Burning Bridges

../images/Emo79.gif Burning Bridges ../images/Emo79.gif

שיר שקט ואיטי, מסוג השירים המינוריים והפסטורליים שהפלויד הקליטו בסוף שנות השישים. ריק רייט כתב את המילים, ו-ווטרס את המוסיקה, כך נראה. אחד משיתופי הפעולה הנדירים ביניהם. השיר עוסק, לדעתי, בקיצה של אהבה, בקיצם של יחסים. הדימויים בשיר יפים מאוד, מוחשיים. לא פלא שהפלויד חזרו אליהם ב-High Hopes.
Bridges burning gladly Merging with the shadows Flickering between the lines Stolen moments floating softly on the air Born on wings of fire and climbing higher Ancient bonds are breaking Moving on and changing sides Dreaming of a new day Cast aside the other way Magic visions stirring Kindled by and burning flames rise in her eyes The doorway stands ajar The walls that once were high Beyond the gilded cage Beyond the reach of ties The moment is at hand She breaks the golden band​
גשרים עולים באש בשמחה מתמזגים עם הצללים מהבהבים בין השורות רגעים גנובים מתעופפים בעדינות באוויר נולדים על כנפי האש ומטפסים מעלה מעלה קשרים אמיצים מימים ימימה, מתנתקים מתקדמים ומשנים צדדים חולמים על יום חדש מסירים את הדרך האחרת חזיונות קסומים מתעוררים משולהבים על ידי הלהבות הבוערות העולות בעיניה הדלת עומדת פתוחה הקירות שהיו פעם גבוהים בצד השני של הכלוב המוזהב מעבר להשג ידם של קשרים הרגע קרב היא שוברת את טבעת הזהב

Ivory Flower

New member
../images/Emo4.gif

כמה שירים באלבום הזה נראים כאילו יצאו מרשימת האל-תעשה: לשרוף קשרים, לבזבז זמן..

vegetable man

New member
העולם התהפך לרגע

שווטרס ילחין מילים של ריק? אכן רגע נדיר. אני מאוד מחבב את השיר הזה. אחד מהאחרונים שנשמע בהם את רייט וגילמור שרים ביחד, הוא משתרך במין חולמניות ועצלות כזאת. בהמשך יש מין אימפרוויזציה נחמדה עליו בשיר 6...

../images/Emo79.gif The Gold It's In The... ../images/Emo79.gif

שיר רוק די סטנדרטי... לא הייתי מזהה שזה הפלויד, אם לא היו אומרים לי. הטקסט מתייחס, למיטב הבנתי, לעלילה של הסרט, במרכזה קבוצת אירופאים המחפשים אוצר אבוד הנמצא, על פי האגדות, בעמק נעלם, במדינה טרופית כלשהי. את המילים לשיר כתב ווטרס, וגילמור הלחין. לא מהשירים היותר מרשימים שלהם, לטעמי.
Come on, my friends Let's make for the hills They say there's gold but I'm looking for thrills You can get your hands on whatever we find 'Cause I'm only coming along for the ride Well, you go your way I'll go mine I don't care if we get there on time Everybody's searching for something, they say I'll get my kicks on the way Over the mountains, across the seas Who knows what will be waiting for me? I could sail forever to strange sounding names Faces of people and places don't change All I have to do is just close my eyes To see the seagulls wheeling on those far distant skies All I want to tell you, all I want to say Is count me in on the journey Don't expect me to stay​
בואו, חברים בואו נלך להרים אומרים שיש זהב, אבל אני מחפש ריגושים אתם יכולים לשים יד על כל מה שנמצא כי אני מצטרף רק בשביל הכיף טוב, אתם תלכו בדרככם ואני בדרכי לא אכפת לי אם נגיע לשם בזמן כל אחד מחפש אחר משהו, כך אומרים אני אשיג את הכיף שלי, בדרך מעבר להרים, מעבר לים מי יודע מה מצפה לי? אני יכול לשוט לנצח לצליל שמות מוזרים פנים של אנשים ומקומות לא משתנים כל מה שאני צריך לעשות זה רק לעצום את עיני ולראות את השחפים דואים בשמיים הרחוקים ההם כל מה שאני רוצה לומר לכם, כל מה שאני רוצה להגיד זה שתקחו גם אותי במסע, אל תצפו שאשאר

שיר נחמד שיוצר מצב-רוח טוב

את כל האלבום הזה אפשר להגיר כ-"חביב". מצחיק איך כל פעם אני מגיע למסקנה הזאת.

שיר נחמד

אהבתי את השירה (כמובן) של גילמור ואת התיפוף של מייסון(!) לשם שינוי. אבל הנוף שווטרס מצייר לנו פה, אחד היפים ביותר! בכלל אני חושב שצריך לעשות מאמר על ההבדלים בסגנונות הכתיבה בין סיד בארט לרוג'ר ווטרס.. יש הרבה אלמנטים דומים והרבה גם שונים אחד מהשני, מזווית הראייה שלהם לשיר, מבחירת המילים... יש פוטנציאל טוב למאמר הזה אני חושב...

למעלה