ציףציף1000
New member
../images/Emo79.gif Breathe Reprise ../images/Emo79.gif
נדמה לי ששכחנו את הקטע הקטן והיפה הזה, מקודם. כרונולוגית, הוא מופיע בסוף Time ולפני תחילת Great Gig.
נדמה לי ששכחנו את הקטע הקטן והיפה הזה, מקודם. כרונולוגית, הוא מופיע בסוף Time ולפני תחילת Great Gig.
Breathe Reprise (Waters, Gilmour, Wright) Home, home again I like to be here when I can When I come home cold and tired It's good to warm my bones beside the fire Far away across the field The tolling of the iron bell Calls the faithful to their knees To hear the softly spoken magic spell
הביתה, שוב בבית אני אוהב להיות כאן כשאני יכול כשאני מגיע הביתה קר ועייף זה טוב לחמם את עצמותיי ליד האח הרחק מעבר לשדות צלצול פעמון הברזל קורא למאמינים לרדת על ברכיהם לשמוע את לחש הקסמים הנאמר בשקט ----------------------------- הרבה ניתן לומר על breathe reprise. הבית הראשון מזכיר לנו את הדברים שגילמור סיפר בראיון ב"גרדיאן" לפני כמה ימים: על סיבובי ההופעות התכופים שהם היו עושים באותם ימים, ואיך בין לבין הם היו נחים בבתיהם. בין השורות אנו יכולים לקרוא על עייפותם וחוסר הרצון שלהם לצאת למסעות אלו (וגם On the Run מדבר על כך, בעצם), והקטע כולו - על שני בתיו - מביע כמיהה לשקט ולשלווה של הבית, הכפר, ואולי גם לוודאות ולשלווה הפנימית שמציעה הדת. breathe reprise מתחבר לכמה שירים אחרים של הפלויד, אותם ניתן לראות כמכלול. אלו הם שירי הפסטורליה של הפלויד, שלטעמי הם שיא יצירתם. החל מ-cirrus minor ו-grantchester meadows, ועד high hopes מתוך the division bell (כמו כן, עוד לא שמעתי את האלבום החדש של גילמור במלואו, אבל יש לי הרגשה שגם הוא מתחבר לקו הרעיוני הזה). אלו שירים שהמראות והאווירה של קיימברידג' וסביבותיה שורה עליהם. כך, קליפ הוידאו שהוכן ל-high hopes, פותח היכן ש-breathe reprise מסתיים: אנו רואים אדם הצופה, מעבר לשדות, בכפר Ely, הנמצא לא רחוק מקייבמרידג', ושהקתדרלה שלו מצולמת על עטיפת האלבום. ברקע, אנו שומעים את צלילי פעמון הקתדרלה, כשהוא "קורא למאמינים"... אך בעוד ב-breathe reprise יש כמיהה לאפשרות של הצטרפות לאותה שלווה, ב-high hopes כבר לא. אבל אני סוטה מהדיון. מה לדעתכם מייצג הקטע הזה? מדוע שמו אותו דווקא כאן, ולא בסוף breathe? שימו לב שב-live 8 בוצע breathe במלואו, כולל ה-reprise.