שיר ליום - Julia

The Walrus

New member
../images/Emo79.gifשיר ליום - Julia../images/Emo79.gif

שיר ליום שלי זה ג'וליה! שיר מרגש ויפה מאוד... אני נותן לו 4.9 פרטים טכניים:
יצא ב: November 22, 1968 (UK) (on The Beatles) November 25, 1968 (UK) (on The Beatles) November 8, 1976 (US) ("Ob-La-Di, Ob-La-Da/Julia" single) במילים אחרות: יצא באלבום הלבן, ואחרי כמה ימים שוב באלבום הלבן (בגלל שברגיל היה הקוד של הדיסק על העטיפה הקדמית - דבר לא חוקי) וגם יצא בסינגל שיצא רק בארה"ב ולא מופיע בONE, עם אוב-לה-די אוב-לה-דה, יצא גם בANTHALOGY 3.
נכתב בידי ג'ון.
נכתב על ג'וליה, שהיא אימו של ג'ון שמתה שהיה בן 16 כתוצאה מנהגיה של נהג שיכור
נכתב גם על יוקו - פירוש הביטוי OCEAN CHILD זה למעשה פירוש השם של יוקו ביפנית.
סוג הנגינה נלמכ מדונובאן באיטליה. זה הכל, פעם ראשונה שאני פותח שיר ליום ומחפש מידע באתרים של ANOTHER GIRL... אני נותן לו 4.9

Jude Lennon

New member
4.9, אחד השירים היותר טובים שלהם...

שיר מדהים!!! מרג, מוסיקה רגוע שפשוט כייף לשמוע בכל פעם ופעם. חבל שיוקו שהיא אחת מהנשים השנואות עלי ביותר מופיע בשיר כל כך עצוב ומרגש...

The Walrus

New member
אל תגזים...

ליוקו אמנם יש חלק גדול בפרידת הביטלס, אבל זה היה קורה בכל מקרה... הם רבו יותר מדי, הקליטו בנפרד, ככה להקה לא יכולה לפעול... אבל באמת מוזר לשלב את יוקו בשיר כזה...

tin ker bell

New member
אוקיי אני יודעת שדיינו הרבה בנושא..

אבל נמאס לי מאנשים שלא מבינים בגרוש בסיבות לפירוק הביטלס ומאשימים את יוקו... יש לכם בכלל ביסוס למה שאתם אומרים?!

tin ker bell

New member
שיר כ"כ מקסים וכ"כ מרגש.. 5

אני אוהבת מאוד את הקטע שהמנגינה מזכירה מעט שיר ערש, והמילים נכתבו כאילו ילד קטן אומר אותן לאימו.. הוא מצליח לרגש אותי כל פעם מחדש.. הוא תמים כל-כך..

Another Girl

New member
עוד פרטים

הוקלט ב-13 באוקטובר 1968. הטייק הנבחר: 3. אורך השיר: 2:53 דקות.
זה השיר היחיד בהסטוריית אלבומי הביטלס בו ג'ון שר שיר לגמרי לבד.
השורה "Half of what I say is meaningless; but I say it so the other half may reach you" נלקחה משירו של קהיל גבראן "Sand and Foam".
סגנון הנגינה נלקח מדונובן בהודו, איתו היו במסע.

למעלה