השיר שלנו

מצב
הנושא נעול.

העין ה 3

New member
טוב, אז גם אני מצטרפת...

השיר שלנו

קרה לכן פעם ששמעתן איזשהו שיר במקרה, ופתאום הקשבתן למלים, והרגשתן כאילו "השיר הזה נכתב עלי, אולי אפילו מתוכי"
אני בטוחה שכן. ואני גם בטוחה שכמטופלות פוריות, הן בעבר והן בהווה, אתן מוצאות את עצמכן נתקלות על כל צעד ושעל בשירים שמעלים בכן תמונות, זכרונות או תחושות שמתקשרים להוויה הזו. אז בואו נאסוף כאן מכל אחת ואחד מאיתנו את השירים האלה שבאים מתוכנו, שמגדירים כל כך יפה את מה שאנחנו מרגישות או מאמינות, או את מה שאנחנו אומרות לעצמנו כדי שיהיה לנו במה להאחז. אני מזמינה את כל משתתפי הפורום להכניס את השירים "שלהם", רצוי עם כמה מלים שמסבירות למה בדיוק בחרתם דווקא בשיר הזה, ואם יש איזשהו חוויה או סיפור שקשורים לשיר אתם מוזמנים לתאר גם אותו. מחכה לקרוא אתכם, עתליה
טוב, אז גם אני מצטרפת...
כמו שכבר הזכרתי בשרשור אחר - השיר ש"עושה לי את זה" הוא "גשם הקשב לנשים".
בתקופת ההריון של עידן קניתי את הדיסק הראשון של רינת גבאי. היה שם שיר מדהים שאני לא מוצאת את מילותיו ברשת, אבל הוא הולך בערך כך: והרגע מתקרב, את מסתכלת במראה, עוד מבט נרגש ובליבך תודה זה שנים שאת חיכית ובתוכך נשאת תפילה בלחישה מילה ועוד מילה כל ההריון תכננתי להזמין את רינת לברית לשיר את השיר הזה, או לפחות לשיר אותו בעצמי. לאחר הלידה אזרתי די אומץ להתקשר אליה, אבל לא מספיק בשביל להזמין אותה... בדיעבד נדמה לי שהיא היתה אז בסוף ההריון הראשון שלה. גם אני לא שרתי את השיר בברית, אבל שמעתי אותו בלי הרף עוד הרבה שבועות לאחר מכן. אני עוד אמצא את המילים ואצרף לכאן...
כשעידן היה בן שנה בערך, הוזמנו למסיבת ברית של חברים ונסעתי עם שני הבנים. זה היה בחוה"מ סוכות ובאיזשהו שלב נמאס להם להיות באולם והם יצאו לשבת קצת בסוכה. פתאום התנגן לו השיר "אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא" ואני יצאתי החוצה, ניגשתי אליהם, חיבקתי את שניהם וכך שרתי להם את השיר הזה כשדמעות בעיניי

נמש קטן

New member
סופסוף התפנתי להצטרף גם אני

השיר שלנו

קרה לכן פעם ששמעתן איזשהו שיר במקרה, ופתאום הקשבתן למלים, והרגשתן כאילו "השיר הזה נכתב עלי, אולי אפילו מתוכי"
אני בטוחה שכן. ואני גם בטוחה שכמטופלות פוריות, הן בעבר והן בהווה, אתן מוצאות את עצמכן נתקלות על כל צעד ושעל בשירים שמעלים בכן תמונות, זכרונות או תחושות שמתקשרים להוויה הזו. אז בואו נאסוף כאן מכל אחת ואחד מאיתנו את השירים האלה שבאים מתוכנו, שמגדירים כל כך יפה את מה שאנחנו מרגישות או מאמינות, או את מה שאנחנו אומרות לעצמנו כדי שיהיה לנו במה להאחז. אני מזמינה את כל משתתפי הפורום להכניס את השירים "שלהם", רצוי עם כמה מלים שמסבירות למה בדיוק בחרתם דווקא בשיר הזה, ואם יש איזשהו חוויה או סיפור שקשורים לשיר אתם מוזמנים לתאר גם אותו. מחכה לקרוא אתכם, עתליה
סופסוף התפנתי להצטרף גם אני
אחרי כמה ימים שלא הייתי פה, נחשפתי לשרשור המדהים הזה, ואני מצטרפת (קצת באיחור..). השיר שלי הוא השיר ששמעתי במקרה כמה ימים אחרי שהתברר לנו שאנחנו זקוקים לטיפולים ו"מוקפצים" ישר ל-IVF על רקע בעיית זרע. בעלי הסתובב בבית בוכה, כועס ומבולבל , משוכנע שאם הייתי יודעת את זה קודם לא הייתי מתחתנת איתו, ואני הסתובבתי בוכה ועצובה ועוד יותר מבולבת כי אני זו שצריכה לעבור את כל הטיפולים, אין לי מושג לקראת מה אני הולכת, וחמור יותר- ואין לי על מי להשען כשהוא ככה... ואז שמעתי את השיר "הכל היה בסדר" של לירז צ'רכי שדבקתי בו לאורך כל הדרך: עמוק בתוכי אני יודעת שהכל יהיה בסדר, הכל יהיה בסדר בין השורות נשמעת נעימת זריחה וככל שאני יותר נוגעת אני מכירה אותך עמוק בתוכי אני נרגעת כי הכל יהיה בסדר, הכל יהיה בסדר הסערות נראות מבעד חלונות אתמול ואני הולכת אליך לא נרתעת משום מכשול יש משהו בי שמאמין שהכל יהיה בסדר אפילו כשאינך מבחין בגעש רגשותיי אני יודעת שיום אחד תבין זה לא חשוב מתי יהיה בסדר,יהיה בסדר

eti22

New member
הנה עוד אחד מרגש

השיר שלנו

הנה עוד אחד מרגש
על איך לשרוד את התקופה בשניים... השיר של גבסו, יום ועוד יומיים. הכי הכי השורה הזאת נגעה בי - "אז עכשיו כשאני שם לא אל תשכחי למסגר את הייאוש ובכל יום שעובר מחקי את האתמול בצבע אחר וחכי לי..." וזה כמובן יכול להיות בלשון זכר....

רויתג

New member
אפשר להידחף? מלא זמן לא הייתי פה

השיר שלנו

אפשר להידחף? מלא זמן לא הייתי פה
אבל השירשור מדהים. השיר שליוה אותי בשני סבבי הטיפולים הוא שיר של רמי קלינשטיין מוכרחים להאמין מילים אמיר בן דוד לחן רמי קלינשטיין אין מקום להתלבטות אין מקום גם לספק קשה לשמוע ההדף חזק והעצב משתק בסוף הכל יסתדר אולי אני תמים גם אם מעונן מסובך וקודר מוכרחים להאמין נעבור בסופה הזאת גם אם תמשך שנים כבר עברנו תקופות קשות וחזרנו מחוזקים אין מקום לכל ספק אין מקום להיסוסים נעבור בסופה הזאת זה לא ימשך שנים בסוף הכל יסתדר אולי אני תמים גם אם מעונן מסובך וקודר מוכרחים להאמין.

שיר שחזר אלי

השיר שלנו

שיר שחזר אלי
היום שמעתי באוטו את השיר "אלהים נתן לך במתנה, דבר גדול דבר נפלא, את החיים על פני האדמה". כל כך התרגשתי.וזה הסיפור: לפני כשלוש שנים,היינו בעיצומה של סדרת טיפולים,עייפים,חוששים וחסרי סבלנות כבר להכנס להריון. אך הטיפולים לא התקדמו,וכבר התחלנו להתייאש. ואז באחד מהביקורים אצל הרופא, שמענו ברדיו את השיר הזה, ובלי לומר דבר, פשוט ידענו שזה הסימן עבורנו. נכנסנו לרופא מעודדים, ואכן, מטיפול זה נולד בננו. ופתאום באמצע החיים לשמוע שוב את השיר,עושה לי פרפור חדש ומוכר. הלוואי... לא זוכרת את כל המילים, אך אחד המשפטים הוא:"נתן לך דברים כל כך יפים,להביא אל העולם ילדים".

מצב
הנושא נעול.
למעלה