Another Brick, pt 3

../images/Emo79.gif Another Brick, pt 3 ../images/Emo79.gif

כזכור, עזבנו בשיר הקודם את פינק כאשר הוא מיבב על עזיבתה של בת זוגו. בשיר הבא, מסביר לנו ווטרס כי טראומה זו היא לבנה נוספת בחומה. הלחן זהה לזה של החלקים הקודמים של Another Brick, אך השירה של ווטרס נשמעת כאן יותר מנוכרת, יותר נואשת. אבל אולי זה רק הרושם שלי?
מלל: This Roman Meal bakery thought you'd like to know. I don't need no arms around me And I don't need no drugs to calm me I have seen the writing on the wall Don't think I need anything at all Oh No! Don't think I'll need anything at all All in all it was all just bricks in the wall All in all you were all just bricks in the wall​
מלל: מאפיית "הארוחה הרומאית" חשבה לציין בפניכם..." אני לא זקוק לזרועות שיחבקו אותי אני לא זקוק לסמים שירגיעו אותי ראיתי את הכתובת על הקיר לא חושב שאני זקוק למשהו בכלל הו לא, אני לא חושב שאזדקק למשהו בכלל בסופו של דבר, הכל היה רק לבנים בחומה בסופו של דבר, הייתם רק עוד לבנים בחומה מה דעתכם על השיר?

V e g

New member
מסמר אחרון בארון

בחלק הראשון של החומה, מוצגים הלבטים והבעיות שפינק מתמודד איתם. אמא, בי"ס, החברה, המלחמה. אחרי השיר הזה, שבו הוא מתמודד ע"י זה שהוא בועט בזעם בכל, הוא נפרד ב-Goodbye cruel world, הפעם בדרך של כניעה שקטה, דגל לבן. בחלק השני, כבר מתואר אדם חסר תחושה, שבר כלי, אובססיבי, שיצא מדעתו, גורלו אינו בשליטתו עוד, הוא חשוף לאכזריותה של הסביבה שלו. בין לבין, ישנם שירים שלא נוגעים ישירות לפינק (כי הרי הוא יצא מהמשחק) - רוג'ר בחר להתמקד בעיקר במלחמה.

The Walrus

New member
דווקא לדעתי

השיר לא 'מנוכרת' או 'מיואשת' אלא יותר עצבנית פשוט. המוזיקה פשוט עצבנית, ווטרס צועק בעצבים, וגם בייאוש מסויים. לדעתי זה החלק הטוב ביותר מבין השלושה, הראשון פשוט משעמם מדי (אין לי בעיה עם שירים שקטים - נניח אני חולה על Working class hero של ג'ון לנון - אבל השיר הזה פשוט לא עושה לי את זה...), העיבוד דיסקו של השני... שיר לפנים.

V e g

New member
סמנטיקה

מנוכרת/מיואשת - אותה כוונה. ומה רע בדיסקו פעם ב? ברוג'ר תמיד היה קטע פאנקי, חבל שהוא לא עשה איתו מספיק. פינק פלויד גם החלה כלהקת פופ פסיכדלית, ובלי קשר לא מזיק להיפתח קצת לדברים אחרים גם מדי פעם

The Walrus

New member
אני מוצא את השיר די משעמם

(החלק השני), אין בו שום דבר מעניין מבחינה מוזיקלית, הלחן די משעמם, ולמען האמת הוא די מזכיר לי את השיר הממוצע של רוני סופרסטאר, גם בטקסטים הילדותיים (בעיקר שמוציאים אותם מהקשר) וגם בלחן הקליט והדביק. חוץ מהסולו המדהים בסוף.

RoieL

New member
הלחן "הדביק"

חוזר על עצמו עוד 5 פעמים בדיסק, אם להזכיר לך.. החלק השני באמת מזכיר קצת פופ, אבל תראה את ההתחלה של הלהקה.. השיר הזה גם פותח להרבה אנשים את עולם הרוק, ולמרות שזה הוצא מהקשרו, אני בטוח שאם השיר לא היה כ"כ טחון היינו אוהבים אותו יותר. אבל מה לעשות, השיר יצא כסינגל. המילים לדעתי לא ילדותיות, אבל בהחלט הוצאו מהקשרן. והסולו של דייויד, וזה שסנואי וויט ביצע בברלין, הם לדעתי אחת ההברקות בחומה.

The Walrus

New member
אין לי בעיה עם מוטיב חוזר

אבל המוטיב הספציפי הזה דביק מדי. בנוסף לכך, החלקים היחידים שמשתמשים בו כראוי הם: החלק השלישי של ABITW, היי יו וה'משפט', לטעמי לפחות.

RoieL

New member
המשפט פחות?

וב- WFTW הוא אולי נוגן יותר מדי, אבל הוא מתיישב במקום..

The Walrus

New member
לא...

"לטעמי לפחות" = "זה לפחות הטעם שלי\דעתי...". בWTTW תמיד הרגשתי שהוא לא קשור.

RoieL

New member
זו לא ייאוש

זה כעס לדעתי, כי תראו בעקבות אילו שירים הוא מגיע..

barlevy

New member
דווקא אני הבנתי את השיר כ

אני לא זקוק לזרועות שיחבקו אותי אני לא זקוק לסמים שירגיעו אותי ראיתי את הכתובת על הקיר אל תחשבו שאני זקוק למשהו בכלל הו לא, אל תחשבו שאזדקק למשהו בכלל בסופו של דבר, הכל היה רק לבנים בחומה בסופו של דבר, הייתם רק עוד לבנים בחומה

The Albatross

New member
../images/Emo6.gif

בהופעה של ווטרס בארץ קרן מור הייתה צריכה לעלות לבמה ולעשות לו את זה.

ניתוח השיר עוד לבנה בחומה פרק 3 .

הפיצוצים בהתחלה . דקה ו14 שניות . אני לא צריך סמים , יש לי את המוח שלי . אני ראיתי את הכתובת על הקיר (אז למה לא מנעת את רצח רבין?) אני לא צריך כלום ,(אפאטיות מוחלטת) אנחנו היינו רק לבנים בחומה ? כן , חומת האנושות . היינו רק לבנים בחומה ? אז מה אתה היית רוג'ר . אה ? אה ? אה ?

למעלה