בין אדם לחברו

• פותח הנושא 1L
  • פורסם בתאריך

1L

New member
../images/Emo77.gif בין אדם לחברו

כתבה שמתפרסמת היום בYnet אודות מנהגי נתינת וקבלת מתנות מקומיים סביב העולם. יש שם לא מעט טיפים שימושיים ומועילים ששווה לזכור. הכתבה אמנם פונה לאנשי עסקים אך אני מאמין שהיא יכולה לשמש גם תרמילאים הבאים במגע קרוב עם מקומיים מסביב לגלובוס. אני מאמין שיש חשיבות בהכרת תודה כנה על אירוח או עזרה שקיבלנו הראויים להערכה, הן כהרגשה אישית טובה בין הצדדים והן - כפי שנאמר - מפני שאנחנו שגרירים של המדינה. באותה הזדמנות יהיה נחמד לשמוע גם מאנשים שמטיילים על רעיונות למתנות או סיפורים הקשורים בכך. אני יכול לספר שבהרבה מקרים כשהייתי מקבל טרמפ למרחק ארוך היה חשוב לי להשתתף בהוצאות הדלק. לפעמים בצורת כסף ממש (אם כי כאשר אלה לא מטיילים אחרים אלא מקומיים הם כמעט תמיד סרבו) או בצורת הזמנה לבירה/קפה/ארוחה.

sela v

New member
לא יודע מאיפה ידיעות מגיעים

עם הכתבות האלה כל פעם מחדש. אהבתי את התגובות לכתבה, לגבי מתנות לישראלים, וגם את זה שלא להביא כלב למוסלמים בהודו. ממש התכוותי להביא להם כלב

jeshu

New member
לא חסרים כלבים בהודו... תביא להם חתול במקום - כמעט ולא ראיתי שם חתולים וכן ראיתי דיי והותר חולדות.

NetaSher

New member
נכון!

מאוד מוזר, כל כך הרבה חיות ושום חתול. כשאני מנסה לחשוב על זה, גם בארצות אסייתיות אחרות לא ראיתי חתולים, או שאני טועה? ולמה זה?

jeshu

New member
זה לא שאין חתולים בהודו כן ראיתי מעט.בתאילנד היו מקומות שראיתי אפילו הרבה.בקאווסן דיברתי עם אישה אחת שהחזיקה את חתוליה האהובים בכלובים - לדבריה כדי שלא יריבו אחד עם השני ("cats fight" - נאמר במבטא תאי). והיו חתולים גם במקומות אחרים. בגדול,הם הרי גם אוכל,אבל גם הכלבים ובויטנאם מדריך מקומי אחד הסב את תשומת לב הקבוצה למקום שהיה כתוב (בויטנאמית כמובן) עליו "מסעדת חתולים",אז בטוח שיש שם חתולים.מה גם ששם גם החולדות הן אוכל לבני אדם. בויטנאם היה גם עוד משהו מזעזע קלות - פוחלצים של בעלי חיים - גורי כלבים חמודים וקפואים על השולחן בפינת האוכל של בית מגורים בסייגון... אהבתי את היחס לחיות המחמד בבוליביה שבה יש כלפייהם חיבה אמיתית וכנה וכששאלתי נאמר לי ש"לא אוכלים חתולים". טוב ככה זה....

sela v

New member
ובאירופה

לא שמים את ראש החיה מהציד על הקיר בסלון?

jeshu

New member
גם זה מנהג שאני לא בדיוק מבין אבל הוא קשור אני מניח לכל מיני התנהגויות מצ'ואיסטיות של ציידים - לקטים הכלואים בארמונות פאר. אבל הגורים הקטנים האלה שם שכל המאמץ היה לשבור להם את המפרקת או להרעיל אותם או משהו כזה...ואני בספק אם אכלו את הבשר.... מעניין אם ליהדות יש משהו לומר בנושא ?

sela v

New member
אתה מתכוון אם ליהדות

יש מה להגיד בנושא הריגת בעלי חיים? לא חושב ראה שחיטה יהודית. אני אוכל בשר, אבל עדיין לא ברור לי לובי השועלים באנגליה למשל, לא אלה שתומכים בשמירה על השועלים אלא אלה שרוצים לצוד אותם. בכלל האם ידעתם שיש אנשים המתנגדים לירוקים, חשבתי פעם שיש כאלה שחושבים שיש דברים יותר חשובים, אבל להתנגד? ויש גם לובי בלונדון נגד רוכבי האופניים, עוד יותר מוזר. נראה לי שהלובי הזה ממומן ע"י יצרני המכוניות, וספקי הדלק.

jeshu

New member
לא התכוונתי - האם ליהדות יש מה לומר בנוגע למה שיש לעשות עם שייריהם של בע"ח שנטבחו,ניצודו,נאכלו או פוחלצו.

ברייליי יש מלא חתולים ../images/Emo54.gif

והם גם חצופים
אי אפשר לגרש אותם...הם שמים פס. גם אם בועטים בהם הם לא הולכים. [לא אני..]

reemim

New member
סכנת החתולים

חמודים ככל שיהיו, החתולים מסתמנים כמזיק אקולוגי מס' 2 (אחרי האדם). כמכונת הרג אידיאלית, החתול משמיד כל בע"ח שקטן ממנו ובישראל לפחות מהווה צרה של ממש. אין לו כמעט אויביים טבעיים (רק נמרים) הם מתרבים בטרוף. אנא מכם, אם נותרו מס' ארצות ללא חתולים, הצילו אותם מהצרה הזו. באופן כללי, העתקת בע"ח ממדינה למדינה גרמה בעבר אסונות אקולוגים איומים. חתולים בניו-זילנד, ארנבות באוסטרליה, דרורים באמריקה והספרות מלאה דוגמאות. רוצים לתת מתנה ? תמונה של ירושלים תרגש ברוב המקומות.

למעלה