שנה טובה

9ball master

New member
../images/Emo74.gif שנה טובה ../images/Emo75.gif

ברצוני לאחל לחברי הפורום ולכל בית ישראל, שנה טובה, פוריה ומאושרת כולי תקווה שנראה התקדמות בספורט הביליארד בארץ והפורום שלנו יהווה מוקד משיכה עבור כל המתעניינים בתחום

שנה טובה גם לך, מיסטר 9 בול

לפני כמה חודשים נכנסתי לפורום הזה לראשונה, ברצוני לציין שלמדתי ממך לא מעט על הענף ואפילו על היבטים נוספים בענף (סוגי מקלות, שולחנות וכו') נחמד לדעת שיש מישהו שאכפת לו ו"שומר על הגחלת". וגם בעיקר מבין בדבר הזה שאכפת לו ממנו. אני כותב את ההודעה קצת אחרי שראיתי את הגמר בין אפרן לרודני (הקלטתי מקודם) וזה העלה בי כמה שאלות בסיסיות - מה גודל השולחן התקני של IPT? כשאני משחק בלינקולן מדי פעם ה"הרגשה" שלי היא שאני על משהו כמו 6 או 7 פיט. וזה נראה כאילו בIPT הם משחקים על יותר מ-7, מצד שני יכול להיות שזה זוית הצילום והתאורה שנותנים את ההרגשה. - הערכה גסה לשווי המקל של רייס? מוריס? - מה אתה אומר על החלטת השיפוט המדהימה ב6-5 לרייס כאשר רייס הכניס את השחור ורק בסלואו מושן היה ניתן לראות שהוא בעצם עשה פאול (ליטף את אחד הכדורים של מוריס מאית שניה לפני)? איך השופט, מיומן ככל שיהיה, ראה כזה דבר? ויותר מכך, רייס הצליח להכניס את השחור, האם זה לא אמור להכניס ספקות בראשו של השופט ולהגיד לו "הוא לא היה מכניס את השחור כל כך לאמצע הכיס אם הוא לא היה פוגע בו ראשון" כי זו המחשבה הראשונה שעברה לי אישית בראש. זהו, פרקתי את מחשבותיי. שנה טובה לך ולכל הפורום.

9ball master

New member
טוב לראות אותך שוב....

השולחן שמשחקים עליו בתחרויות של ה IPT הוא של חברת Diamond והוא בגודל התקני לתחרויות מקצועיות - 9 פיט כל שולחנות הפול במועדונים בארץ הם בגודל זה (אבל לא באיכות.....) אפרן רייס משחק עם מקל של Judd custom cues ולמרות שהוא נראה פשוט, אני מעריך שהעלות שלו היא בסביבות ה $700 רודני מוריס משחק עם מקל של Barry Szamboti והשויי שלו הוא כמה אלפי דולארים..... Barry הוא הבן של Gus Szamboti שנחשב לאחד מיצרני המקלות הכי נחשבים בזמנו וכל מקל שלו נחשב לפריט אספנות שערכו לא יורד מ $10,000
נכון להיום Barry לא מקבל יותר הזמנות למקלות חדשים, יש לו רשימת המתנה של 10 שנים!!! הדרך היחידה כיום להשיג מקל שלו הוא דרך אספן מקלות והמחיר על מקל פשוט (בסגנון שיש לרודני) נע בסביבות $3000 ל $5000 לגבי השיפוט, אכן השופט עשה עבודה נהדרת, שופט מקצועי וטוב יכול לשפוט מכה שכזאת בקלות כי שופט טוב הוא שופט שמבין את עקרונות המשחק ומספיק לראות את תוואי הכדורים, כלומר לראות את הזוית שבהם הכדורים זזים על מנת להבין באיזה כדור הלבן פגע קודם. קח בחשבון גם שלנו בטלויזיה קשה לראות איך המכה והזויות נראות באמת. כמו בכל ספורט, טעויות שיפוט הן חלק מהמשחק אך במקרה הזה, באמת כל הכבוד לשופט על החלטה נכונה.

הופתעתי מ-2 דברים

הראשון הוא גודל שולחן הפול שאתה אומר שזהה בכל המועדונים בארץ והוא 9 פיט. כשמודדים כמה פיט מודדים רק שטח מגרש נטו או כולל הrails ? כי אם שטח מגרש נטו זה נראה פחות מ-9 פיט (יש בלינקולן שולחנות סנוקר של 9 פיט ליד שנראים יותר גדולים מבחינת שטח משחק) סוג של אשליה אופטית או משהו ספציפי ללינקולן? הדבר השני שהפתיע אותי הוא השווי העממי יחסית של המקל של רייס, 700 דולר? זה הכל?? :)

9ball master

New member
תשובה

שטח המשחק נטו הוא 100x50 אינטשים. לפעמים שולחן גבוה יותר מרגיש גם גדול יותר.... לגבי המקל של אפרן רייס, $700 זה ממש לא עממי.... עממי זה $100 המחיר נובע מכך שהעיצוב שלו פשוט וללא תוספות של חומרים שמייקרים את המקל (גם בגלל עלות החומרים וגם בגלל הזמן שמושקע במקל) רוב השחקנים המקצוענים משחקים עם מקלות שעלותם נע בין $500 ל $1500, זה תלוי בהמון גורמים, יש שחקנים שאוהבים לפנק את עצמם ויש כאלו שפחות, יש כאלה שמקבלים חסות מיצרן של מקלות זולים (ארל סטריקלנד, ג'וני ארצ'ר ואליסון פישר הם רק דוגמא) ואז הם משחקים עם מקלות של פחות מ $200 ויש שחקנים שמקבלים חסות מיצרנים יותר יוקרתיים.

למעלה