Barrett

../images/Emo79.gif Barrett ../images/Emo79.gif

אנו פוצחים בדיון על אלבום הסולו השני של סיד בארט, שנקרא על שמו - בארט. האלבום הוקלט ממש מיד אחרי סיום העבודה על Madcap Laughs, ויצא מספר חודשים אחריו, בשנת 1970. זה היה האלבום המקורי האחרון שסיד בארט הוציא. מאז, מזה 35 שנים, הוא שותק.

vegetable man

New member
הוריי ../images/Emo24.gif

איפה שמדברים על בארט אני זורק הכל בצד, לא משנה מה!!! אלבום פחות מלודי כביכול, יותר קודר ומרוחק, עוד יותר מינימליסטי מקודמו, מטבע הדברים משקף את ההדרדרות של סיד, אלו השירים האחרונים שסיד כתב (לפחות ממה שידוע). אגב, זה סיד שעיצב את עטיפת החרקים המהממת הזאת?

לא שידוע לי

אלו חרקים - מעין זבובים או דבורים. חיות הן מוטיב חוזר אצלו, אבל אני לא יודעת באיזה הקשר צוייר הציור.

thezanani

New member
באיזה הקשר הם באים בד"כ?

יצור דחוי?לא רצוי?מפריע? [ולמה מתבשלת לי בראש מטאפורה קשה הנקשרת לזבוב מGrantchester Meadows? אה,2:30]

התכוונתי להקשר של עיצוב עטיפה

סיד גם עיצב את העטיפה האחורית של Piper. הוא צייר אותה על פי תמונה של הלהקה - אחת מסדרת התמונות שלהם שצולמו בגן (יש לי את המקור איפשהו). אבל לגבי עטיפת "בארט", לא ידוע לי האם הוא צייר את זה במיוחד עבור העטיפה, או שפשוט לקחו ציור קיים שלו.

avki

New member
לצערי הגענו לאלבום הזה של בארט.

אני לא אדון על האלבום הזה, עצוב לי מדי לדון על האלבום הזה. בכלל, אני לא שומע אותו סתם ככה. בשבילי האלבום הזה הוא שיא הצד האפל של הירח. אני לא שומע אותו סתם ככה, אני משתדל לא לחשוב עליו סתם ככה, אני לא דן עליו סתם ככה. אולי יום אחד. בינתיים לא. פשוט קשה, קשה מדי.

../images/Emo7.gif

כן, זה עצוב וקשה. אבל אני משתדלת למצוא את היופי גם בתוך כל הסיפור הטרגי הזה. למרות הכל, האיש השאיר מאחוריו רגעים מדהימים ביופיים, ונוגעים ללב - ועל כך אנו צריכים להודות לו.

דיסק פשוט שעצוב לשמוע

הוא נשמע שם כל כך עייף בכל השירים בדיסק אבל בכל זאת יש כמה דברים טובים בדיסק יש שירים שפשוט חוזרים על עצמם באותה צורה בדיוק בדיסק ויש שירים שזה נשמע כאילו הוא שכח תמילים לרגע כל כך עצוב

frucht1

New member
the syd barrett story

ב DVD מרואיין שם אחד מהאנשים שהכיר את סיד די טוב בתקופת הסולו שם. אני לא זוכר בדיוק מה הוא אומר אבל באמצע הראיון הוא אמר שהוא מבין למה זבובים.

זה לא בדיוק מה שהוא אמר

ג'רי שירלי השתמש בביטוי מסויים כדי לתאר את סיד, ואז הבין שהביטוי תואם את העטיפה. אבל הוא לא הסביר מדוע העטיפה היא מה שהיא.

למעלה