שאלה

MizzyTheCat

New member
../images/Emo79.gifשאלה

אני רוצה להגביר את העוצמות של שיר מסויים, איך עושים את זה? כמובן שהכוונה היא באמצעות תוכנה כלשהי....... תודה לכל מי שיוכל לעזור

Sunlight Theory

New member
אני אמליץ על

Cool Edit Pro 2 . באמצעותה תוכל להגביר את עוצמת השיר , ובו זמנית גם לסנן מעט מן הרעש שיוגבר (מה שנובע מיחס אות רעש נמוך בעקבות העובדה שעוצמת השיר נמוכה) .

MizzyTheCat

New member
יש מצב להסבר קצרצר?

יש לי את התוכנה, אני רק לא יודעת איך משתמשים בה.......

Sunlight Theory

New member
בשמחה , נושא פשוט יחסית

פתח את התוכנה וטען את הקובץ שאת עוצמתו אתה רוצה להגביר . 1. במתחם האפשרויות הממוקם בחלק העליון בצד השמאלי , בחר ב-"Effects" . 2. בחלון שיפתח בחר ב-"Amplitude" . 3. בחלון השני שיפתח בחר ב-"Amplify" . 4. בחלון השלישי שיפתח , חלון ה-"Amplify" , יופיעו 2 תגיות : "Constant Amplification" ו-"Fade" . עלייך להשאר בתגית ה-"Constant Amplification" . שם תראה שני זחלנים שכל עוד ריבוע ה-"Lock Left/Right" מסומן , הם ינועו כאחד (ואם אינו מסומן , סמנו) . הזחלנים האלו הם האחראים לשינוי העוצמה , הן להגברה והן להנחתה . כמה להגביר? זה תלוי בשיר שברשותך . אם תרצה להגביר את עוצמתו פי 2 נניח , תהיה צריך לגלול את הזחלנים הללו לימין כך שבמד העוצמה יהיה רשום "6dB" (יתכן שבאוזנייך תהיה צריך אף 10dB על מנת שתשמע את העוצמה ככפולה) . אני אמליץ שתתחיל בשינויים של 3dB בהגברה , וכל פעם תגביר את העוצמה ב-3dB ופחות מכך עד שתהיה מרוצה . * ראה אזהרה! אין להגביר את העוצמה על יתר המידה . אמליץ לך לשמוע מספר שירים שונים ולנסות להשוות את עוצמת השיר אותו אתה רוצה להגביר לעוצמתם . כמו כן , במרכז התוכנה תוכל לראות "גרפים" (מה שמכונה גלים , בעצם תצוגה ויז'ואלית של מבנה השיר) , תוכל להגביר את עוצמת השיר ככל שתרצה אך ורק בתנאי ששיאי (הנקודות הגבוהות ביותר בגרפים הללו) הגרפים אינם הגיעו למקסימום (כלומר שלא הגיעו לקוים התוחמים אותם) . בהצלחה .

למעלה