שיר ליום- Within You Without

Another Girl

New member
../images/Emo79.gif שיר ליום- Within You Without

You
כותב עיקרי: ג'ורג'.
ראה אור ב-Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band ב-ו (UK) ו-2 (US) ביוני,1967. Anthology 2 ב-19 במרץ,1996.
הוקלט ב-15 וב-22 במרץ,3 באפריל 1967. הטייק הנבחר: 2. אורך השיר: 5:03 דקות.
השיר הוא תרומתו היחידה של ג'ורג' לאלבום Sgt. Pepper. (שלא מבחירתו,ככל הנראה.)
שמו המקורי הוא "India", שכן ג'ורג' התקשה לחשוב על שם סביר.
השיר נכתב בביתו של קלאוס וורמן, אשר צייר את עטיפת "Revolver" ועיצב אח"כ את 3 עטיפות האנתולוגיות.
הוא עוסק בתורת ההינדו ועקרונותיה. כמו כן הוא עוסק במדיטציה תוך כדי התנסות עם סמים והתחושה הרוחנית הגבוהה שחווים בעקבותיה. אחד האורחים במסיבה שהתרחשה באותו ערב בביתו של וורמן זוכר ג'וינטים שהועברו ורעיונות "קוסמיים" שזרקו לחלל האוויר.
הוא נכתב זמן קצר לאחר שג'ורג' גילה את הסיטאר,כלי הנגינה ההודי.
מספרים כי ג'ורג' הזמין המון נגנים הודיים לנגן בהקלטה, אך הללו פשוט התיישבו על השטיח שבסטודיו 2 והדליקו נרות וקטורת.
למורת רוחו נאלץ ג'ורג' מרטין לכתוב את הקטע באמצע השיר עם המיתרים.
במשך זמן רב השמועה גרסה כי קול הצחוק הנשמע בסוף ההקלטה הוא קול צחוקם של שאר חברי הלהקה בעוד מכנסיו של ג'ורג' נפלו, אך זה למעשה קול מוקלט מהארכיון שהודבק כי להוסיף נופך קליל יותר לשיר.
המילים. למרות שמדובר בשיר כבד מעט,יש בומשהו מהפנט... תמיד כשאני שומעת אותו יש לי תחושה שאני יושבת בחדר אפוף עשן עם הרבה הודים שעושים מדיטציה מסביבי
....הוא יקבל 4.3.

RealBlackShadow

New member
5 - שיר מדהים בעיני...

השילוב של הטקסט הפואטי והעמוק עם המוסיקה המקורית שמוכיחה את העובדה שהמוסיקה של הביטלס לא מסתכמת במיינסטרים בלבד פשוט עושה לי את זה. אמנות לשמה.

הממ פעם לא משמ אהבתי אותו

הפסיכדליה ההודיתה זאת לא דיברה אליי פעם אבל לאט לאט למדתי להבין את היופי שלו...ועכשיו אני מחבב אותו לא מעט למרות שהוא עדיין...הממ...מעיק לפעמים. 4.5 על הגאונות

שבלולקה

New member
4

שיר יפה... טוב למצבים שפשוט אין לך מה לעשות עם עצמך, אז אפשר להתמכר אליו... משום מה אני אוהבת את הקטע האמצעי (עכשיו אני מבינה למה), ותמיד חשבתי שקולות הצחוק ברקע מלגלגים על השיר והדברים שנאמרים בו... אבל כל אחד והפרשנות שלו (והמכנסיים שלו... ממתי נופלים למישהו סתם ככה המכנסיים?)

orbiti

New member
באיחור מה

למרות שכנראה שאף אחד לא יצפה יותר בהודעה הזאת, רציתי רק לציין שבקטע האמצעי של השיר, המשקל משתנה לחמישה רבעים, והתוף האתני שמנגן שם (איזהשהו סוג של דרבוקה) יוצר חלוקה פשוט מרתקת של הקצב (אולי זה מה שגורם לאפקט המהפנט של הקטע).

למעלה