hello

ketty the sheep

New member
*כנ"ל*

איזה כיף זה לקלוט פתאום שאני מבינה כלמיני משפטים פשוטים. ^^; גורם להרגשה שכל הזמן שבזבזתי על צפיה בפרקים שונים של סדרות אנימה לא בוזבז לגמרי.

HuGo Hell

New member
Hontoni desu ka? ../images/Emo1.gif

watashi no neko wa tsukue no naka ni imas. או kanojo no sentaku wa kirei desu. או kare no kuroma hayai desu.
משפטים מפגרים. מה שכן ילדה קטנה אמרה לי שאני יכול לחבר סיפור מכל המשפטים האלה

ketty the sheep

New member
'החתול שלי משהו על השולחן

ואז הייתה לה כביסה נקיה והמכונית שלו מהירה!' ^^ D: נו, אני עדיין עילגת.
גם אני רוצה מורה פרטית! !すきです, オフィルくん (חחחח זה בטח לא נכון XD כאילו, הדרך שבה כתבתי, לא האמירה עצמה
).

HuGo Hell

New member
פשששש יפה! ../images/Emo1.gif

כלומר את יודעת מה המילים אומרות אבל לא תרגמת את זה נכון :X והייתה לי שגיאה. רציתי להגיד החתול על השולחן אבל בטעות אמרתי החתול בתוך השולחן :X זה ככה: החתול בתוך השולחן (אופס.) הכביסה שלה נקיה. (בשביל להגיד "הייתה לה כביסה נקיה\הכביסה שלה הייתה נקיה אומרים: かのじょのせんたくはきれいでした( המכונית שלו מהירה. ועוד משהו: משפט ארוך שכתבתי למורה והיא פשוט הסתכלה עלי ואמרה "וואו אופיר אני ממש גאה בך" わたしはへやのなかにべんきょうをしま。 היום הייתי בחדר אמבטיה, והסתכלתי על הג'ל שהיה כתוב עליו קיו (Q) וזה הזכיר לי את המילה "בנקיו" וכמה דק' אני חושב מה זה אומר ביפנית. ואז עברתי בראש מהר על המילים ונזכרתי XD カチヤちゃん、わたしもあなたはすきです。 אני לא בטוח אם ככה אומרים, אבל אשאל את המורה ביום חמישי ^^

HuGo Hell

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo1.gif

שכחת imas. המורה שלי ליפנית דברה איתי על הדברים האלו. על האנשים שלא מוסיפים דברים חשובים וזה הופך את המשפט ל"שפת רחוב". מה שהיפנים לא אוהבים בכלל. זה כמו שעולים חדשים מדברים עברית. למשל יש אנשים שלא מוסיפים Desu שזה דבר מאוד חשוב, הם פשוט אומרים נגיד "anata wa baka" או "anata baka" - לזה קוראים שפת רחוב. אני בכל מקרה לומד יפנית מנומסת (שזה קצת יותר קשה כי המילים דיי ארוכות. היא כמובן מלמדת אותי גם את המילים הרגילות אבל אנו כותבים\מדברים רק במילים המנומסות)

Miss Tomato

New member
מה אתה רוצה, זה היה לפני שנים. ../images/Emo3.gif

כבר יותר משנה אני בלי מורה ליפנית, פלא שזכרתי את זה!

למעלה