינו, היום חולף.... כמו בשירים אחרים של סיד, כולל שירים שלו ב-Piper, יש כאן חזרה לחוויות ילדות, שבצד ההנאה מהן קיימת גם חרדה. ובנוסף, בביצוע של סיד, יש כאן מין כניעה לגורל - למלנכוליה. השוו את השיר הזה ל-Flaming, לדוגמא, שעוסק בחוויות דומות, אך מתוך אופטימיות, אושר (אם כי האיום התת-מודע קיים גם שם). מדהים לראות איך סיד, גם במצבו המעורער, כאשר התקשה לחשוב בקוהרנטיות, היה עדיין מסוגל לצרף דימויים כאלו ביחד לשיר - בעצם, שירה - ולהעביר אלינו את התחושות שחש, בצורה כל כך מדוייקת.

The Albatross

New member
../images/Emo26.gif

תמיד עניין אותי מה המשפט Don't you want to see her prove אומר. מוכיחה מה? למה? במוחי הדל לא עולה שום כלום.

חרטושה

New member
אחד מהאהובים עליי ביותר של סיד

אם לא האהוב עליי הכי. למעשה, אני כל כך אוהבת את השיר שאני בתחושת דה-ז'ה-וו קלה.
אני חושבת שאני אוהבת את השיר מפני שקודם כל הוא שיר רציף ולא מקוטע או שבור כמו שהשירים של סיד יכולים להיות לפעמים. השיר נותן את התחושה כאילו "הכל בסדר" עם סיד. כלומר לבטא רגשות קשים של תסכול, או חרדה או וואט אבר, זה לגיטימי ומהווה מרכיב חיוני בכל שיר שלא מבוצע ע"י קיילי מינו. אלא שבעבורי הפיזור שנראה שסיד סובל ממנו (שמעתי עפרוני היום אובד כשמוחי משוטט ללא כיוון ) לפעמים במוסיקה ובמילים שלו, נקשרים כמעט אוטומטית, בצדק או שלא בצדק, למצבו הנפשי, ולדעתי השיר הזה "מסודר" באופן מטעה ומפתיע. בכלל, נדמה לי ש"סדר" היא לא מילה סתמית בהקשר הזה. כיוון, מטרה, הליכה מדודה, תיכנון, התחשבות בתנאים, אי חריגה מהמסגרת מתכתיבים, השמעות לכללים - זו מילת מפתח כאן, כאילו הכל בקונטרול ותחת שליטה, כשבעצם הכל מתפורר בפנים.

vegetable man

New member
Dominoes

לפני המילים: בזמן העבודה על השיר דייב וריק נתקלו בקשיים מסויימים. גייב ניגן משיר תופים אגב. הגיטרה של סיד, לעומת זאת, פשוט לא התחברה לכלום, ואז הם עלו על רעיון מהפכני: השמיעו את הגיטרה של סיד הפוך. באופן מדהים - זה פשוט התאים לגמרי ולא היה צריך לשנות כלום!!! באופן אירוני, אני אגיד שהגיטרה נשמעת חותכת כמו סכין, כמו שהחרדות של סיד חותכות אותו. היא מעבירה את תחושת החרדה, בלחן הלא אופייני הזה שלו. סיד בדקה אחת שפויה, הצליח לחבר את עצמו לרגשות מדוייקים, מודע לסביבה שלו: בדמעותיו, בחלומותיו, ביום אפל וחם. הוא מודע לכך שמוחו אובד, בכל השגרה העגמומית הזאת, מרגיש בחלל ה"חם" והמוגן כביכול שהוא נמצא בו, אך הנקי מרגש. הכל הפך להיות רצף פעולות מכניות, ראש קטן, סתם משחק דומינו. ביקור נדיר בעולם הרגשות של סיד, בתקופה היותר מאוחרת שלו, רגע לפני שהוא חדל להגלות לנו.

vegetable man

New member
ברררר

גייב ניגן משיר = דייב ניגן בשיר אכן, סופית, אני עילג,דף דאמב אנד בליינד.

Coon Jew

New member
השיר הכי יפה שהוא כתב..

אחרי שסולק\הודח\עזב מהפלויד...ההפקה שלו די מינימאלית אבל גם הדמו של השיר הזה חייב להיות מצויין

flowerboy69

New member
כמה מילים על סיד ועל השיר הזה

אני זוכר כבר לפני כמה שנים טובות(איך שהזמן עובר) שהתקשרו אלי מחנות דיסקים בעיר ואמרו לי שיצאה קופסא של סיד בארט. תארתי לעצמי שיש שם בטח את השירים של הפלויד וכל מיני קטעים נדירים שלא יצאו.לא ידעתי אז שהוא הקליט גם אחרי הפלויד ולא שמעתי על זה עד אז. כששמעתי את זה קודם כל לא התחברתי-זה היה מוזר מידי.שונה מכל מה ששמעתי עד אז.רק שיר אחד ישר סומן בעיני כ"להיט" של הקופסא-opel-שפשוט ריגש אותי.היה כמו זעקה של אדם ששוקע בחשכה של עצמו שמישהו יגיע אליו וימשוך אותו חזרה אך ללא הועיל. בכל אופן.את הקופסא הנחתי בצד למשך הרבה זמן עד שיום אחד חזרתי אליה והקשבתי שוב לשירים.גיליתי שם קטעים יפהפיים של מילים ונגינה שירי אהבה ושירי יאוש ושיקוף עצמי.כאלבומים-ההקלטות שלו לא מתחברות לחלק אחד אך בתוך כל הבלגן יש הרבה פנינים אמיתיות.late night love song long gone baby lamanid golden hair ואחרים. השיר הזה-דומינוס-באמת שיר יפה.לא יודע למה אבל כשאני שומע אותו אני רואה בדמיון אדם מלוכלך עם שיער פרוע יושב באיזה גן של מוסד סגור על כיסא ליד שולחן שעליו יש משחק דומינו מוכן ומחכה לבחורה שהוא אוהב שתבקר אותו ותשחק איתו את המשחק הקבוע שלהם אבל היא שכחה ממנו והתיאשה ולא באה אז הוא מדבר על "להוכיח"-את ההבטחות שהיא נתנה לו שתמיד תהיה לצידו."יום ללא פגע" רמז לתחושה של פגיעה מהיחס הזה שלה.התיאור של מקל ומשחק הם חזרה לילדות ללא דאגות ופגיעה ניסיון לשכוח מהמציאות הקשה... זה התיאור שלי לשיר...

flowerboy69

New member
ועוד משהו...

כאשר בעזרת השם האירוע פלויד שלי יתקיים אני יקרין קטעים מהסרט "-antology syd barrett" וסרט מחווה נדיר "הדרך של סיד בארט" על מסלול החיים שלו מאז ועד היום!!יש למה לחכות כבר אמרתי?... :)

../images/Emo79.gif It is Obvious ../images/Emo79.gif

ניכר בשיר הזה, שמוסיקלית אינו מהטובים של בארט, שהעבודה עליו היתה קשה. הכלים האחרים הוספו - כך על פי הסיפור - לאחר מעשה, כאשר הנגנים מתאמצים להתאים עצמם לקצב המשתנה של סיד. הקול שלו הוא מונוטוני, ולא ברור היכן הוא, רגשית, בשיר הזה. אבל המילים, כשלעצמן, הן מדהימות ומעוררות מחשבה, בדימויים העשירים שלהן.
It is obvious May I say, oh baby, that it is found on another plane? Yes I can creep into cupboards, sleep in the hall Your stars - my stars, a simple cot bars Only an impulse - pie in the sky Mumble listen dolly drift over your mind - Holly Creep into bed when your head's on the ground She held the torch on the porch, She winked an eye Reason it is written on the brambles Stranded on the spikes - my blood red, oh listen: Remember those times I could call Through the clear day time - be there... Braver and braver, a handkerchief waver The louder your lips to a loud hailer Growing together, they grow to each either No wondering, stumbling, fumbling Rumbling minds shot together, Our minds shot together... So equally over a valley, a hill, wood, and quarry Stood each of us crying A velvet curtain of gray Mark the blanket where the sparrows play And the trees by the waving corn stranded My legs move the last empty inches to you The softness, the warmth from the weather in suspense Mote to a grog - the star of white chalk Minds shot together, our minds shot together...​
זה ברור אם יותר לי לומר, הו בייבי, שזה נמצא על מישור אחר כן אני יכול להתגנב לארונותייך, לישון בפרוזדור הכוכבים שלך - הכוכבים שלי, סורגים של עריסה פשוטה רק דחף - חלום באספמיא ממלמל הקשיבי דולי נסחף במוחך - הולי מתגנב למיטה כאשר ראשך על הקרקע היא החזיקה את הפנס במרפסת היא עפעפה בעינה הסיבה [תבונה?] היא רשומה על הזרדים נזנח על הקוצים - דמי האדום, הו הקשיבי זוכרת את הפעמים בהם יכולתי לקרוא דרך שעות היום הבהירות - היי שם אמיצה יותר ויותר, מנופפת מטפחת שפתייך הרמות יותר לרמקול חזק יותר מתבגרים ביחד, הם צומחים אחד לשני בלי שוטטות, מעידה, חיטוט מוחות סוערים מתנגשים ביחד מוחינו מתנגשים ביחד כך, באופן שווה, מעבר לעמק, לגבעה, ליער ולמחצבה עמד כל אחד מאתנו בוכה וילון קטיפה אפור מציין את השמיכה עליה הדרורים שיחקו והעצים נטושים ליד הדגן המתנועע רגלי נעות באינצ'ים האחרונים אלייך הרכות, החום, ממזג האוויר במתח כגרגיר אבק למעיל עבה - ככוכב לגיר לבן מוחינו מתנגשים ביחד, מוחינו מתנגשים ביחד

עם כאלה מילים מי צריך לחן?

סתם. הכוונה שלי היתה להראות כמה מוכשר הוא בתור משורר. אני חושב שבעצם הכוונה של סיד היתה להיות משורר ולא נגן וזמר

avki

New member
לא לגמרי, אבל התחום היחיד שבאמת סיד

לא נופל בו בחלק מהשירים של אלבומי הסולו שלו הוא המילים. בנגינה ושירה הוא נופל בגדול (וגם בעבוד).

vegetable man

New member
לא מסכים עם הגישה פה

אני לא חושב שהלחן חלש. לכל אמן מדי פעם יש שירים שהם לכאורה לא מלודיים. סיד הלך באלבום הזה לתחום אפור בכל הנוגע להלחנה - וזה בולט גם בעוד שירים (כמו rats הבא). בשירים האלו המוסיקה יותר משרתת את המילים, זה עדיין לא עושה אותה רעה. ב-Opel ישנה גירסא לשיר הזה, שנשמעת ממש בלוזית. אני מדמיין קאבר נהדר שיכלתי לעשות בסגנון הזה, גיטרות והכל. בלי קשר, משהו לגבי It is Obvious: יש את הביטוי המשעשע "a handkerchief waver" - שאני מתבדח בבית על האנשים שקשה להם עם פרידות, אתם יודעים, מנפנפים במטפחות, דמיינו את הסצינה. לסיד יש דרכים נהדרות להביע סיטואציות. אכן מילים נהדרות.

avki

New member
שים לב שבכוונה ומלכתחילה אמרתי

שהוא נופל רק בשירה ובנגינה. בשאר אני מסכים איתך שהוא לא נופל, אלא רק שינה תכלית (למוזיקה כבר אין את אותה התחליט כמו בימי הפלוי לדוגמא, הסאונד בא לגרות סוג אחר של רגשות וכו').

למעלה