השיר שלנו

../images/Emo79.gif השיר שלנו

היה לכן "שיר הריון"?
לכל הריון שיר אחר
יש שירים שקשה לכן לשמוע עד היום כי מזכירים הריונות ועוברים אבודים?
התוצר במשובח אוהב לשמוע ב"עולם החיצון" את שיר הבטן?
ומה השיר שלכם (כלומר, שלכן ושל יורש/ת העצר) כיום

נאשא

New member
את שואלת שאלות קשות

וסליחה שאני שופכת מגילה, אבל אשמח את תכל זאת תקראו כי דוקא היום מעיין, מתאים לי הדמעות האלה שהוצאת ממני עכשיו. אני בעיקר יודעת מה אני לא מסוגלת לשמוע מאז:
לא מסוגלת לשמוע את If I saw you in heaven של אריק קלפטון, כל מילה שם מרסקת אותי, ובשניה שאני שומעת את ההתחלה אפילו אני מרוסקת. הנה המילים: would you know my name if i saw you in heaven would it be the same if i saw you in heaven I must be strong and carry on 'cause i know i don't belong here in heaven would you hold my hand if i saw you in heaven would you help me stand if i saw you in heaven I'll find my way through night and day 'cause I know I just can't stay here in heaven Time can bring you down time can bend your knees time can break your heart have you beggin' please beggin' and please beyond the door there's peace I'm sure and I know there'll be no more tears in heaven would you know my name if I saw you in heaven would it be the same if i saw you in heaven I must be strong and carry on 'cause i know i don't belong here in heaven 'cause i know i don't belong here in heaven
גם את "דניאל" של אלטון ג'ון קשה לי לשמוע. אותו שמעתי מאד בסמוך ללידה של אילון ומיד חיברתי לו הסבר משלי שזה בעצם שיר של אח ששר על אחיו המת (לגמרי המצאה שלי נראה לי, למרות שיהיה מענין לדעת על מה באמת השיר). אני חושבת שכל הסיפור על האח שטס לספרד הוא כיסוי לבית שמתאר אח שמת, ולאח הקטן אמרו שעכשיו דניאל הוא כוכב בשמים. האח הקטן כאילו קונה את הסיפור אבל הוא לא אידיוט והוא יודע שדניאל סבל מאד ושהוא לא יחזור לעולם. תשפטו בעצמכן: Daniel is travelling tonight on a plane I can see the red tail lights heading for Spain Oh and I can see Daniel waving goodbye God it looks like Daniel, must be the clouds in my eyes They say Spain is pretty though I've never been Well Daniel says it's the best place that he's ever seen Oh and he should know, he's been there enough Lord I miss Daniel, oh I miss him so much Daniel my brother you are older than me Do you still feel the pain of the scars that won't heal Your eyes have died but you see more than I Daniel you're a star in the face of the sky Daniel is travelling tonight on a plane I can see the red tail lights heading for Spain Oh and I can see Daniel waving goodbye God it looks like Daniel, must be the clouds in my eyes Oh God it looks like Daniel, must be the clouds in my eyes
או קיי, ולסיום אני אקנח בשיר שקשה לי איתו אבל אני מאד מאד מזדהה איתו ואוהבת אותו מאד. שרה אותו ג'וני מיטשל האדירה, והוא גם הופיע בסרט Love Actually שנדמה לי שתורגם בעברית ל"אהבה זה כל הסיפור". הסצינה בסרט גם מתאימה לי, כי רואים את אמה תומפסון בשלב שביר ביותר בחייה, הולכת לחדר ו"שמה על עצמה מסיכה" של אמא ורעיה למופת, ויוצאת מהחדר. ברקע שומעים את השיר הזה, שלי בעיקר מתאימות השורות I've looked at life from both sides now From win and lose and still somehow It's life's illusions I recall I really don't know life at all I've looked at life from both sides now From up and down, and still somehow It's life's illusions I recall I really don't know life at all כבר כתבתי פה או באובדן פעם על השיר הזה, רק שאין לי כוח לחפש: מרגישה מאד שראיתי את החיים משני הצדדים: החזקתי את שני הצדדים ביד במרחק של שניות (לא יודעת אם הרבה אנשים נתנו לילד שלהם למות להם בידיים. לא מאחלת את זה לאף אחד). בשלב ההוא הרגשתי שאני באמת לא יודעת מה זה "חיים". הנה כל השיר עם קישור להופעה של ג'וני מיטשל ב-2000, כאישה מבוגרת שעברה משהו בחיים: http://www.youtube.com/watch?v=tKQSlH-LLTQ&feature=related Both Sides Now by Joni Mitchell Rows and flows of angel hair And ice cream castles in the air And feather canyons everywhere I've looked at clouds * that way But now they only block the sun They rain and snow on everyone So many things I would have done But clouds got in my way I've looked at clouds from both sides now From up and down, and still somehow It's cloud illusions I recall I really don't know clouds at all Moons and Junes and Ferris wheels The dizzy dancing way you feel As ev'ry fairy tale comes real I've looked at love that way But now it's just another show You leave 'em laughing when you go And if you care, don't let them know Don't give yourself away I've looked at love from both sides now From give and take, and still somehow It's love's illusions I recall I really don't know love at all Tears and fears and feeling proud To say "I love you" right out loud Dreams and schemes and circus crowds I've looked at life that way But now old friends are acting strange They shake their heads, they say I've changed Well something's lost, but something's gained In living every day I've looked at life from both sides now From win and lose and still somehow It's life's illusions I recall I really don't know life at all I've looked at life from both sides now From up and down, and still somehow It's life's illusions I recall I really don't know life at all סליחה על ההשראה הנאחסית שהבאתי ומבטיחה לנסות למצוא עוד שירים מהסוג שביקשת.

וואו, מדהים

ושמחה - עצובה על הדמעות שהבאתי לך. חייבת לרוץ, אז לא אתייחס להכל, רק שלמיטב ידיעתי אלטון ג'ון כתב את זה לאחיו שנפטר ממחלת הסרטן. כך נאמר לי בעבר, לא בדקתי. ריגשת אותי!

פאקא

New member
התרגשתי מאד נאשא

הבאת שירים חזקים דניאל הוא שיר שאהבתי מאד בנערותי וקיבל עם השנים משמעויות אחרות, כך שבשבילי הפך למאד מבלבל... תודה ששיתפת פאקא

ברבי28

New member
אוי נאשא'לה

השיר הזה של גו'ני מיטשל תמיד עושה לי לבכות במיוחד זה ... I've looked at clouds from both sides now From up and down, and still somehow It's cloud illusions I recall I really don't know clouds at all

evemon

New member
פתחת פה תיבת פנדורה

אין לי תשובות לכל השאלות אבל הנה מקבץ קטן: ישנם 2 שירים שקשה לי לשמוע:
האחד, ניר היה שר לי אותו כשהייתי בהריון עם ג'וניור. השיר דוד של דודי לויהתנגן ברדיו כל הזמן באותה התקופה, וניר כל הזמן שר לי שהוא רוצה לעשות לי בת או בן או משהו. ובסוף יצא או משהו... וזה מטריף אותי כל פעם שאני שומעת את השיר הזה. למרות שעד אז אהבתי את השיר. אפילו עכשיו כשחיפשתי את המילים והלינק לשיר היה לי קשה. http://www.youtube.com/watch?v=tZvBeCZRBMY דוד דודי לוי מילים: מאיר גולדברג לחן: דודי לוי כבר הלכתי אחרייך בעקבות טיפות המים להרים גבוהים של שיש ופיסלתי את פנייך שם כבר שאלתי כל נוסע אם עלייך הוא יודע את האופק של יורדי הים. כשהשמש יורדת גם בגללך אני לא נרדם מדבר לעצמי וקם אומר לך דוד אוהב אותך אל תגידי שלא ידעת לנצח דוד אוהב אותך ורוצה לעשות לך בת. כבר עברתי את הגשר ודרכתי את הקשת לכבודך הרבה לפני ש... הסתבר לי שהנשק חם ועברתי דיונה דיונה כל מדבר וכל לגונה ובכל שדה, כל דונם ים. כשהשמש יורדת גם בגללך אני לא נרדם מדבר לעצמי וקם אומר לך דוד אוהב אותך אל תגידי שלא ידעת לנצח דוד אוהב אותך ורוצה לעשות לך בת או בן, או משהו...
אחר כך היו הימים הקשים של הדיכאון שהייתי צריכה להתנהג כאילו הכל בסדר אבל בעצם כלום לא היה בסדר. בימים אלה בדיוק יצא שיר חדש של בחור בשם Daniel Powter שנקרא Bad day. את השיר צרבתי על דיסק והייתי שומעת אותו ללא הספק כל הדרך לעבודה ובחזרה ובוכה בוכה בוכה... עד היום השיר הזה עושה לי לבכות (כולל בזה הרגע ממש). אבל אני לא יכולה להפסיק לשמוע אותו אם הוא מתנגן איפושהו. http://www.youtube.com/watch?v=RmNTAvnSais "Bad Day" Where is the moment we needed the most You kick up the leaves and the magic is lost They tell me your blue skies fade to grey They tell me your passion's gone away And I don't need no carryin' on You stand in the line just to hit a new low You're faking a smile with the coffee to go You tell me your life's been way off line You're falling to pieces everytime And I don't need no carryin' on Cause you had a bad day You're taking one down You sing a sad song just to turn it around You say you don't know You tell me don't lie You work at a smile and you go for a ride You had a bad day The camera don't lie You're coming back down and you really don't mind You had a bad day You had a bad day Well you need a blue sky holiday The point is they laugh at what you say And I don't need no carryin' on You had a bad day You're taking one down You sing a sad song just to turn it around You say you don't know You tell me don't lie You work at a smile and you go for a ride You had a bad day The camera don't lie You're coming back down and you really don't mind You had a bad day (Oh.. Holiday..) Sometimes the system goes on the blink And the whole thing turns out wrong You might not make it back and you know That you could be well oh that strong And I'm not wrong So where is the passion when you need it the most Oh you and I You kick up the leaves and the magic is lost Cause you had a bad day You're taking one down You sing a sad song just to turn it around You say you don't know You tell me don't lie You work at a smile and you go for a ride You had a bad day You've seen what you like And how does it feel for one more time You had a bad day You had a bad day
ובסוף בסוף ביום בו עדי נולדה, ממש ברגע שהייתי עם צירים ונסענו לבית חולים היה ברדיו השיר היום של אהוד בנאי. וניר שר לי אותו בידיעה שהפעם הכל יצליח ויהיה בסדר וזה השיר שתמיד מאוד מאוד מרגש אותי http://www.youtube.com/watch?v=Pfi7gF2DAOI היום אהוד בנאי מילים ולחן: אהוד בנאי היום נעשה משהו בלתי נשכח שישאיר זיכרון של שמחה מבורך היום אשלח יד ואלטף את ראשך היום אגרום לך סוף סוף לחייך היום אגרש את העצב מעינייך אעשה את היום למאושר בחייך היום תשמעי מה שעוד לא שמעת אחדש לך חידוש ואדליק לך מבט היום אבשל לך משהו טעים אעשה את הכל שיהיה לך נעים נכון, לא תמיד אני מראה אהבה אבל היום אני מבקש את הקירבה היום כל כך הרבה זמן לא דיברנו שנינו על כל מה שעובר מעלינו היום נצא לסיבוב בשכונה נשב קצת ביחד על ספסל בגינה היום נעשה משהו בלתי נשכח שישאיר זיכרון של שמחה מבורך היום אשלח יד ללטף את ראשך היום אגרום לך סוף סוף לחייך היום

evemon

New member
ועוד שיר מהצד השמח

כשילדתי את שני היתה לי ירידת מיים בלי צירים. אז היינו במיון יולדות מבסוטים ושמחים, וכל פעם שיצא עוד גל של מיים שרנו: http://www.shiron.net/artist?type=lyrics&lang=1&prfid=314&wrkid=829 "הנה בא עוד גל גדול זהירות רק לא ליפול..." למרות שלשיר הזה יש לי עוד כל מיני זכרונות אחרים (טובים גם הם) הוא קיבל משמעות חדשה מאז.

פאקא

New member
גם אני מתחברת לקשה, מקוה שעוד יהיו פה אחרים..

התקופה הכי קשה שלי היתה לאחר ההפלה הראשונה הייתי בסוג של שוק, כי למרות שנים של טיפולים (ועוד כמה מכות), הייתי עדיין תמימה וחשבתי שזה כבר לא יכול לקרות (גם זה...). והמכה הזו הביאה לקרע של הזוגיות שלנו... שבאופן מדהים הצלחנו בסופו של דבר לאחות. באותו זמן גם החברה הכי טובה שלי, זו שליוותה אותי באופן יומיומי מגיל 12 החליטה לוותר עלי. הייתי מאד לבד ולגמרי על הקרשים. שני דיסקים ליוו אותי אז, Tom Waits ודניאל סלומון. Tom Waits גמר אותי עם השיר שלו Martha - ביצוע מדהים ומלא רגש על חיים שהתפספסו, נהגתי, שומעת ובוכה... Operator, number, please: it's been so many years Will she remember my old voice while I fight the tears? Hello, hello there, is this Martha? this is old Tom Frost, And I am calling long distance, don't worry 'bout the cost. 'Cause it's been forty years or more, now Martha please recall, Meet me out for coffee, where we'll talk about it all. And those were the days of roses, poetry and prose and Martha all I had was you and all you had was me. There was no tomorrows, we'd packed away our sorrows And we saved them for a rainy day. And I feel so much older now, and you're much older too, How's your husband? and how's the kids? you know that I got married too? Lucky that you found someone to make you feel secure, 'Cause we were all so young and foolish, now we are mature. And those were the days of roses, poetry and prose and Martha all I had was you and all you had was me. There was no tomorrows, we'd packed away our sorrows And we saved them for a rainy day. And I was always so impulsive, I guess that I still am, And all that really mattered then was that I was a man. I guess that our being together was never meant to be. And Martha, Martha, I love you can't you see? And those were the days of roses, poetry and prose and Martha all I had was you and all you had was me. There was no tomorrows, we'd packed away our sorrows And we saved them for a rainy day. And I remember quiet evenings trembling close to you... ואצל סלומון יש הרבה מילים שנגעו בי באותה תקופה בין השאר ... ובטיסה אל תוך שמיים שצבועים שחור אני נשבעת אף פעם לא להביט אחור אתה וודאי ישן אז בטח לא תשמע אותי אנ'לא בוכה צועקת ולא נשברת, לא חוזרת בי החברים מאחורי ישארו שלך במילא הם היו תמיד שם ורק בשבילך... ..... וגם ...תמיד היית הראשונה לחזור הביתה בריצה לכי לאט לכי רגוע תמיד היית הראשונה לחזור הביתה בריצה תמיד היית מיתר קרוע מיתר קרוע הנה הם באו לכבודך יקדשו יהי זכרך מתוק ומר ממש כמו יין אין מכשפות ואין שדים אין פיות וגמדים יש רק אותך צלולה כמו מים ועוד.... כשהקטנה נולדה שמעתי איתה הרבה את "תינוקי" מהיום שהיא עוטפת את גופו בזרועותיה עד היום שהיא נופלת על כתפיו היא אומרת לו מילים שאת פישרן הוא לא יודע אבל איך שהוא אוהב שהיא לוחשת לאוזניו תינוקי, ילדי הקטן שים את ראשך בחיקי אמא שלך תשיר לך שיר שיר אהבה תינוקי {זה עזר לי לתרגל את המילה המפתיעה אמא} וגם קלאסיקה "שיר לשירה" ...עולם חדש וטוב אני אתן לך. כבר במבט כחול את מגלה, כמה חשוב לראות פתאום חצי ירח קורץ צהוב צהוב מתוך האפילה... הרבה יותר נעים עכשיו :) מקוה שלא הכבדתי מדי... פאקא

נאשא

New member
../images/Emo79.gif../images/Emo13.gifהבטחתי שאחזור שמחה יותר../images/Emo13.gif../images/Emo79.gif

אז הנה. למרות שלא היה לי מכל מה שאת מבקשת, יש דברים דומים. בהריון של התמגוצ'י, ואני זוכרת את עצמי מדברת איתך על זה גברת ברכה, עוד כשהיית חלק מגן החיות, התנגן כל הזמן השיר של מדונה Time goes by so slowly for those who wait יש לי הרגשה שאפילו הקדשת לי את זה באיזשהו שלב... אוי כמה שזה היה נכון. אין לי ממש שירי הריון שנשארו, ממש לא, אבל יש לי שירים שאני אוהבת לשיר להן לפני השינה
. לתמגוצ'י יש את
"פנס בודד", שאבא שלי שיחיה היה שר לנו לפני השינה. לגורונה יש את
"שיר על נחלים" שבכל פעם שאני שרה אותו אני חושבת עליכן פה. שני הבתים הראשונים, ובעיקר הבית השני על הכאב ששיך לאהבה, תמיד גורם לי לחשוב עלינו פה. אם כן, מקדישה לכן אותו, למה לא?! שיר על נחלים אילנית מילים: רחל שפירא לחן: הנרי ברטר מי הנחלים מקיימים את הזרימה שנה אחר שנה, שנה אחר שנה. הם יצננו את רגלינו הדולקות, רגלינו הדולקות ולא את הנשמה. כמו על נחלים זרועותינו משתלבות וגשר מהוות לתום ולתקווה. הכאב הזה, הכאב המתלווה, גם הכאב הזה שייך לאהבה. אנשים יוצאים וחושבים להתראות וזו הכוונה, וזו הכוונה. פעם נקיים כי בפתק שבלב, בפתק שבלב הכתובת רשומה.
שיר שמאד מרגש אותי א) כי אבא שלי שר אותו פעם ב"ערב אלתרמן" שעשו בבצפר שלי, והזמרת אורה זיטנר ביקשה אותו לשיר אותו איתה ומאז אני אוהבת אותו מאד, אבל גם המילים שלו: מילים של נצחון של הורה על הטבע, רק משום שיש לו ילדה שאיתה הוא יכול ללכת ברחובו הראשי של אלוהים (למרות שקצת עצוב אם יודעים כמובן מה היו יחסיהם של אלתרמן ובתו). אבל המילים האלה: "בין כל הדברים שנולדו שנית" ו"ראה אלוהי, עם בתי הצוחקת, אני מטייל ברחובך הראשי", הם פשוט חיבור מאד נוגע לעומק הכאב והשמחה כאחד אצלי. שדרות בגשם יזהר כהן מילים: נתן אלתרמן לחן: נחצ'ה היימן באור ובגשם העיר מסורקת. היפה באמת - היא תמיד ביישנית. אלך נא היום, עם בתי הצוחקת, בין כל הדברים שנולדו שנית. הנה הזגוגית - שמה צלול משמותינו ומי בקיפאון הרהורה יעבור? על קו מיפתנה, כעל סף נישמתנו, הרעש ניפרד מן האור. הנה הברזל, האליל והעבד, נפח הימים הנושא בעולם. הנה, בת שלי, אחותנו האבן, הזו שאיננה בוכה לעולם. גבהו בימינו האש והמים. אנחנו עוברים בשערים ומראות, נדמה - גם הלילה הוא נהר היומיים, אשר על חופיו ארצות מוארות. נדמה - גם אנחנו הבוקר נגיע אל בית אחרון בנתיב הרחב ושם עוד ניצב לבדד הרקיע וילד משליך כדורו לרגליו. באור ומטר השדרה מסורקת. דברי, ירוקה, רעשי! ראה, אלוהי, עם ביתי הצוחקת אני מטייל ברחובך הראשי. חבל שאפחד מהשירים האלה לא ברשימת הקריוקי, אבל היא פתוחה לפני ואני אנסה למצוא אחד מתאים. תודה על ההזמנה לכך מעיין, ראיתי אותה לבסוף
.

איזה שאלות מדליקות

היה לכן "שיר הריון"? - לא זוכרת לכל ההריונות, את עדי "עשינו" אחרי אסון המסוקים, שמענו את השיר "חורף 73" ומאז כשאני שומעת את השיר, זה מזכיר לי אותה. אחרי ההריון שמעתי המון שיר של REM "כולם בוכים" או משהו דומה, אין לי זמן עכשיו לחפש אותו. וגם את "אש על הפנים" של קליינשטיין וגם שיר של ג'וזי כץ בו היא שרה "כולם אומרים לי לא נורא וזה מה שעושה לי רע". והיו עוד, כמו "על הדבש ועל העוקץ, על המר והמתוק, על בתינו התינוקת שמור אלי הטוב" בתקווה כמובן שהוא שומר עליה. למרות שכשהיה צריך, לא באמת שמר... לא יודעת, דילמה. יש שירים שקשה לכן לשמוע עד היום כי מזכירים הריונות ועוברים אבודים? - כל השירים שהזכרתי למעלה מזכירים לי, וגם כל פעם שאני קוראת אתכן כאן עם שיר מסויים ואח"כ שומעת אותו, יש לו משמעות אחרת, כמו עם השיר "חולם על נעמי" למשל "חכי עמדי עוד רגע קט נעמי רק בחלום את פה איתי וכשהבוקר יעלה נעמי אהיה כאן לבדי " ועוד שירים שלא אזכיר את כולם, ולא בטוחה שזוכרת אותם עכשיו אבל כששומעת... כמובן שלזה עכשיו מצטרפים השירים אליהם אתן מתייחסות בשרשור הזה. התוצר במשובח אוהב לשמוע ב"עולם החיצון" את שיר הבטן? - לא ניסיתי. ומה השיר שלכם (כלומר, שלכן ושל יורש/ת העצר) כיום - יש כמה. לבכור - מלך העולם של שלמה ארצי וגם שיר של פול סיימון The Obvious Child שכשהוא היה קטן הוא אהב אותו מאוד וכל פעם כשהשמיעו אותו הוא צעק "פופים" (תופים). לצעיר יותר אין ממש שיר שקשור אליו, אולי ילדותי השניה של מתי כספי. לבנות שרתי בילדותן את "בובה זהבה" כי זה שיר שדוד שלי היה שר לי. הן אוהבות אותו מאוד עד היום. לבוגרת יותר יש גם את השיר של מירי מסיקה, באה אליכם. "כשעצוב ולא הולך כשמפחיד ומסתבך אני באה אליכם אני באה אליכם האוטו שט על פני הכביש כנראה גם הוא מרגיש אני באה אליכם אני באה אליכם אבא יגיד: "הגיעה הנסיכה" אמא ברגע מוארת משמחה ילדה שלנו כמה התגעגענו חכי מעט ילדה שלי לפני שתגדלי ילדה שלנו כמה התגעגענו חכי מעט ילדה שלי לפני שתגדלי ילדה קצרה על שביל ארוך לא תעצור לסגור השרוך אני רצה אליכם אני רצה אליכם והסיפור על הלשון עף וכבר נכנס ראשון אני רצה אליכם אני רצה אליכם" כמובן גם הפזמון במיוחד. הוא גם מזכיר לי את ההורים שלי וסוגר מעגל קצת מוזר... לצעירה יותר אין משהו מיוחד בנוסף. ויש גם את השיר "רציתי" של דור דניאל שהצטרף לאחרונה לילדים בכלל: במיוחד הפזמון "מילים שהשארתי קיבלו משמעות אני מחזיק לך חזק ת'ידיים קרוב בעינים רחוק מהגוף, מחפש בדמעות ת'שמיים, רציתי שאמא תחבק ותגיד אני כאן זה בסדר, מותר גם לבכות זה מחזק, אז בכיתי בסתר". במיוחד 3 השורות האחרונות, הן מרגשות אותי מאוד וגם את בתי הבוגרת יותר. זהו בנתיים. וזה שרשור מרגש ביותר מקווה שכולם יוסיפו כאן. יעל

ברבי28

New member
מעתיקה (ומוסיפה) מ"שם"

שירי ההריון שלי ... וכמו שאהבתי הגדולה היא מוזיקה כך גם היו מספר השירים הקשורים לסיטואציה בימים לאחר האובדנים וממש קצת לפני ההריון של הגברת זה היה "גשם הקשב לנשים" (פה בגרסא חלקית) בהריון של הגברת זה היה "שלגיה" של שלישית התאומים בעיקר בגלל המילים "חורפים שבעה (חודשים תשעה ) חיכינו לך, לא קראת אבל ענינו לך, ובהבל פה בנינו לך , מגדלים של בדולח וזהב. עטרות של חן קשרנו לך, סרנדה חרש שרנו לך, ועדיין לא ספרנו לך, עד כמה אותך נאהב" ובהריון של הבחורצ'יק, לגמרי (או שלא) במקרה "מחכה" של ריטה אם יש שיר שקשה לי עד היום לשמוע ומזכירים לי אובדנים ... יש כמה (לא כמספר האובדנים - פחות
) זה קודם כל השיר הזה ... בעיקר בגלל המילים (כל השיר מועתק כי כל מילה צרובה באש) And I'd give up forever to touch you Cause I know that you feel me somehow You're the closest to heaven that I'll ever be And I don't want to go home right now And all I can taste is this moment And all I can breathe is your life Cause sooner or later it's over I just don't want to miss you tonight And I don't want the world to see me Cause I don't think that they'd understand When everything's made to be broken I just want you to know who I am And you can't fight the tears that ain't coming Or the moment of truth in your lies When everything seems like the movies Yeah you bleed just to know your alive And I don't want the world to see me Cause I don't think that they'd understand When everything's made to be broken I just want you to know who I am I don't want the world to see me Cause I don't think that they'd understand When everything's made to be broken I just want you to know who I am וגם את היי שקטה בעיקר בגלל "היי שקטה כאילו אין בך דופי כאילו האוויר נותן לה הגנה כאילו הצרות כבר מתגבשות ליופי כאילו מעפר פורחת שושנה. היי שקטה כמו אפשר לשטוח את הפגיעות מבלי לחשוש מהשפלה כאילו הפגיעות עצמה היא סוג של כח כאילו השלווה היא חוף הבהלה"

ברבי28

New member
והחלק האופטימי יותר

שירי החיים (תרתי משמע) לגברת הוקדש שיר מיד עם תחילת חילוצה מרחם אימה בחדר הניתוח אריק סיני שר תחת מעטה טשטוש (שלי לא שלו) "שתינו כוס עצב ובכינו כוס צחוק שרנו בעשב, התקרבנו רחוק רק בסוף מעגל, שם הקו מתחבר לו בסוף מעגל את שלי"" מיומה הראשון היה מושר לה השיר את עושה אותי אמא והשיר הזה עושה לי רטוב בעיניים כשאנחנו שרות אותו ביחד ולבחורצ'יק שלי, לאור עתידו הקיבוצניקי הירוק, מאחלת מכל ליבי בריאות וריצה אין סופית במרחקים ירוקים
ילד ירוק שלי

עדיקים

Active member
קוראת את השרשור וקצת מקנאה שיש לכן שירים

גם אם קשים ועצובים וכאלה שאתם לא יכולות לשמוע אבל שיש לכן כי לא אין ממש. לא טובים ולא רעים. לא היה לי שיר בהריון הטוב אבל בגלל ששמעתי הרבה גלגלצ באותה תקופה זוכרת שמאוד אהבתי לשמוע את השירים של מירי מסיקה אז. מה שכן הקטנה שמעה כשהיתה בבטן המון מוזיקה אולי לא הכי איכותית (גלגלצ כבר אמרתי) אבל מוזיקה. ואמא שלה כל בוקר בדרך לעבודה היתה שרה לה את השירים שהושמעו ברגיו. גם אחרי הלידה כשערוץ 24 עוד היה עם תוכן מעניין הייתי שמה הרבה פעמים את השירים שלו ברקע. הקטנה היום מאוד אוהבת מוזיקה לשיר וגם לרקוד. יודעת לשיר מלא שירים וזוכרת שירי ילדים עם כל המילים בעל פה שזה פשוט מדהים וכייף. אם שמים לה שירים ברדיו היא מנסה להקשיב למנגינה ולהמציא מילים ולשיר כאילו היא מכירה גם את השירים. השירים האהובים עליה היום הם במיוחד של פים פם פום... ולכן זה מה שגם נחרט לי בראש וקורה שאני יושבת על השולחן במשרד ומתחילה לזמזם אותם
.

דיא

New member
מוזר, עכשיו שאת שואלת

לא עולה לי שום דבר. אני יודעת שהשיר של ארית'ה פרנקלין You make me feel like a natural woman ... מלווה אותי מאז שהתחלתי את פרק ההריונות והילדים של חיי. אבל חוץ מזה, לא מצליחה להיזכר בכלום. בהריון של עידית עולם התוכן שלי היה בוב הבנאי והורטון הפיל, כך שהשירים שליוו את ההריון הם "כולם להוזיז ת'תוסיק" ודומיו. ממש לא מצליחה לחשוב על כלום. כשאני שומעת שיר מסויים זה מתיישב לי על הנקודות האלה, אבל אין שיר ספציפי אלא כל פעם שיר אחר. מוזר!?

happy

New member
גם אני עונה

בהריון שהופסק נסעתי מהעבודה לפגוש את הגנטיקאי (שהתקשר לבשר לי שהמי שפיר לא תקינים) היה ברדיו את השיר מלך העולם. וכלל שעברו השעות הבנתי שהילד שיש לי ברחם לעולם ישאר רק בשבילי מלך העולם. בהריון של ליהי ליוו אותי שני שירים: השיר אלוהים של מוקי. והשיר שיביא לך אהבה של גלי עטרי. שעכשיו רק מלקרוא את המילים העינים שלי מלאות דמעות. כמה חיכיתי לילדה שלי....ובגלל שיש לי עוד שירים ונגמרו לי אפשריות הקישורים ממשיכה תיכף

happy

New member
וממשיכה ../images/Emo79.gif

השיר שליווה את כל תחילת דרכי כאמא הוא השיר מה את אוהבת של גלי עטרי. את ההריון של טל ליווה אותי השיר חיים שלי או כפי שאני קוראת לו : אין אהבה בעולם כמו אהבה של אמא. אני הכי אוהבת את הביצוע של זהבה בן. כמה חלמתי על להריח את העור של טל . זה השיר שגם הוקדש לטל בברית שלו. לא מסוגלת לשמוע את השיר הזה בלי שדמעות ימלאו את עיני. ואת הפסקת ההריון שלך מעיין אהובתי כל הזמן השיר הזה התנגן לי בראש "דברי עכשיו ילדה אני שומעת".

למעלה