תרבות...

yehuda winer

New member
../images/Emo77.gifתרבות...

אני לא בטוח שזה לכולם...אבל מי שיכול להנות מזה, בבקשה... ---------------------------------------- הָייתי אָמוּר להַכּיר אותךָ באוטובוס, בזמן שהקשבתי לגדילת הָאֹרז. חלונות רַאוָה מרַצדים לפני חלונות אחרים, לא מכָּרים מסתכלים האחר למשנהו. אתה גר באותה הקומה, לוֹוה מנינה הכחולה טונה בשמן זך כמו הקול שמשמיע הארז בזמן גדילתו... צפוף היה שם נחירים הולכים ומתרחבים בקצב, הולכים ובאים, הולכים הבאים, נשימה ממהרת-נשפך הזמן אל ביצת הארז, שלא סופד לַזמן. ורק אני מקשיב לקול גדילת הארז. אל תהיה מדי בטוח, אל תהסס לפגוש אותי, בסוד, כסוד אקראי, באוטובוס שעה שקַו רודף משנהו קַו אל קַו, חוט אל חוט שוזר סוֹמבררוֹ על ראשי,רחב ידים, עם צל גדול מתחת... אל תפחד מיסטר איקס מזַּר-סומבררו, עם צל מתחת, זה שגר אולי ממול שהיה צריך לאהוב אותי, להושיט ידו בין תחנה לזו שבאה קודם. אבל אותו שמן, אדם, נדחס בין שנינו- לא נכיר יותר לעולם באלול. רק פעם אחת תעבור בחוף עזוב יודע שגבר אתה, מושך בקַוּים, נמתחים חבלים של כביסה בחצרות פנימיות, אוחזים בקירות הבנין קושרים את חייו לחיי הבנין שממול... שלא יודע שאין הבדל בין מי שלא אוהב אותי ולא רוצה בי לבין מי שאוהב אותי ולא רוצה בי, כי לא נבדקו הפרטים הקטנים באותה תכנית של אלול. רק מחר, בריצה אל הַקַּו, רודף אחרי האוטובוס עם נעלים מצחיקות יותר ממנו, הוא לא יתאר לעצמו את כח שירת הארז בזמן גדילתו!

גנגי

New member
אני מבקשת להבין משהו:

ולא לעניין תוכן השיר או לסגנונו, אלא לעניין הכתיב בלבד. אתה בוחר לכתוב בניקוד חלקי, וזו זכותך. אלא שאתה בוחר להשאיר מילים רבות בכתיב חסר, ללא ניקוד חלקי אפילו, ואלו מילים בעייתיות. אתן דוגמות אחדות: "לא מכָּרים מסתכלים האחר למשנהו" - מֻכּרים או מַכּרים? אין לי מושג. למה אינך מוסיף ו' אם זה ללא ניקוד או מנקד כך שנבין שאין צורך ב-ו'? מה הבעיה לכתוב "מוכרים", אם אינך מנקד? "נשפך הזמן אל ביצת הארז" - כאן הבחירה מוזרה: אני מניחה שאתה מדבר על בִּצַּת הָאֹרֶז, ואז נשאלת השאלה למה דווקא ב"בִּצָּה" בחרת להוסיף י', שמבלבלת עם ביצה (של תרנגולת), ובאורז נמנעת מלהוסיף ו', שתמנע את הבלבול עם אֶרֶז. אני סבורה שכדאי לבדוק את הדברים כאלה לפני שהשיר מפורסם, כדי למנוע אי-הבנות. הרי גם כך נשאלת תמיד השאלה "למה התכוון המשורר"...

yehuda winer

New member
צודקת!

1) אני לא בוחר לכתוב בניקוד חלקי. השיר מנוקד לחלוטין(בספר "אוב") אבל יש לי כרגע בעיות עם אפשרות ניקוד: אני לא רואה במחשב את כל האפשרויות משום מה. למשל אין שורוק. אם אני רוצה לכתוב "אֹרז" ולא אורז, נוצר לי רווח אחרי ה-א ואין לי סגול...דברים שכבר כתבתי ואנ'לא רוצה להיות סנילי. 2)"בצת" האורז, טעות בהעתקה. סליחה..אולי לא הייתי צריך לשלוח. אולי. ערב נהדר!

or99

New member
בקשר לרווח...

אין מה לעשות. זו בעיה בגופן. (רק כדאי לשים לב שלא להשתמש בטעות ב-0 ו-9 שמשמשות לניקוד שׂ ו-שׁ). בעניין הסגול הבעיה היא בפונט שבו כותבים את ההודעות. ניתן לכתוב את ההודעה במקום אחר (word לדוגמה) ולהעתיק אותה לכאן, או לזכור ש-5 זה סגול ו-6 זה צרה. (או הפוך...
).

למעלה