טוב, אז גם אני מצטרפת...
כמו שכבר הזכרתי בשרשור אחר - השיר ש"עושה לי את זה" הוא "גשם הקשב לנשים".
בתקופת ההריון של עידן קניתי את הדיסק הראשון של רינת גבאי. היה שם שיר מדהים שאני לא מוצאת את מילותיו ברשת, אבל הוא הולך בערך כך: והרגע מתקרב, את מסתכלת במראה, עוד מבט נרגש ובליבך תודה זה שנים שאת חיכית ובתוכך נשאת תפילה בלחישה מילה ועוד מילה כל ההריון תכננתי להזמין את רינת לברית לשיר את השיר הזה, או לפחות לשיר אותו בעצמי. לאחר הלידה אזרתי די אומץ להתקשר אליה, אבל לא מספיק בשביל להזמין אותה... בדיעבד נדמה לי שהיא היתה אז בסוף ההריון הראשון שלה. גם אני לא שרתי את השיר בברית, אבל שמעתי אותו בלי הרף עוד הרבה שבועות לאחר מכן. אני עוד אמצא את המילים ואצרף לכאן...
כשעידן היה בן שנה בערך, הוזמנו למסיבת ברית של חברים ונסעתי עם שני הבנים. זה היה בחוה"מ סוכות ובאיזשהו שלב נמאס להם להיות באולם והם יצאו לשבת קצת בסוכה. פתאום התנגן לו השיר "אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא" ואני יצאתי החוצה, ניגשתי אליהם, חיבקתי את שניהם וכך שרתי להם את השיר הזה כשדמעות בעיניי
טוב, אז גם אני מצטרפת...השיר שלנו![]()
![]()
קרה לכן פעם ששמעתן איזשהו שיר במקרה, ופתאום הקשבתן למלים, והרגשתן כאילו "השיר הזה נכתב עלי, אולי אפילו מתוכי"אני בטוחה שכן. ואני גם בטוחה שכמטופלות פוריות, הן בעבר והן בהווה, אתן מוצאות את עצמכן נתקלות על כל צעד ושעל בשירים שמעלים בכן תמונות, זכרונות או תחושות שמתקשרים להוויה הזו. אז בואו נאסוף כאן מכל אחת ואחד מאיתנו את השירים האלה שבאים מתוכנו, שמגדירים כל כך יפה את מה שאנחנו מרגישות או מאמינות, או את מה שאנחנו אומרות לעצמנו כדי שיהיה לנו במה להאחז. אני מזמינה את כל משתתפי הפורום להכניס את השירים "שלהם", רצוי עם כמה מלים שמסבירות למה בדיוק בחרתם דווקא בשיר הזה, ואם יש איזשהו חוויה או סיפור שקשורים לשיר אתם מוזמנים לתאר גם אותו. מחכה לקרוא אתכם, עתליה![]()
כמו שכבר הזכרתי בשרשור אחר - השיר ש"עושה לי את זה" הוא "גשם הקשב לנשים".