Corporal Clegg

../images/Emo79.gif Corporal Clegg ../images/Emo79.gif

השיר הראשון של ווטרס שדן בנושא שיעסיק אותו עד עצם היום הזה: המלחמה ותוצאותיה.
Corporal Clegg had a wooden leg He won it in the war in 1944 Corporal Clegg had a medal too in orange, red and blue He found it in the zoo Dear, oh dear, oh, are they really sad for me? Dear, oh dear, oh, will they really laugh at me? Mrs. Clegg, you must be proud of him Mrs. Clegg, another drop of gin? Corporal Clegg, umbrella in the rain He's never been the same No one is to blame Corporal Clegg received his medal in a dream From her Majesty, the Queen His boots were very clean Mrs. Clegg, you must be proud of him Mrs. Clegg, another drop of gin?​
לרב-טוראי קלג היתה רגל מעץ הוא זכה בה במלחמה, ב-1944 לרב-טוראי קלג היתה גם מדליה בצבע תפוז, אדום וכחול הוא מצא אותה בגן החיות אוי ואבוי, האם הם באמת עצובים בגללי? אוי ואבוי, האם הם באמת יצחקו עלי? גב' קלג, את בוודאי גאה בו גב' קלג, עוד קצת ג'ין? רב-טוראי קלג, מטריה בגשם הוא לא חזר לעצמו מעולם אין את מי להאשים רב טוראי קלג קיבל את המדליה שלו בחלום מהוד מעלתה, המלכה המגפיים שלו היו מאוד נקיות גב' קלג, את בוודאי גאה בו גב' קלג, עוד קצת ג'ין? מה שמוזר בשיר, לטעמי, הוא חוסר ההתאמה בין המילים הרגישות של ווטרס, שמתאר כאן יפה את עליבותו של החייל המשוחרר, הפגוע נפשית ופיזית, לבין הלחן והביצוע, שהם לא רק חלשים, אלא גם יוצרים רושם של לעג כלפי קלג המסכן ואשתו. מה דעתכם על השיר?

אהבתי אותו

לדעתי, כל הקטע הזה שהשיר מולחן וכתוב בצורה שמחה כזאת, על נושא כאוב שכזה (הדוגמה הכי בולטת היא: "הוא זכה בה במלחמה", הם מתייחסים לרגל העץ כאילו היא פרס.) מראה שלאנשים בעצם כבר לא אכפת ממה שהולך במלחמה. אני לא יודע אם ווטרס התכוון לזה, אבל זו דעתי לפחות. סולו הסקסופון זה בערך הדבר האהוב עליי בשיר, ממש משעשע, קליל, וכיף לשמוע אותו.

אופס ../images/Emo163.gif

|תגידואתםמכיריםאתזהשאתםרושמיםאייקוןבמקוםלחפשאותובאייקוניםואזזהלאיוצאטוב?|

vegetable man

New member
שיר רע ומביך

מאוד מצטער, אבל זה מה שאני חושב על השיר הזה, והנה להלן סעיפי האישום: זהו שיר אנטי-מלחמתי ראשון של ווטרס. וכמובן, יש פה ניסיון כושל ומביך לחקות את ההומור, התחכום, והמוסיקה השמחה של סיד. דוגמאות לא חסר - זכה ברגל מעץ במלחמה, מצא את המדליות בגן חיות (מה הקשר?) - הומור ירוד ופרימיטיבי הייתי אומר...וכשחושבים על זה, צריך להודות באמת - אין משמעות מעמיקה מאחורי המילים - הן מטופשות באופן כמעט מרגיז. הקול הילדותי ששר את השיר הזה (הקשיבו ל- "In orange ret and blue") ממש אבל ממש מטופש. ניק מייסון נותן בשיר הזה קולות, נדמה לי שזה הוא ששר את השורה בסוגריים. אף אחד אגב לא יודע מי ניגן גיטרה בשיר - סיד או גילמור. לי אין ספק שדייויד גילמור ניגן פה גיטרה, ונהדר! הצלילים החורקים האלה, הקראנצ'ים האלה של גילמור בגיטרה ממש מגניבים (ומאפיינים מאוד אותו). השימוש בקאזו (המשרוקית יום הולדת הזאת) – כלי חמוד, אבל ארוך והורס מעייף. אני לא יכול לסבול את הכלי נשיפה שם בסוף השיר, זה פשוט מייגע ומתיש! לסיכום, אני בטוח שאם ווטרס היה יכול הוא היה משליך לפח את השיר הזה היום, ומצטער ודאי שכתב אותו...

vegetable man

New member
לי זה לגמרי נשמע מייסון

יש לו את אותו קול כמו ב-"Scream Thy Last Scream" איך שהוא מגלגל את ה-ר'. ומאיפה אתה יודע ויש לך בטחון שזה ווטרס? כך או כך, מייסון נתן בשיר קולות בוודאות.

vegetable man

New member
כפי שאמרתי נדמה לי

הקול בשורה הזאת זהה לקול ב-STLS. אם יש לך ספק לגבי זה שמייסון נותן בשיר קולות, חיפוש קליל ברשת יוכיח זאת. אגב, השמיעה האבסולוטית במקרה הזה לא עוזרת לי...

לא כתוב כאן מה המקור למידע

בדקתי באוטוביוגרפיה של מייסון, ובספר של שאפנר, וזה לא מוזכר שם. האם יש ראיון שבו מי מהפלוידים אומרים שזה מייסון? אגב, שאפנר טוען שסיד כן מנגן בשיר, אבל דייויד פארקר אומר שלדעתו סיד לא השתתף בהקלטות של השיר הזה.

vegetable man

New member
צ'מעי

אני בטוח שבידך המידע המירבי על כל דבר שקשור בפלויד...בלי צחוק. אבל יש דיעה שגם באוטוביוגרפיות ובספרים החשובים ביותר מתפספסים לעיתים פרטים. תתפלאי לגלות שמחסירים לפעמים פרטים מסויימים. לידיעה, זה כתוב בכל אתר שעושים בו חיפוש...האמת...לא עקרוני מבחינתי. הסיבה שאני כמעט בטוח שגילמור מנגן בשיר, כי אני מזהה את טביעת ידו בה בבירור. כך למשל אחרי ששרים:"Mrs. Clegg" יש את הקולות הקראנצ'יים האלה בגיטרה שכ"כ מאפיינים את גילמור, לעומת זאת הם לא זכורים לי כמוטיב בנגינה של סיד.

vegetable man

New member
זה יותר בלט בהופעות

כך למשל, astronomy domine של אומגומה. ויש לא מעט דוגמאות נוספות, אבל אני לא מתכוון רק לאפקט וואווה...

למעלה