מחזור לא סדיר

../images/Emo75.gif מחזור לא סדיר

היי לכולם, החזור שלי ממש ממש לא סדיר, ושמעתי שיש כדורים שניתן לקחת על מנת לסדר את המחזור ?? או לפחות להסדיר אותו?? הספקתי גלולות לפני 4 חודשים, ועד כמה שאני זוכרת את עצמי ללא גלולות המחזור שלי תמיד היה חגיגה אחת גדולה של איחורים אשמח לקבל תגובות בנושא

פּוֹנְג

New member
ארבעה חודשים אחרי גלולות

זה מוקדם מדי על מנת להתחיל לקחת כדורים, וגם הגיל שלך (על פי הכרטיס) אינו מצדיק זאת. את צריכה לבדוק קודם כל אם אין איזו שהיא בעיה שגורמת למחזורים לא סדירים (לעשות פרופיל הורמונלי) ועל פי זה להחליט. אחרי הכל, גפ נשים עם מחזורים לא סדירים נכנסות להריון...

ארבעה חודשים זה מוקדם מדי? לא בטוח

גם אני תמיד ידעתי שהמחזור שלי הוא חגיגה אחת גדולה, והוא מגיע בערך פעם בארבעה חודשים, וכמובן שעם 3 ביוצים בשנה קצת קשה להצליח להכנס להריון. פונג צודקת שצריך לבדוק למה אבל אני מניחה שגם את תצטרפי לקהילת הפוליציסטיות, ושזו תהיה הסיבה לחגיגה. כפוליציסטית אכן יש לך שתי ברירות - או לנסות בדרך הטבע, ושיצליח מתי שיצליח, או לקחת כדורי איקקלומין שמעודדים הבשלת זקיקים. הכי טוב ללכת לרופא ולהתייעץ איתו. כשאני הלכתי בפעם הראשונה הוא הציע לי את שתי האלטרנטיבות ולמרות שעוד לא התחלנו אז לנסות היה ברור לי שאני לא מחכה למחזור באופן טבעי. יש רופאים שלא יתנו לך מיד להתחיל עם איקקלומין (שוב, אם אכן יש בעיה) אלא יגידו לך קודם לנסות שנה לבד. אני לא אוהבת את הגישה הזו, כי אם כבר הגעתי למסקנה שזה מה שאני רוצה לעשות אז אין טעם למשוך את זה. כמובן שלקיחת כדורים היא סיכון בפני עצמו כי האיקקלומין גורם לייבוש רירית הרחם ולכן זו גם לא אופציה הכי פשוטה בעולם, אבל יש כדורים שמעבים את הרירית. בקיצור, לכל כיוון שאת מסתכלת זה או לסמוך על הגורל או להתחיל עם הורמונים מהורמונים שונים. ההחלטה היא שלך, אחרי שתבדקי באמת מה הסיבה לאיחורים.

ילדוש

New member
ברוכה הבאה וחג שמח

למה את קוראת וסתות לא סדירות? . אם התשובה שלך היא כמו רבות ממשתתפות הפורום :פעם בחודשיים עד פעם ב- 5 חודשים אז רצוי ללכת לרופא ,לעשות אולטרא-סאונד לבדוק האם השחלות בעלות מרקם פוליציסטי ולבדוק פרופיל הורמונלי. אם הוסתות הן לא שעון שוויצרי (הבדלים של יום /יומיים בין וסת לוסת) אז רוב הסיכויים שהכל בסדר. בכל מקרה אפשר ללכת לגניקולוג למעקב תקופתי ולראות מה קורה אצלך. בכל אופן לא הייתי ממליצה להתחיל לקחת כדורים לפני בדיקת אולטרא-סאונד, פרופיל הורמונלי ואפילו בדיקת זרע.

למעלה