שיר ליום

ענת1986

New member
../images/Emo79.gifשיר ליום ../images/Emo79.gif

עבדים
מתוך
: נגיעות מילים ולחן: ברי סחרוף מילות השיר- פה
דיון מעניין על השיר בפורום מוזיקה ישראלית בוינט. אתם מוזמנים לחוות דעתכם.
הפתיחה של עבדים "על נהר אספירין.." יכולה שלקוחה מתוך תפילה לפני ברכת המזון שאומרים בחו"ל "על נהרות בבל ישבנו גם בכינו.."
כדור האספירין מוזכר גם בשיר "תני לי מקום": "תן ויטמין, תן אספירין".

5 ללא ספק

לדעתי זה השיר הכי טוב של ברי המשפט שלי הוא: "כולם רוצים להיות חופשים אבל ממה אלוהים ממה" אגב לדעתי מי שפותח את הפינות האלו צריך גם להוסיף לינק לניתוח של השיר בפינת הניתוחים, זה יכול להועיל

Bob girl

New member
4

שיר מצוין אבל יש יותר טובים ממנו! "חלונות ראווה יפים פה זה הכל למכירה גם אנחנו תלויים עם פתקי החלפה"

israel1986

New member
4.5

אי שם בכיתה ה' או ו' הדלקתי את הטלוויזיה, וראיתי קטע מהופעה שבו מישהו עומד עם גיטרה וצועק "כולנו עבדים, אפילו..." (זה המילים היחידות שהבנתי אז). למשך הרבה מאוד זמן זה היה השיר היחיד של ברי שהכרתי... אבל תמיד אהבתי אותו. אחר כך בכיתה ח' באיזה פעולה בצופים המדריך שלי ניתח את השיר, ואז גם התחלתי לחשוב על המילים שלו, וגיליתי שהן לא רעות בכלל... בקיצור, למרות שהוא חרוש בטירוף, הוא עדיין אחד השירים הטובים של ברי לדעתי. גם בטקסט וגם במנגינה. שורה אהובה - "כולם רוצים להיות חופשיים.. וכו'".

ben4ever

New member
4.5

ללא ספק הטקסט הכי טוב שברי כתב. שיר שאי אפשר להימאס ממנו.... "כולם רוצים להיות חופשיים,אבל ממה אלוהים? ממה!?"

שיר מדהים! 5!

ברי סחרוף לא כתב הרבה טקסטים, אבל זה ללא ספק אחד השירים הכי טובים שלו! אילו מילים גאוניות! איזה לחן מופלא!

giba70

New member
שיר מצוין, 4 לדעתי

למדתי לאהוב אותו "למרות" ההמאסה שלו בגלגל"צ. שני משפטים משמעותיים: "גם אנחנו תלויים עם פתקי החלפה" "כולם רוצים להיות חופשיים אבל ממה, אלוהים, ממה?"

למעלה