" אצל הדודה והדוד ..."

mich78

New member
../images/Emo79.gif " אצל הדודה והדוד ..."

בוקר נפלא
בתור ילדה אני זוכרת ביקורים אצל דודתי מצד אימי בקיבוץ
וביקור אצל דודי מצד אבי במושב.. זיכרונות הרבה אין ממש...ובילוייי משפחות מעטים מאוד.. כשבגרתי הצטברו אצלי כעסים על הדודים שראו שותקו ובעיקר התרחקו (קשה להסתדר עם אימי בטווח ארוך) ... דבר שגרם לריחוק מהדודים לריחוק מהבני דודים בקיצור מצד אבי כל אחד שם חיי את חיו בשקט ומתראים רק בארועים משפחתיים, מצד אימי הקשר אדוק יותר ומתראים גם בסופ"ש וחגים ... אני מקווה שאני ואחיי נהייה בקשר טוב יותר
למרות שאני בספק...
איך זה אצלכם
איך הקשר עם הדודים והדודות וילדיהם
איך הקשר של ילדיכם עם הדודים הדודות ובני דודים שלהם
איך הקשר שלכם עם האחיינים שלכם

m i t a l y

New member
../images/Emo79.gif "הם נסעו לחופש ביוון..."../images/Emo13.gif

לי יש דודה אחת. אמי היא ילדה יחידה. לדודתי יש שני ילדים... מאומצים. היא ובעלה לא יכלו להביא ילדים לעולם. הילדים בני 8 ו-5. במשך שנים מערכת היחסים שלי איתה ועם סבי וסבתי (בני 90 ו-91) היתה קשה מאוד. וזאת בהשפעת מערכת היחסים שהיתה לי עם אבי

m i t a l y

New member
ברח לי... המשך...

בדר"כ אנחנו נפגשים רק פעם או פעמיים בשנה. בד"כ זה למחרת חג הפסח. בפסח האחרון חלה תפנית. היתה התקרבות מאוד גדולה בין ילדיה לבין ילדתי הבכורה, עד כדי כך שדודתי הציעה לערוך את ימי ההולדת של בנותיי אצלה. חשבתי וחשבתי והחלטתי ש... לא... אני עדיין לא מרגישה מספיק חופשיה אצלה... ולכן, מכיוון שיום ההולדת של קטנתי
היה לפני שבועיים ויום הולדתה של בכורתי
יערך מחר
, אני בחופש ומכינה את הבית לקראת האירוע הגדול הצפוי לי ביום שישי אחה"צ. אהיה איתכם יותר מחר... ואני נורא שמחה ומתרגשת...
"

נץ666

New member
קראתי את התשובה של מיטלי

ואמרתי ביני לביני, שלא תתכנה הפתעות גדולות. במקום שישנם קשיים עם הורים, יהיו לא פחות קשיים עם דודים, בני דודים וכו' וכמובן, אצלי המצב אינו שונה. אמי היתה בת חידה ולאבי יש רק אח אחד. יחסיי עם דודי שבקושי פגשתיו בצעירותי יותר מחמש - שש פעמים [ המיתוס המשפחתי מכיל עדויות מרובות על כך ש...] והמושג בן דוד כחבר לא תקף בחיי לפחות [אם כי אני חייב לציין שאחי הצעיר דווקא יצר מערכת יחסים הדוקה עם אחד מבני דודנו מסיבות שאינן קשורות לשניהם..] לצערי הרב, בשל אופיה של אמי לילדיי אין מערכות יחסים מעמיקות עם בני הדודים שלהם, ומכיוון שאחייני הבוגרים לא יכולים להיות חברים של צאצאיי ואחייני הצעירים, ילדים ממש גם מצד זה אינני רואה התפתחות קשרים מעמיקים. אולי עם התחדשות הקשרים ביני לבין אחיי הדברים ישתפרו. מצד אמם של צאצאיי הבעיה עוד יותר סבוכה, כי אחיה חי בחו"ל והפגישות עם צאצאיו הן אחת לכמה שנים, אם בכלל, ואחייניה שבארץ גדולים או קטנים מדיי לקשר עם ילדיי. אני חושב שדוגמות כאלה משקפות היטב את הפירוק של הקהילה המסורתית והמעבר לקהילה עירונית בה הקשרים הם אחרים לגמרי.

אתה צודק נץ...

הרבה קשור לסוג מהערכת שקיימת עם הורים או הקשר בין האחים... כשהקשר בין האחים טוב אין סיבה שהקשר בן בני הדודים לא יהיו טוב למה אני קוראת טוב? נפגשים לא רק בארועים משפחתיים...נעזרים אחד בשני, תומכים מדברים בטלפון..זה עובר אחר כך לבני דודים.... אני לא מכירה טוב את המשפחה מצד אבא שלי כי הם ואמא שלי לא כל כך הסתדרו...לעומת זאת הצד של אמא...אני בקשר טוב עם בני הדודים למרות שהם בחו"ל אנחנו מדברים דרך תוכנות בנט. אני כדודה לא מעורבת כל כך עם האחיינים שלי, לצערי, מדגישה לצערי, כי אחי הבכור שיש לו 2 ילדים אנחנו לא בדיוק מסתדרים...מטבע הדברים שאם אנחנו לא מתראים גם הבני דודים לא מתראים, עם אחותי הסיפור שונה, אני רואה אותה הרבה כך גם את ילדיה, יש קשר טוב בין הילדים שלה לשלי. הקיצר מה? הכל עניין של תקשורת, קשר, יחס. משפחתיות עץ עם הרבה ענפים שחלקם מסובכים וחלקם גלויים ופשוטים. ערב טוב לכם.

קשר משפחתי- דבר מסובך

לאימי יש אחות צעירה ממנה שהתאלמנה בגיל מאוד מאוד צעיר ולכן הורי ממש אימצו אותה ובנותיה הקטנות אני ממש גדלתי איתן כמו אחיות , אחיותי גדולות ממני בהרבה שנים ולכן איתן הרגשתי יותר קירבה כי גם בגיל אנחנו קרובות.לצערי הקשר הזה היה רק עד גיל הבגרות, בצבא הקשר פחת ואחרי נשואינו עוד יותר, כיום הקשר מאוד רופף נפגשים בעיקר בחגים וארועים. בנות דודתי מאוד עשירות סגנון החיים שלהם שונה משלי ושל בעלי.למרות זאת בגלל שאני טיפוס מאוד משפחתי ניסיתי הרבה פעמים לשמור על קשר אבל לא ממש הלך אז בסוף התיאשתי.התרגלתי כבר לרעיון שלעולם לא יהיה ביננו שוב קשר כמו שהיה וזה עצוב.

למעלה