היום בתפוז
אנשים

Navidshi

New member
../images/Emo182.gif למעשה

אני מאז ומתמיד האמנתי שהסדרה הזו נטולת ערכים חינוכיים. כל הדו-קיום של היקארו וסאי נותן להיקארו יתרונות שגובלים למעשה ברמאות, פוגעים מאד בדמויות האחרות בסדרה (ביחוד באקירה) וגורמים הרבה סבל ומבוכה לאנשים שנתקלים פתאום, אחרי שנים של השקעה ולימודים, במישהו שמכסח להם את הצורה ללא מאמץ נראה לעין. אם נוסיף לזה את ההתנהגות הכוללת של היקארו, שהוא פרחח די טיפש וחסר נימוס למעט הרגעים הנדירים שבהם יש לו איזו הברקה... אנחנו מקבלים משהו שהוא לא בדיוק סדרת דגל של הטלביזיה החינוכית. כמה טוב שזה משודר בערוץ הילדים

Neko chan

New member
אני לא מסכימה לגמרי

נכון שהעובדה שסאי עוזר להיקארו היא מעין רמאות, אבל בסך הכל אני לא חושבת שהסדרה לא חינוכית. חוץ מהעובדה הברורה שבניגוד לרוב הקודומו (שמשודר בארץ לפחות) היא לא אלימה- הגיבורים משחקים במשחק לוח מורכב במקום לקרוע אחד את השני לחתיכות מדדמות (עיין ערך דרגונבול וכו'), היא גם מעבירה מסרים על חשיבותם של ריכוז, השקעה והתמדה, שאולי הם לא נדירים בסדרות כאלו, אבל נותנים לדעתי בכל זאת מימד חינוכי לסדרה. חוץ מזה- היקארו היה יכול לרמות הרבה יותר, למשל לומר לסאי לשחק נגד קישימוטו כדי שיבין למה הוא מהווה איום על אקירה, או בטורנירים. אני גם חושבת שבהשוואה לסדרות אחרות (שוב...) היקארו הוא לא כזו דמות פרחחית ולא חינוכית. אז אולי זו לא פאר היצירה החינוכית, אבל כל דבר במידה... גם אפשר לומר שהעובדה שהסדרה קידמה את הגו בקרב ילדים היא משהו חינוכי- ללא ספק תסכים איתי שגו יותר חינוכי מפלייסטיישן ומשחקי מחשב.

Navidshi

New member
../images/Emo182.gif זה לא מדויק

קודם כל, אלימות פיזית היא אמנם מצומצמת יחסית בסדרה, אבל אלימות מילולית והתנהגות מאד תוקפנית נמצאות שם בשפע. כל הפרקים של הרובוטריקים וכוח המחץ שראיתי כשהייתי בן עשר יחד לא מכילים אותה אינטנסיביות תוקפנית
ההתנהגות השוביניסטית של היקארו (בעיקר כלפי אמא שלו, וגם כלפי אקרי), וההתנהגות התוקפנית והתחרותית עד אימה של רוב הדמויות בסדרה, גם ילדים וגם מבוגרים, לא נקלטות אצלי בתור חינוכיות במיוחד. כמו שכבר אמרתי במקום אחר, אוגטה היה מבחינתי הדבר הכי קרוב ל-role model חיובי בסדרה, וגם הוא נשבר איכשהו לקראת הסוף. לגבי המסרים - הבעיה היא שהסדרה מעבירה את המסרים האלו בצורה מאד שטחית ולא עקבית. היקארו לומד לשחק בעצמו, במקום לשסות את סאי בכולם ולזכות בשבחים, אבל בעצם רוב ההזדמנויות שהוא קיבל (לדוגמא, הגיבוי של אוגטה כשהוא הפך לאינסיי) נוצרו מלכתחילה בזכות הקיום של סאי, כלומר בזכות איזה "כשרון מולד" ולא רק בזכות ההשקעה שלו - להבדיל כאמור מדמויות רבות אחרות בסדרה שמשקיעות באותה מידה או אפילו יותר (הוא משחק הרי רק שלוש שנים) ואינן זוכות לאותה הצלחה מטאורית. אני לא יודע אם להסכים איתך שגו חינוכי יותר מאשר משחקי מחשב או PS, בגלל שהם נוטים לפתח מיומנויות משחק (וחשיבה) שונות לחלוטין.

star_female

New member
XD אוגאטה בתור רול מודל...

אולי זו רק אני, אבל כל פעם שאני חושבת עליו קופצת לי לראש הסצינה שאני מניחה שגרמה לך לרדת מהרעיון הזה. מאוד קשה לי לחשוב עליו ככה. ^^; חוץ מזה שהוא אחת הדמויות ה"פחות חינוכיות" כי הוא מעשן ושותה וכל זה.
בכל מקרה... אני חושבת שהמטרה של הסדרה היא לא להיות חינוכית במובן של הוגנות ויריבות טובה (למרות שהיקארו הוא באמת ילד טוב והוא לא מרמה באמת, אלא אם כן זה למטרה טובה). והוא דווקא משקיע המון, ומגשים לפחות חלק מהציפיות שיש לאנשים ממנו. ואמנם יש לו את סאי בתור מורה אבל אני מאמינה שיש בו גם כישרון עצום לגו. (פירוט אם תרצה יבוא בהודעה שמסומנת כספוילר, לא כאן. ^^; ) אני חושבת שהמטרה של הסדרה היא דווקא להראות את ההמשכיות בחיים ובכלל את ההתמודדות עם "החיים האמיתיים", למרות שהיקארו עדיין צעיר הוא מתמודד עם הרבה דברים וחי בעולם של מבוגרים (יחסית לגילו). הסדרה לא באה ללמד ערך מסויים אלא לספר על החיים של היקארו. (ומן הסתם להעלות את המודעות לגו בקרב צעירים אבל זה פרט יותר שולי
) ולמרות זאת זו עדיין אחת הסדרות הכי לא אלימות שראיתי אי פעם, אפילו שיש שם קטעים מאוד אינטנסיביים, אבל זה לא גולש לאלימות ממשית כמעט. והשוביניסטיות של היקארו מתמתנת חלקית ע"י סאי וכמה דמויות נשיות בסדרה (או לפחות אם לא הן אז יוקארי-סנסיי). למרות שזה באמת מוצג יותר כעולם של גברים, אבל יכול להיות שזה פשוט נכון מבחינה סטטיסטית (אני לא אהיה מופתעת, יש לנשים קושי ביולוגי כלשהו שקשור לתפיסת המרחב בגלל המבנה של המוח, או משהו כזה, קראתי על זה פעם).

Navidshi

New member
../images/Emo182.gif סצנה קשה ../images/Emo58.gif

אבל היא לא עולה בקנה מידה אחד עם שאר ההתנהגות שלו עד אז, שהיא קשוחה אבל הוגנת. הוא לא מרמה, לא מתנהג בנבזיות, מנסה לעודד את היקארו ואקירה ולדחוף אותם אחד לכיוון השני כי הוא חושב שזה יתרום לשניהם. נכון שאנחנו רואים, בסצנה עם החברה שלו, שהוא אובססיבי יותר מדי לגבי המשחק, אבל התקרית עם היקארו הייתה חד פעמית. שימי לב שכשהוא שיכור (והוא אומר שזה לא אופייני לו להשתכר ככה) הוא לא מתנהג באותה צורה תוקפנית כמו בתקרית הראשונה, אלא רק דורש לשחק נגד סאי, בלי הרבה שכנוע פנימי. למעשה, הוא שיכור די חמוד, ומציג הרבה מהצד היותר פגיע שלו במצב הזה. היקארו מרחם עליו, ולשם שינוי גם אני. שתיה ועישון נחשבים היום לדברים לא חינוכיים? ואני חשבתי שאני מורד במוסכמות
כל סדרה מיועדת להעביר מסרים מסוימים, והיקארו נו גו, דווקא בגלל שהיא סדרה נטולת אלימות גראפית, שמבוססת על משחק מחשבה, צורמת לי בתכנים שלה שמעבירים מסרים סותרים ואפילו די שליליים בצורה מוסווה. אבל זו התחושה האישית שלי, ואני לא מצפה מאף אחד לאמץ אותה נגד רצונו.

star_female

New member
שתייה ועישון...

הם לא דברים חיוביים כשמדובר בילדים. (הכוונה היא לילדים שרואים את הסדרה ולא לילדים שמעשנים או משהו כזה
) לא *כל* סדרה מיועדת להעביר מסר, למרות שהיקאגו כן. אבל כמו שכתבתי, לדעתי המסר הוא לא החלק החינוכי אלא משהו אחר לגמרי. ואני חושבת שלמרות שחינוך זה לא החלק העיקרי שלה, היא בהחלט יכולה להתאים לילדים. אם מסתכלים על "נזק" שסדרה גורמת, אני חושבת שסדרה עם אלימות פיזית יותר מזיקה מסדרה עם אינטנסיביות ואולי התמכרות ואובססייה למשחק.

Navidshi

New member
../images/Emo182.gif כל סדרה מיועדת להעביר מסר

בין אם היא עושה את זה בצורה גלויה מאד, כמו כמה סדרות לפעוטות, או בצורה קצת פחות גלויה עד סמויה, בסדרות לאנשים מבוגרים יותר. המטרה של מדיה היא להעביר מסרים, וגם אם עוטפים אותם בעלילה ודמויות דמיוניים לחלוטין, המסר עדיין נמצא שם. בכל מקרה, אני לא מסכים עם כל עניין האלימות הפיזית, כי אני לא מאמין שהצפיה בסדרות אלימות היא גורם משמעותי בעידוד אלימות.

DarkBrownLynx

New member
../images/Emo57.gif../images/Emo205.gif אני לא חושבת שזה

חינוכי, אבל בשביל חינוך יש בית ספר

star_female

New member
אני לא יודעת אם זה חוקי לרוחות

להשתתף במשחקים >.> בקיצור, אין לו ממש ברירה, והוא נהנה רק לשחק ולא אכפת לו אם יודעים את השם שלו או לא.

סאני 18

New member
שאלת ../images/Emo58.gif

למי שראה את כל הסדרה עד הפרקים האחרונים מה קורה בסוף עם סאי? הוא יבצע את המהלך האלוהי? מה יהיה עם היקארו? הוא ייצליח להשיג את אריקה? בתודה מראש על התשובות

imdark

New member
אלו התשובות היחידות שיש

הוא מתקרב לרמה של אקירה אבל לא ממש מגיעה אליו סאי נעלם והוא לא מבצע את המהלך האלוהי כל הסידרה נגמרת עם איזה אלף שאלות שעוברות לך בראש

PENELO

New member
../images/Emo58.gif !!!!!!!!!

בבקשה בפעם הבאה תסמן ;~; *הולכת להטביע את עצמי* ... ._.;;

PENELO

New member
הכוונה שהספוילר מעלי כע.. ..>.>

ההודעה שמעל הקודמת שלי היא

star_female

New member
../images/Emo58.gif רציני למעלה!!!

תזהיר כשאתה כותב כאלה דברים O_O ואני מציעה לכל מי שלא ראה את כל הסדרה, גם אם הוא ממש מת לדעת את התשובות לשאלות האלה, לא לקרוא את ההודעה כי זה פשוט יהרוס לכם ;;

PENELO

New member
כמו שלי זה הרס...

אוףףףף ... ;~; ..... לא ידעתי שיש שם ספוילר ;~~~~~~;

סאני 18

New member
תודה

אני שונאת שזה קורה, הסדרה מעולה אבל נגמרת בצורה גרועה טוב, אין מה לעשות. תודה בכל אופן על תשובה

star_female

New member
מישהו אמר את זה?

תראי עד הסוף ותחליטי אז. לדעתי הסוף של הסדרה ממש מעולה. לא כל סוף צריך להיות סגור שביל להיות טוב.

למעלה