Black Dog

DOCTOR ROBERT

New member
../images/Emo79.gif Black Dog ../images/Emo79.gif

הפינה תתבצע פעם בשבוע בימי ראשון, ברשותך, AeroTom. והגענו לשיר הפותח את האלבום הרביעי חסר השם, אשר ידוע גם בכינויו ZoSo, Four Symbols או פשוט Led Zeppelin 4. שיר זה זכה במקום השלישי בתחרות הזפלינאי של כל הזמנים. אני חושב שזה שיר חזק, ומצויין כפתיחה לאלבום בגלל האנרגטיות שלו. ומה דעתכם?

I Disappear

New member
שיר מצויין!

ובאמת פתיחה אנרגטית לאלבום.. והוא גם נורא שמח ומקפיץ, שיר כזה שממש בא לשיר איתו

ShikS

New member
ובכן-

קצת(טוב, הרבה יותר מקצת) חוזר על עצמו, אך תמיד כיף לשמוע אותו. תשמע אותו ב-לייב, הרבה יותר מהיר ויותר טוב.

AeroTom

New member
פינת השיר השבועי ../images/Emo45.gif

רעיון נהדר יפתח להעלות את הדיון על השירים בכל יום ראשון בתחילת השבוע. גם אפשר להביא כל שבוע שיר אחד באקראי ולא לעבור אלבום אלבום. נראה לי יהיה יותר מרתק ומגוון מאשר לעבור אלבום אלבום. ואתה כמובן תבחר בעצמך כל שבוע את השיר החדש
Black Dog היה השיר השני שהכרתי נראה לי של הלהקה. הוא כמובן השיר הראשון ששומעים ב-Untitled, האלבום הרביעי. הריף הזה ששומעים על תחילת האלבום לדעתי כבר מראה לך שאתה נכנס למשהו טוב. אני אישית מאוד אוהב ששיר ראשון של אלבום הוא קליט ומקפיץ, זה פותח לך את האלבום מצויין וגם גורם לך אפילו להתחבר אליו טוב יותר בהמשך. ו-Black Dog הוא ללא ספק כזה. שיר פתיחה מצויין וטוב. אומנם הוא לא מהכי אהובים עלי באלבום הרביעי, אך יש לו מעמד מאוד גבוה אצלי. הוא גם כמובן מהשירים היותר מוכרים של הלהקה, גם לאלה שלא ממש מחוברים ל-זפלין. אני אישית ממש אוהב את ההקדמה הקצרצרה של Out On The Tiles שעשו לו לפעמים בהופעות. מביא לו פתיחה ב-לייב מאוד טובה, להבדיל משניות הפתיחה שלו באלבום. מה שקצת הפתיע אותי שלמדתי על השיר הזה בהתחלה, הוא שהריף המוכר של השיר הגיע בעצם מ-ג'ון פול-ג'ונס. מגיע לו קרדיט ענק על כך. ובסיפורי הלהקה אגב כתוב שהשם של השיר הגיע מ-כלב (שחור כמובן) שהסתובב ליד חברי הלהקה ב-Headley Grange באמצע ההקלטות של האלבום הרביעי...

לא מת עליו..

חוזר על עצמו וצריך להיות שיר יותר קצר..מה שנכון גירסאת הלייב מעולה

למעלה