Breathe Reprise

../images/Emo79.gif Breathe Reprise ../images/Emo79.gif

נדמה לי ששכחנו את הקטע הקטן והיפה הזה, מקודם. כרונולוגית, הוא מופיע בסוף Time ולפני תחילת Great Gig.
Breathe Reprise (Waters, Gilmour, Wright) Home, home again I like to be here when I can When I come home cold and tired It's good to warm my bones beside the fire Far away across the field The tolling of the iron bell Calls the faithful to their knees To hear the softly spoken magic spell​
הביתה, שוב בבית אני אוהב להיות כאן כשאני יכול כשאני מגיע הביתה קר ועייף זה טוב לחמם את עצמותיי ליד האח הרחק מעבר לשדות צלצול פעמון הברזל קורא למאמינים לרדת על ברכיהם לשמוע את לחש הקסמים הנאמר בשקט ----------------------------- הרבה ניתן לומר על breathe reprise. הבית הראשון מזכיר לנו את הדברים שגילמור סיפר בראיון ב"גרדיאן" לפני כמה ימים: על סיבובי ההופעות התכופים שהם היו עושים באותם ימים, ואיך בין לבין הם היו נחים בבתיהם. בין השורות אנו יכולים לקרוא על עייפותם וחוסר הרצון שלהם לצאת למסעות אלו (וגם On the Run מדבר על כך, בעצם), והקטע כולו - על שני בתיו - מביע כמיהה לשקט ולשלווה של הבית, הכפר, ואולי גם לוודאות ולשלווה הפנימית שמציעה הדת. breathe reprise מתחבר לכמה שירים אחרים של הפלויד, אותם ניתן לראות כמכלול. אלו הם שירי הפסטורליה של הפלויד, שלטעמי הם שיא יצירתם. החל מ-cirrus minor ו-grantchester meadows, ועד high hopes מתוך the division bell (כמו כן, עוד לא שמעתי את האלבום החדש של גילמור במלואו, אבל יש לי הרגשה שגם הוא מתחבר לקו הרעיוני הזה). אלו שירים שהמראות והאווירה של קיימברידג' וסביבותיה שורה עליהם. כך, קליפ הוידאו שהוכן ל-high hopes, פותח היכן ש-breathe reprise מסתיים: אנו רואים אדם הצופה, מעבר לשדות, בכפר Ely, הנמצא לא רחוק מקייבמרידג', ושהקתדרלה שלו מצולמת על עטיפת האלבום. ברקע, אנו שומעים את צלילי פעמון הקתדרלה, כשהוא "קורא למאמינים"... אך בעוד ב-breathe reprise יש כמיהה לאפשרות של הצטרפות לאותה שלווה, ב-high hopes כבר לא. אבל אני סוטה מהדיון. מה לדעתכם מייצג הקטע הזה? מדוע שמו אותו דווקא כאן, ולא בסוף breathe? שימו לב שב-live 8 בוצע breathe במלואו, כולל ה-reprise.

FuryUri

New member
אני אתייחס בעיקר לשאלה שהצגת...

ופחות לשיר עצמו... מה שהיה קרוה עם השיר היה בא ב breathe מה שהיה קורה זה השיר היה מדבר על החיים וכו' וכו' וכל מה שדיברו עליו כשדיברנו על השיר. ואז היה את הקטע הזה... יופי... כל הכבוד... כאן, השיר הרבה יותר מתאים... אחרי on the run ו time ... שני שירים של ריצה מהכל, בריחה, לשים לב לזמן,לנצל אותו... מגיע הקטע הזה. מה שאני רואה אותו אומר זה בעיקר "עזוב אותך בריחה, עזוב אותך ריצה... שב בבית עם כוס תה ותהנה" ... אז למי אכפת שהזמן בורח לך? תהנה!!! לא צריך כל החיים רק לרוץ ולנצל כמה שיותר את הזמן. אפשר גם סתם ישיבה סתמית בבית מפעם לפעם... מה רע? להירגע מהכל... אם השיר היה בא בסוף breathe אזז המשמעות שלו הייתה בעצם "אני אוהב לחזור הביתה"... כאן הוא קיבל משמעות נוספת. משמעות של "נמאס לי לנצל את הזמן... אני רוצה סתם להתבטל ולהנות!!!" הקטע השני בבית תמיד נראה לי תמוהה... חסר קשר מסויים. מהו אותו פעמון? מי הם אותם מאמינים? מה הוא אותו לחש הקסמים? אז למעשה דווקא יש קשר ואפילו קשר חזק... כמו שאחרי הריצה בחיים וניצול הרגע המדבר רוצה לנוח בבית, ככה גם אחרי הריצות הוא רוצה בסך הכל ללכת, להתפלל, להירגע בצל האלוהים. פעמונים/מואזין/הניגונים. לרדת על הבירכיים/לכרוע ולהשתחוות... זה לא משנה... לא משנה איזו דת... פשוט להירגע... יש בהחלט משהו מרגיע באמונה ש"יש מישהו למעלה שדואג לי" שלכל הריצות שלי יש משמעות והן לא סתמיות. וכמו שבורחים הביתה ונירגעים, ככה גם הולכים ומתפללים ונרגעים, מדברים עם אבא שבשמיים... קטע מדהים... וההמשכיות ישר אחרי time ... אין הפסקה במוזיקה... זה פשוט מתאים אחד לשני וחיבור מדהים. קטע גאוני...

Jason2

New member
כל הצד הראשון עוסק במעגל החיים.

הקטע הראשון breath מסמל את הנשימה הראשונה של האדם כשהוא נולד. לאחר מכן מגיע on the run שמסמל את החיים ואת הריצה המתמדת. Time מראה שהכל חולף מהר מבלי שנרגיש. החזרה על breath אחרי time מסמלת את הזקנה ואת האדם בסוף חייו כשכל מה שהוא רוצה זה לנוח ולהיות בבית סוף סוף ומרחוק הוא כבר שומע את הפעמון שקורא לו להחזיר את חייו. ובסוף הצד מגיע the great gig in the sky שמסמל את המוות ואת העלייה לשמיים. זה קצת הזכיר לי את "שירי סוף הדרך" של לאה גולדברג.

Inis mor

New member
אני מסכימה חלקית

גם אני רואה את המשמעות באותם הקווים של "הרצון לנוח אחרי ה'בלגן'" והחשיבות של השקט הנפשי לכל אחד. כאשר הוא מגיע אחרי TIME-הוא מביא את הרצון לרגיעה-אבל לווא דווקא רגיעה ומנוחה מרצון לדעתי (לא מה מקום של "נמאס לי לרוץ ולברוח") אלה דווקא בגלל אפיסת כוחות. בגלל חוסר יכולת להמשיך. ואז כשנכנס המוטיב של ה"דת" לעניין, אם מדובר במנוחה שהיא לא "חיובית" אזי גם הקטע של הדת הוא לא משהו חיובי כל כך. אני חושבת על צירוף המילים: "...to their knees" ומתעוררות אצלי אסוציאציות של אמונה שלא באה ממקום של רצון אמיתי להתחבר אלה אולי ייאוש. "אין לי כח יותר להמשיך, זה המקום היחיד שנשאר לפנות אליו". אז אם הייאוש והעייפות הביאה "על הברכיים..."-פה נכנס מצויין the great gigץ וחוץ מזה-כן קטע גאוני...מתחבר בדיוק בדיסק גאוני...

חרטושה

New member
כמו שהם מרגישים

ביחס לפעמון המצלצל, כך אני מרגישה בדיוק ביחס לארובות של תחנת הכוח בחדרה. אני מודה שהדימוי שלהם עדיף. לפני כמה שנים הייתי צריכה לעשות נסיעות ארוכות ומתישות נורא כמעט כל יום לאורך חצי מדינה בערך. אני זוכרת שתמיד חיכתי נורא לראות כבר את הארובות של חדרה, כי זה היה סימן שאני עוד מעט אגיע הביתה. זה היה כמו שער שדרכו נכנסים ומרגע שעוברים אותו הכל משתנה ומתפשטת בך תחושה אדירה של הקלה: אני בבית.

vegetable man

New member
עצוב מאוד

לא הגבתי עד כה לדיונים שלכם, אבל אני קורא בעניין רב. איפשהו יש לי מין יראת כבוד לאלבום, משום שאף פעם לא ממש התחברתי אליו, וגם אני מעז לומר שאין לי אותו. כשהייתי קטן הוא נוגן וזה הרס קצת את הגילוי. בכל אופן, כמה דברים, מעבר למה שנאמר: יש מעט עצירות באלבום הזה (כלומר הפרדה בין השירים), למעשה, 2. הראשונה בסוף הקטע הזה. הקול העייף, העצל והמיואש משהו של גילמור מסיים את השיר הזה, האקורדים יורדים, ונשאר טון מאוד עצוב כזה של קלידים בסוף. זה תמיד מזכיר לי תמונה כזאת של שמש מסנוורת בעולם דומם, תמיד נשמע לי מאוד עצוב. מדוע שמו את הקטע הזה, או מדוע היה חשוב להוסיף עוד בית ולחזור עליו אחרי Time? אני חושב שהחלק הראשון נותר עם כמה סימני שאלות, והסוף הזה כאילו עונה, אתם יודעים, החזרה הביתה, הרצון לשלווה שאחרי הריצה, אבל משאיר הרגשה מאוד עצובה שבעצם אין להם תשובות. ככה בעצם נגמר חלק אחד של הדיסק, עם הקלידים האלה שהזכרתי. אגב מאז ה-live8 אני תמיד נזכר בפנים של פולי כשהיא זזה עם הצלילים בסוף השיר.

אני באמת לא יודע למה שמו אותו כאן .

אני תמיד חשבתי שזה חלק מTime . עד שראיתי בחוברת הרשמית אצל חבר שלי . שזה breathe reprise הסוף של השיר הראשון , אז חבר שלי אמר לי : מה ? לא ידעת ? אז אמרתי לו , לא , לא ידעתי . עכשיו כבר מלפני חודש חודשיים , קניתי את המקור . ויש לי עוד מה לכתוב בקשר , באופן כללי . לשאלה ששאלתי את המוכר בטאוור רקורקס , בקשר לפינק פלויד . באופן כללי .

למעלה