שיר בהרחבה

milkshakit

New member
../images/Emo76.gif שיר בהרחבה ../images/Emo76.gif

טוב, האמת שלא היה לי מושג על איזה שיר אני אעשה היום. ואז ראיתי את מה שדנה כתבה, אז החלטתי לעשות על השיר הזה (גם בשביל עצמי, כי אף פעם לא התעמקתי בשיר והבנתי אותו
). אז השיר הוא כמובן: Don't Fear The Reaper *במקור של Blue Oyster Cult.
ניתוח השיר
השיר מדבר על מוות, כה אופייני ל-HIM לבחור אותו בתור קאבר. "All our times have come Here but now they're gone" לא ממש הבנתי את 2 השורות הללו, מישהו מוכן להסביר? (נועה אולי?
) אחר כך כבר מבחינתי מתחיל השיר: "העונות לא מפחדות ממלאך המוות, גם לא הרוח, השמש או הגשם" - העונות לא פוחדות מהמוות, כי הן אף פעם לא מתות, הן תמיד נשארות בכל מצב, תמיד מתחלפות. וברור שגם הרוח, השמש, והגשם לא מפחדים - הם תמיד היו ותמיד יהיו - אלמנטים קבועים בחיים שלנו, אלמנטים יותר מדי חשובים מכדי "למות", להיעלם. ואז הכותב אומר לאהובתו בשורה האחרונה של הבית, שהם צריכים להיות כמוהם, לא לפחד מהמוות, להמשיך בשיגרה כמו כל דבר אחר. ואז בפזמון, הוא מעודד אותה ואומר לה: קדימה מותק, אל תפחדי ממלאך המוות, קחי את ידי ולא תפחדי (חרוז
), נוכל לעוף - דימוי למוות כנראה, הכוונה לעלות לשמיים, אחרי המוות - בלי לפחד ממנו כמובן. בסוף הפזמון הוא אומר משהו שדי לא קשור: "Baby I'm your man", זה בעצם אומר שהוא הגבר שלה, איתו היא אמורה להיות עד סוף חייה (=עד שמלאך המוות יבוא), הם פשוט צריכים לחיות ביחד עם אהבתם, עד שהמוות ייקח אותם ברוגע ובשלווה, וכמובן - באהבה. Valentine is done Here but now they're gone Romeo and Juliet Are together in eternity Romeo and Juliet יום האהבה הסתיים, נגמר. הוא היה כאן אבל עכשיו הוא כבר לא - כי מלאך המוות מגיע? וכמובן שעכשיו חייב להיות איזכור על רומיאו ויוליה, הזוג הניצחי שמסמל את המשפט "האהבה חזקה יותר מהמוות"
. הוא מציין שרומיאו ויוליה ביחד לנצח, בשמיים, הם לא נתנו למוות להפחיד אותם ומתו ביחד, כמו שצריך. ועכשיו.. עובדות מדעיות? לא נראה לי
"40,000 גברים ונשים מדי יום, כמו רומיאו ויוליה" - כל כך הרבה אנשים מתים מדי יום, הם נמצאים באותו מצב שרומיאו ויוליה היו בו, ולבסוף בחרו במוות. "40,000 גברים ונשים מדי יום, מגדירים מחדש אושר" - מגדירים מחדש אהבה ניצחית, האושר האולטימטיבי, בכך שהם מתים ביחד, מאוהבים יותר מתמיד ומאוחדים לנצח. "עוד 40,000 באים כל יום... אנו יכולים להיות כמותם" - באים לאן? לשמיים. והכותב ואהובתו יכולים להיות בדיוק כמוהם, להתאחד לתמיד באהבתם
ואז בא עוד בית, האחרון בשיר: "אהבה של שניים היא כאחד" - אהבה של 2 אנשים היא כמו דבר אחד, הם כמו עצם חזק מאוד שאף אחד לא יכול להרוס או לשבור. ואז בא הלילה האחרון של העצבות, והיה ברור שהם לא יוכלו להמשיך הלאה...
כאן יש 2 אפשרויות: - או שהם רבו ונהיו עצובים, והיה ברור שהם לא יכולים להמשיך ככה יותר, אז הם העדיפו למות וחשבו על מלאך המוות. - הם חשבו על המוות יותר מבעבר, ולכן הם נהיו עצובים מזה. ואז!
"The door was open and the wind appeared The candles blew and then disappeared The curtains flew then he appeared Saying don't be afraid" הדלת נפתחה, והרוח באה, הורגשה הנרות נשבו ואז הלהבה נעלמה. הוילונות עפו מרוב עוצמתה של הרוח, ואז הוא הופיע! ואמר "אל תפחדו". כאן בעצם שניהם כבר מתו, המוות הגיע אליהם בסופו של דבר. השיר מנסה להציג כאן את המוות כ-"דבר טוב", דבר שהוא מובן מאליו ולא צריך לתת לו יותר מדי מחשבה.
ואז.. סוף סוף זה קרה
(הפזמון האחרון לשיר הזה): אין להם שום פחד, הם אוהבים אחד את השני. הם רצו אליו, כמו שרצים למישהו שאוהבים - והם באמת התחילו לעוף. הסתכלו לאחורה ואמרו "להתראות", הם כבר לא בין החיים, הם בין המתים. עכשיו הם במקום אחר. הם הפכו להיות מה שהםהפכו - כל האנשים האחרים, ה-40,000, עכשיו הם שווים. "לקחנו את ידו...והפכנו למה שהם הפכו".
תירגום השיר לעברית
כל זמנינו באו כאן, אבל כעת הם נעלמו. עונות לא מפחדות ממלאך המוות, גם לא הרוח, השמש או הגשם אנו יכולים להיות כמותם קדימה מותק... אל תפחדי ממלאך המוות מותק קחי את ידי... אל תפחדי ממלאך המוות נהיה מסוגלים לעוף... אל תפחדי ממלאך המוות מותק אני הגבר שלך ולנטיין (יום האהבה) הסתיים כאן, אבל עכשיו הם אינם. רומיאו ויוליה נמצאים ביחד לנצח רומיאו ויוליה 40,000 גברים ונשים מדי יום...כמו רומיאו ויוליה 40,000 גברים ונשים מדי יום...מגדירים מחדש אושר עוד 40,000 באים כל יום...אנו יכולים להיות כמותם קדימה מותק... אל תפחדי ממלאך המוות מותק קחי את ידי... אל תפחדי ממלאך המוות נהיה מסוגלים לעוף... אל תפחדי ממלאך המוות מותק אני הגבר שלך אהבה של שניים היא כאחד כאן, אבל עכשיו הם אינם. בא הלילה האחרון של עצבות, וזה היה ברור שאנו לא יכולים להמשיך הלאה. הדלת הייתה פתוחה והרוח הופיעה הנרות נשבו ואז נעלמו הוילונות עפו, אז הוא הופיע אומר - אל תפחדו קדימה מותק... והיה לנו שום פחד ורצנו אליו...אז התחלנו לעוף הבטנו לאחור ואמרנו להתראות הפכנו להיות כמוהם לקחנו את ידו הפכנו להיות כמוהם. קדימה מותק... אל תפחדי ממלאך המוות.

under the rose

New member
ניתוח מעולה, כרגיל../images/Emo8.gif../images/Emo45.gif../images/Emo99.gif

כל הכבוד על השקעה

DanaValo

New member
וואו קארין ../images/Emo7.gif

זה מרגש אותי ^^" מדהים. מדהים. מדהים. איזו השקעה
באמת שאני חורשת [!!!!!] על השיר הזה כבר כמה ימים ואת 'הארת את עיניי'
אוהבת אותך, שיהיה לך ולכל הפורום המקסים הזה שבוע נהדר
-דנה
-

DanaValo

New member
הוו ושכחתי להראות שאני נראית בערך

ככה -->
+
+
+
+
+םO = אני!
*בוכה*

danduuu

New member
או גאד..זה כזה מצמרר הצורה שפירשת

את זה זה כל כך יפה ועכשיו שוב נותן לי פרספקטיבה [איך שלא רושמים את זה חח] חדשה,יענו נקודת מבט חדשה להסתכל על השיר כמו תמיד
כפרעלייך

ניתוח מעולה יקירתי../images/Emo25.gif

"All our times have come Here but now they're gone" ממ הזמנים שלנו הגיעו ועכשיו חלפו? כלומר הזמן שלהם לחיות ביחד כבר עבר, עכשיו הגיע הזמן למשהו אחר. למוות. ו40,000 זה מספר טיפולוגי, מסמל שיש עוד המון כמוהם ושהם לא צריכים לפחד להצטרף. ואני חושבת שהשיר וההקשר לטבע מרמזים על מוות ולידה מחדש, מעגל החיים. :]

danduuu

New member
../images/Emo99.gifאני מתה על התוספות שלך../images/Emo9.gif

כל הכבוד גם לך מלכה

למעלה