אלבום השבוע

melancholy man

New member
../images/Emo77.gif אלבום השבוע

BORN TO RUN / BRUCE SPRINGSTEEN אולי זה הדיבורים על ברוס פתאום בפורום השבוע, אבל משום הכנסתי את נולד לרוץ למערכת בתחילת השבוע והוא ממאן לצאת מאז. יחסית למה שאנחנו מדברים עליו בפורום בד"כ ברוס הוא קצת עוף מוזר, לא מוסיקאי גדול, בטח לא נגן מעולה, יכולות ההלחנה שלו בעייתיות אפילו יחסית לבוב דילן ובכל זאת, הוא אחד היוצרים החשובים ברוק ב 30 השנים האחרונות. born to run מכיל את כל מה שטוב בבוס, מילים פשוטות, לחנים סוחפים (גם אם באנליים לפעמים) ובעיקר סיפורים פשוטים של אנשים קטנים, שכן ברוס הוא המשורר של middle America ועושה את זה באמריקאית פשוטה וברורה. רבים אמרו שהפאנק הגיע כתגובת נגד להתרחקותן של הלהקות הגדולות בסבנטיס מהצליל הפשוט של הרוק אנד רול, ברוס ספרינגסטיין במובן הזה היה חלוץ של פשטות, כבר בשני אלבומיו הראשונים: Greetings From Asbury Park, N.J ו The Wild, the Innocent & the E Street Shuffle הציג הבוס את המתכונת הלא מתחכמת שלו, אבל ב"נולד לרוץ" (בעצם נולד לברוח) ברוס עשה מה שהוא לא עשה בשני אלבומיו הקודמים הוא זנח את מתכונת הגארג' ועבר להפקה קצת יוצר מלאה, הפקה, שיחד עם ההדים שעוררו הפקותיו והצלחת שיר הנושא במצעדים הפכו את born to run לאלבום הפריצה שלו. האלבום הזה מציג שילוב מקסים של רוק אנד רול פשוט ומקפיץ, בלאדות נוגות, סיפורים עירוניים כואבים. ב born to run הופך ספרינגסטיין מרוקר פשוט למשורר עירוני, אומנם הכתיבה עוד תעבור כמה עידונים במהלך השנים, אבל כאן אפשר למצוא את כל מה שטוב בבוס במין בליל מקסים של רוק, פולק והמון כוח. שווה.

Boo9ie

New member
לא אוהבת אותו.

לא שהקשבתי לו בכלל, ואולי זה גם בגלל שהוא שר לאנשים שמגדלים תירס והולכים לכנסייה ביום ראשון, אבל עדיין, אני בלעדיו וחסרת תסביכים. כבר עבר שבוע? אני כנראה צריכה לרוץ מהר כדי לא לעשות כלום. בכל אופן, סל אאוט לבית 'המי' אחרי המוןמון זמן שלא הקשבתי לו, אלבום קורע פשוט, פסייחי להמונים, ואני בספק אם משהו מחברי הפורום לא הקשיב לו, אבל מומלץ, תמכרו הכל. שווה. np - zappa - Dancin' Fool מצחיק.

melancholy man

New member
טוב הוא לא

הוא שר יותר לתושבי הערים הגדולות ועל הבעיות שלהם. תנסי להקשיב פעם לנברסקה שלו, באמת כדאי. מה שכן, אני מסכים שהוא בעייתי קצת.

LadyG

New member
אלבום השבוע שלך הוא מסוג

האלבומים, שתמיד תהיה להם פינה חמה אצלי בלב. 1975 - ניו-יורק ותחנת הרדיו שגיליתי בחיפושי הבלתי פוסקים ברשת (לא...לא ה- Web ) אחרי תחנה שתספק את הסחורה ותשדר 24 שעות ביממה Rock & Roll, לא הפסיקה לשדר שירים של זמר חדש בשם ברוס ספרינגסטין. בחנות התקליטים הענקית ברחוב 86 ביצעתי את הקניה והאלבום Born to Run התמקם יפה על המדף. אני אוהבת את ברוס. הוא כותב על האדם הפשוט, שירים קטנים, נוגעים מאד ללב (ללב שלי לפחות). עקבתי תקופה ארוכה אחרי כל אלבום ששחרר לאויר. היו טובים יותר והיו טובים פחות. אבל הוא תמיד נשאר בעיני בגובה העיניים. וצריך להגיד גם מילה טובה ללהקת הליווי הנהדרת שלו The E Street Band. ובחורף של 1975 הוכתה העיר ניו יורק במצעד בלתי פוסק של שירי דיסקו מזעזעים. ברוס ספרינגסטין היה ונשאר משב רוח רענן.

Rubycon

New member
album of the week

My album of the week is Art Zoyd - Musique pour l'Odyssee Art Zoyd might be said to be the cousin of Univers Zero, they are also a neo-classical/modern belgian brand. The mood is close but not the same, not so dark but I couldn't define it as optimistic. One and a half members of Univers Zero also participate here: founder/drummer Daniel Denis and the occasionally-present woodwind player Michel Berckmans contributes his famous bassoon and oboe. The combination of a wonderful musicianship and a simply mag-nificent production would usually surprise me, but they're from Belgium, so... Recommended to the fans of the belgian school, like the majority of the beginning and middle of Art Zoyd's repertoire (Haven't heard their new stuff).

melancholy man

New member
מה לאף אחד לא היה "אלבום שבוע"

או שמה שכתבתי היה כל כך ארוך ומשמים? בכל מקרה זו רק הקפצה

LadyG

New member
רגע..רגע...

רק שאני אבין....התגובה שלי לא נחשבת
ואם לא היה לי אלבום השבוע אז אני לא נושמת
ואין לי רגשות
. סתם סתם. לא לקחת אותי ברצינות.

מורנא007

New member
היה אלבום השבוע

ספק אגדת רוק, בהחלט אגדת פולק מחבל הבאסקים שבספרד. האלבום Haizea של להקה בעלת אותו שם. אין שם גיטרות מנסרות וכבדות. יש שם שירי פולק (די פשוטים מבחינה מוסיקאלית) בלווי הרמוניות וקולות נשיים. מומלץ מכל ה-
גם לאוהדי ריאל מדריד

pure alice

New member
אלבום שבוע אין לי

אבל יש כמה שבלטו(בעצם היו היחידים מחוסר זמן משווע) blonde on blonde של דילן עשה דרכו למערכת מדי יום למרות אורכו וגם המפעל של קוסמו קבל את הארבעים דקות שלו ועוד היה שם cohen strikes back episode three שלא יכול לצאת מהראש במספר חודשים האחרונים בקשר לברוס, יצא לי לשמוע את born in the USA והוא אכזב אותי אבל בעקבות הדיבורים שהזכרת שמעתי את נברסקה וגיליתי בו עניין.

giba70

New member
לפי דעתי האלבום השני לא פשוט

כמו האחרים. דווקא בו ברוס ספרינגסטין ניסה דברים אחרים, והצד השני שלו מכיל שלוש רצועות ארוכות יחסית ומורכבות יותר. וזה נכון גם לגבי הקטע Jungleland ב"נולד לרוץ".

yo t a m

New member
אלבום השבוע שלי ../images/Emo13.gif

(וכנראה גם האלבום של הכמה שבועות הקרובים
) הוא Deep purple (איך הם הצליחו לחשוב על השם הזה?) של, למרבה ההפתעה, Deep purple
הוא אלבום מצויין, מעולה, ושאר סופרלטיבים. השיר Blind הוא נהדר. סולו הגיטרה מרגש עד דמעות, והסיום ב-פסנתר (/אורגן/כל כלי בסגנון) הוא קלאסי לחלוטין
(אם כי יש להם נטייה, גם כאן וגם באפריל למשוך את הסיום, כך שיש כאן אקורד סיום נהדר שמוחמץ בכוונה, שזה די חבל, כי הוא יותר מתאים מההמשך שיש כאן
) ללניה... הו ללניה. הכניסה של The painter אל תוך Fault line מפתיעה ומקפיצה. המילים של הפיינטר קצת טפשיות, אבל הוא שיר טוב
Why didn't Rosemary- ובכן, השם של השיר פשוט יפה D: והשיר עצמו לא מאכזב את השם. פתיחת גיטרות ותופים נהדרת, סולו הגיטרה הטוב בכל האלבום (כשאני מדבר על "האלבום" אני לא מכליל את אפריל בפנים), לדעתי, שירה אמריקאית שכזאת... ומילים מאד, מאד מוזרות
April- נו באמת
. אם כי יש לשירה מין ניחוח של שיר מזרחי D: את השירים Chasing shadows, Bird has flown, ו-Fault line עוד לא שיבחתי והיללתי, כי האלבום ברשותי רק חמישה ימים ולא אל כל השירים כבר הספקתי להתחבר, אבל זמנם יבוא. זה קורה לי תמיד D: לשבוע דיפ פרפל כאן הייתה השפעה מכרעת על הבחירה באלבום הזה, אז תודה רבה

yo t a m

New member
הא, אוקיי ../images/Emo13.gif

צ'מבלו זה כמו פסנתר עתיק עם מקלדת קטנה יותר?

Rubycon

New member
I dunno how many octaves

does a cembalo have, but the keys are connected to plectrums which pluck the strings (you can feel the resistance of the string) rather then to small hammers which strike the strings.

ganooov

New member
חביבי, ../images/Emo13.gif

אני לא שומע מוזיקה השבוע, אז אין לי. אבל תודה רבה שסופסוף הסברת לי על מה שפעם אמרת שזה "נושא מסובך"
.

melancholy man

New member
מה ברוס?

כן זה בעייתי, צריך להתמקד במה שפחות בעייתי (האלבום עד born in the usa

ganooov

New member
ואני עדיין לא הבנתי ../images/Emo13.gif

מה אתה מגדיר כ-"בעייתי". פופוליזם? גלישה למיחזור עצמי? לההפך למיינסטרים? ותהיה - את האלבום האחרון שלו שמעת או שלא רצית לשמוע?

למעלה