שאלה

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif שאלה../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

האם זה תיקני לומר "אורג מזימות" במשמעות של "רוקם מזימות" ? אם כמובן זה המקום לשאול

אסופית02

New member
שבירת צירופים

מכיוון שהצירוף המקובל הוא "רוקם מזימות", אם תמירי את המילה "רוקם" ב"אורג" ותשברי את הצירוף השגור, תיפגע המשמעות של הביטוי. ללא ההסבר שלך יתקשה הקורא להבין את המשמעות של הביטוי שיצרת. לעומת זאת לפעמים בשירה מחדשים הכותבים ומולידים צירופים חדשים שאינם קיימים במילון, אך הקורא יכול להבינם אם בהקשר של השיר או ככה סתם. וביצירה שכזו אין לדעתי משהו לא תקין. כרגע לא עולה במוחי דוג' מתאימה.. מצטערת.

arie86

New member
אם אני לא טועה,

רוביק רוזנטל כתב על זה מתישהו - על צירופים ששינו בהם מילים ויצרו צירופים חדשים. אבל לא הצלחתי למצוא קישור לזה באינטרנט.

Yuvalenko

New member
זה המקום וזו השעה.. משום מה ראיתי

משו אחר לגמרי בקריאה ראשונה, כשקראתי "אורג מזימות" ברצף, חשבתי שזו מילה אחת, ומה שקלטתי היה קצת שונה מהכתיב שכאן... אם אתם מבינים.. העייפות השפיעה עלי קשות מסתבר. אגב, תמיד כשאני רואה שכותבים "תיקני" עולה לי בראש ג'וק ענק שחור כזה. זה רק אני??

Yuvalenko

New member
נו יופי איתי, עכשיו הזכרת לי

תבניות לעוגה!
*מדמיין לעצמי את איתי יושב בתבנית עגולה של עוגה וקורא להנאתו מחקר...*

אִיתַי

New member
חחח ../images/Emo8.gif

מותר לי להודות שבקריאה ראשונה של "אורג מזימות" גם אני קראתי משהו אחר...?

arie86

New member
אממ..

לא מצאתי שום אזכור לביטוי הזה בגוּגל, אני משער שזה אומר הרבה (אמנם לא תמיד). איפה קראת את זה?

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif אני.. ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

לומדת לפסיכומטרי, יש בפרק מילולי שאלות מסוג מסוים, שבהן מוחלף השורש של מילה באותיות פ.ט.ל, יש 4 משפטים כאלה שיש בהם מילה שהשורש שלה מוחלף בפטל, ל 3 מתוכם אמור להתאים שורש זהה, הרביעי היוצא דופן- הוא התשובה. בכל מקרה, היה 4 משפטים שבאחד מהם היה במשפט הביטוי "פוטל מזימות", הנחתי שלזה יכול להתאים רק שורש רקם, שלא התאים לשאר המשפטים, אז הקפתי את התשובה. אחר כך כשבדקתי את עצמי עם התשובות ראיתי שטעיתי, והשורש הוא ארג והתשובה היא אחרת. בגלל שבחיים לא שמעתי ולא ראיתי את הביטוי אורג מזימות, תהיתי אם אפשר להגיד דבר כזה, אם זה נכון מבחינת השפה, או שזו המצאה של הספר. לפי התגובות שלכם- כנראה המצאה של הספר
תודה.

or99

New member
../images/Emo45.gif באמת החלק הנחמד...

בניגוד לשאר...

למעלה