Any Colour You Like

../images/Emo79.gif Any Colour You Like ../images/Emo79.gif

איתרא מזלו של ACYL, והוא מופיע בין שני שירים חזקים, Us and Them ו-Brain Damage, ולכן נשמע כמו קטע מעבר. אבל הדומיננטיות של רייט וגילמור - ומעניין לראות כאן את ההתפתחות הנגינה המשותפת שלהם מאז Meddle - מבטיחה שלא תהיה ירידת מתח ביניהם. מעניין גם לשמוע את ההשפעות ה-funk על נגינתם של רייט וגילמור. מעניין מדוע בחרו דווקא בכיוון זה. מאחר ואין לי את ה-DVD על עשיית האלבום, האם נאמר שם משהו על כך?

vegetable man

New member
רייט וגילמור על ACYL

Wright: "We've got nothing for this space... what can we do? We'll have a jam." And that's what it was - it's just two chords. It starts off with the synth, which sets the mood. And you have this extraordinary guitar solo from Dave. Gilmour: It's not a vital part of the narrative, but there are moments when it's nice to get off the leash and just play. having two of those moments was too much for the album, so we changed "On The Run​
אני מניח שזה הקטע הכי לא מחייב באלבום באמת, ואפשר לראות את השת"פ הנפלא ביניהם ממשיך למשל ב-SOYCD (בחלק הראשון ובעיקר בשני).

Speed King

New member
קטע מעבר מצויין..

אכן רואים השפעות ממוזיקת הפ'אנק, רק חבל שהבס של ווטרס ממש סטטי, דווקא בקטע כזה עם השפעות מהפ'אנק..

DOCTOR ROBERT

New member
ווטרס אף פעם לא הרשים אותי בבאס....

אני מעדיף את ג'ון פול ג'ונס מלד זפלין.

אני חושב שזה קטע ענק

גילמור מכניס הרבה עוצמה בסולו הזה.... אחד הקטעים האהובים עלי. ולבחור שמפחש בסיסטים טובים.... - תנסה את רון קרטר....

itaikuskus

New member
עזוב אותו

לך על טום ג'ונס אמנם לא בסיסט אבל איזה ריאות...

וינסנטי

New member
אם בבסיסטים עסקינן...

אני חייב להזכיר שלושה: כריס סקוויר [yes]- הבסיסט הכי בשרני, הכי רגיש ואחד המהירים שקיימים. פשוט לשמוע ולא להאמין שאפשר לעשות את זה על בס.. עוד יותר טוב- תראו הופעות. שאנדרסון עומד ולא זז, והאו מנגן עם פני פוקר, סקוויר מפרז כריזמה במתית מדהימה [בגובה של משהו כמו 1.90, עם גלימה שחורה מפחידה- לא כדאי לראות אותו בסימטה אפלה]. ג'ון גלובר [דיפ פרפל]- מהיר, חזק, והבסיסט הכי קלאסי של עולם הרוק. וכמובן, גם הרבה רגש. תקשיבו לכניסה שלו ב"smoke on the water", תגידו שזה פשוט לא קול. טוני לווין- ניגן גם עם פינק פלויד כמה פעמים. הוא גדול מהחיים, אין מילים. משתמש לעיתים בצ'פמן-סטיק, מעןי בס עם 10 מיתרים, שנשמע כמו 8 בסים ביחד. עבד הרבה עם כל העולם, מקינג קרימזון עד פטר גבריאל. כדאי מאוד לשמוע את העבודה שלו עם גבריאל- שירים מדהימים.

itaikuskus

New member
רוג'ר גלובר*

ג'ון הוא שמו הפרטי של נגן הקלידים בלהקה, ג'ון לורד.

holo

New member
אין ממש קשר

הם שני בסיסיטים מלהקות של סגנון שונה לגמרי, ככה שאין ממש מה להשוות. רוג'ר ווטרס מצויין בשביל הסגנון של פינק פלויד, ובקטע הזה הוא נותן תפקיד בס מצוין.

oribarak

New member
אני מת על הקטע

הסינטיסייזר עושה לי את זה כל כך... והסולו גיטרה אדיר הבאס בשיר מדהים גם התיפוף הכול טוב!

holo

New member
אחלה קטע

הקטע מעבר מ U&T לקטע הזה נותן תחושה של רצף, כמו גלים כאלה. זה קטע פאנקי מגניב, אני אוהב אותו, כי גם כאן יש שיתוף והרמוניה מושלמת בין חברי הלהקה, רייט עם האורגניות המהפנטות שלו שנותנות הרגשה של גלים שחודרים לראש ומכניסים אותך לשאנטי, גילמור עם הגיטרה הפאנקית, רוג'ר ווטרס, שמפתיע פה לטובה עם אחד הקטעים הטובים שלו בבס, מראה שליטה טכנית מצויינת בבס (שזה לא מחייב מהירות) יחד עם מייסון, ששוברים את המקצב של המנגינה באמצע. גם איכות ההקלטה פה היא מצויינת, הוא פשוט מולבש למערכת סראונד, אני מת לדעת איך זה ו ON THE RUN ישעמו בסראונד, נשמע קטלני..

Crazy Diamond85

New member
קטע נהדר ועוד משהו...

שמתם לב לדמיון של הקטע השקט יחסית באמצע לחלק השלישי/רביעי של AHM?

Liorking

New member
קטע מעבר מצוין

בהתחלה הקלידים שם, שפרצו מיד אחרי סיום Us And Them די עצבנו אותי, אבל התרגלתי. הבאס שם מעולה ונותן תחושה של פ'אנקיות, אבל הכי טוב זה סולו הגיטרה של גילמור. סולו ענק! האפקטים מגניבים, שילוב של Delay עם מגבר לסלי יכול להיות מגניב ביותר. למי שלא יודע, מגבר לסלי נותן את הצליל המבעבע, הוא במקור נועד לאורגן האמונד וגורם לו להישמע הכי טוב. עוד שירים על אפקט לסלי: Let It Be (סולו הגיטרה), Black Hole Sun (בבתים), No Quarter של לד זפלין.

למעלה