אורמור

New member
../images/Emo73.gif ../images/Emo129.gif ../images/Emo73.gif ../images/Emo18.gif

בזמן האחרון כשאני נוהגת בכביש אני מוצאת את עצמי חרדה, ממש פוחדת. אני מניחה שהחרדה הזו היא תוצאה של שתי תאונות קשות שבהן השתנו לגמרי החיים של שתי חברות טובות שלי, אצל אחת נפגעה קשה הבת, (פגיעה שתוצאותיה בלתי הפיכות, רובן לפחות) החברה השנייה מצאה את עצמה בצד ה"פוגע" כשהייתה מעורבת בתאונה עם רוכב אופנוע שנפגע אנושות, רוכב שפתאום צץ לה משום מקום והיום שרוי בסכנת חיים ורובץ על נשמתה המיוסרת <גם אם זה על לא עוול בכפה> אני עצמי נוהגת בזהירות, משתדלת לפחות (וכזה הוא הרקורד התעבורתי שלי עד היום טפו טפו נקי למשעי) אבל פתאום אני מבחינה יותר בכל השטויות שאחרים עושים, ונחרדת מחוסר הזהירות של אחדים, מתרגזת כשחוסמים לי את שדה הראייה ביציאה מהרחוב שלי והנהיגה שלפני כן הייתה עבורי סוג של עונג ולפעמים תראפייה הפכה למשהו שנעשה בדריכות מתוחה ועוקץ העונג ניטל . בעיצומו של פקק היום, קפץ לי איזה אופנוע לפרונט, נבהלתי וקיללתי בתוכי, מצאתי עצמי מסננת, "לא בא לי לנהוג יותר!" אני לא אוכל לשאת על מצפוני מה שחברתי נושאת.. ואז שאלתי את עצמי, והגעה ממקום למקום איך תתבצע? "אחרים ינהגו"..? ואז פתאום קפץ לי לראש משפט.."נהיגה היא לקיחת אחריות" אבל כמה עצומה רמת התסכול כשאתה נוהג באופן אחראי ובכל זאת הנך נתון בידיהם של נהגים אחרים שנוהגים ברישול, כשאדם נכנס לרכב ועולה על כביש הוא בעצם לוקח מידה של אחריות גם על חיי שלי בלי להכיר אותי, בלי שיהיה אכפת לו ממני הוא בעצם יכול לדון אותי לשבט או לחסד, לא, זה לא שגיליתי את אמריקה, אבל סתם בא לי לשתף במחשבות, וזה לא שאני כזו תמימה על מנת לשאול אתכם-מהו הפתרון, כי ברור לי שאילו היה אחד כזה אז הוא היה מיושם. כנראה שמאד מסובך לגרום לאנשים להבין שאין להם שום זכות לקפד או לשבש חיים של זולתם. כנראה שאחדים לא ממש מפנימים שלהתיישב ליד הגה פירושו לקחת אחריות על חיי אדם (חיים של עצמך וחיים של הזולת) אור

לאורמור ../images/Emo141.gif

לדעתי, אנחנו חיים באווירה של מלחמה, הורגלנו כך מאז שאנחנו ילדים קטנים, וזה דבר שנורא מאפיין אותנו הישראלים, לדעתי גם זו הסיבה האמיתית למה אנחנו נוטים לרדת מהארץ......... פעם אמרו לי שאין לי זכות לומר "אנחנו" אולי זה רק אני, אבל זה לא נכון, זאת בדיוק הבעיה זה אנחנו, ואם אחד מאיתנו לא יהיה לוחם, ניקרא לו חנון, או ניקרא לו לא גבר, או ניקרא לו נותן לאחרים למות במקומו.......כל מיני טענות. אז כשאני נוהג, יש לי את הגירוד הזה בטוסיק להיות פרוע, אני שולט בו ועוצר אותו בגלל שאני פוחד שיקרה לי או לאחרים תאונה, ואני דווקא נהג יותר מדי זהיר ופחדן גדול. בכביש זה כמו במלחמה, אם במלחמה כולם מביבך לוחמים ואתה לא, בסופו של דבר אתה תהרג. כדי לשרוד אתה המלחמה אתה חייב או לברוח מאזור הקרב, או להיות לוחם בעצמך ואז אתה והמזל שלך. אין לי פתרונות, רק שכואב לי מאוד שנולדתי לוחם, חייתי לוחם, ואני כנראה אמות לוחם. לאורמור, האם מותר לי לעשות קומבינות ובדיחות מהניק שלך ????? באהבה ממני,

אורמור

New member
אני לא מצדדת בתיאוריה הזו

יותר נראה לי שמדובר ברשלנות, זחיחות דעת ומידה של חוצפה האם אלה הם המאפיינים של ה"לוחם"?... אם אתה כבר שואל אז אני מעדיפה שלא (באשר לחוכא ואיטלולה מהניק שלי,) אבל הבחירה שלך ואני לא מתכוונת למחוק-מה שתבחר יום טוב לך.. אור

חוצפה...... מאפיין לוחם , לוחם לומד

שהוא חייב להיות חוצפן אחרת ימחק. לכן אנחנו מחייבים את עצמינו בזמן הנהיגה להיות צודקים בכוח. זה גם מאוד דומה לאופי הבחירות שהיו, שהיו מלאים בהתחצפויות אחד כלפי השני, ועוד אנחנו צעקנו שהבחירות האלו משעממות.

../images/Emo10.gif

בהחלט נושא כאוב. כמעט כל יום אני נתקלת במספר רב של מקרים של זלזול מצד הנהגים בחוקי התנועה, כמו - ליד אשכול גנים שיש לידו מגרש חניה מיוחד אבל, מ'לשות, הוא לא בדיוק מול פתח הגנים, אז מה עושים ההורים החביבים? חונים בחניה כפולה כמובן, על מעבר החציה שנועד להורים הולכי-רגל וקטנטניהם. פשוט סכנת נפשות גם להולכי-הרגל וגם לנוהגים באותו כביש. חיפ. (כדברי מאדאם - בתסכול).

flower45

New member
אורמור

אנחנו עם עצבני מזיע מתוח וחסר סבלנות. אנחנו ככה כי אנחנו חיים במקום שלא דומה לשווייץ. זילות החיים הולכת ותופסת תנופה וכולם חסרי אונים אפילו המשטרה.

אורמור

New member
לא נראה לי שלהשלים עם זה זו הדרך...

גם במקום חם ו"עצבני" אנשים צריכים להשאר אנשים... חוסר האונים ואזלת היד הם הם שהופכים את הסרט לסרט איימה... אור

flower45

New member
צריכים להיות סופר אופטימיים

על מנת לקוות שדברים ישתנו ושיישנו איזה קסם פלאי שישנה דרסטית את המצב. ולפעמים אני שואלת את עצמי האם אמנם האופטימיות והרצון להלחם ולשנות אינם גובלים לפעמים בדון קישוטיות ובנאיביות וראייה אופטימית מידי של הנתונים והמצב והאופטימיות במקרה זה מכלה את הכוחות ומאכזבת עוד ועוד? לא טוב להיות תבוסתנים .. לתת למאורעות להכתיב את המציאות. אבל מצד שני ללכת עם הראש בקיר ולהאמין שניתן לשנות מציאות ותהליכים שהשליטה שלנו עליהם אפסית? מה עדיף?

אורמור

New member
לא רק צריכים אלא ממש חייבים...להיות

אופטימים להאמין שניתן לשנות, זה ממש לא "ללכת עם הראש בקיר" זה מה שנחוץ+ לקיחת אחריות ו-מודעות! שזה יהיה כל הזמן לנגד עינינו, שהנהיגה לא תהיה אוטומטית שהסובלנות תיכנס ללכסיקון ולא נעשה לעצמנו הנחות, שלא ניתלה בתירוצים של חום ועצבים, ושנדרוש מעצמנו את המקסימום על הכביש.... אני לא בונה על המישטרה או על אכיפה רק על השתפרות עצמית <של כל אחד ואחד בקצת..> למשטרה יש פתרונות ביזארים היום שמעתי ברדיו שלצד הדו"ח הם יחלקו לנהגים בובת שוטר קטנה מגומי או סול ניתנת למעיכה כדי שיפרוק את עצביו... (אולי גם יעשה לה וודו אחר כך...) זה רק אנחנו לעצמנו... לא מדינה לא משטרה רק לקיחת אחריות והגברת מודעות איש איש עם עצמו.. לע"ד כמובן. אור

ליידילי

New member
"היה נכון"

סיסמא זו של ה"צופים" מלווה אותי בשנים האחרונות בנסיעתי בכביש. מרגישה כמו תחת הפגזה, ונוהגת במוד של F"F (ללחום או לברוח), העיניים בולשות ומנסות להקיף את מלוא שדה הראיה פלוס מראות ועוד יותר, שכן לא ברור כלל מנין יפול או יצוץ הנבל\ה הבא\ה. (אמנם חברות הביטוח סבורות שבנות המין היפה נוהגות פחות מסוכן [דבר הבא לידי ביטוי בדמי הביטוח הנגבים מאיתנו] אך כמו שנאמר הכל יחסי). מסכימה עם דבריך בהודעה הראשית וביתר תגובותיך אורמור. אך איני סבורה שאופטימיות בלבד תביא את הגאולה. הנימוקים שהובאו להתנהגות הכביש של נהגי\גות ישראל יתכן ויש בהם משהו, ואני יכולה אפילו למנות עוד כמה - הצפיפות והדוחק, החדירה המתמידה שלנו זה למרחבו של זה - עם חסר מנוח. ללא ספק ומבולבל. אובד דרך. וערכינו הולכים ונגרעים. כך שהתשובה לדעתי הינה שקידה על ערכים. בכל תחום ותחום. וראשית כמובן - במחוזותיך אור, בגן. בחינוך. ובמשפחה. אלא שכאן נחוץ כנראה להקדים ולחנך את ההורים. יש מה לעשות. יש מה לשנות. אך בטרם נתפנה לשנות אחרים ואחרות, וקודם לכך, עלינו לשנות את עצמנו. כל כל אחד ואחת מאיתנו. לא לעשות לזו את מה שההוא עשה לנו, ולא להכנע לחוסר האונים ולהפטיר ביאוש "אין מה לעשות" ולכן בהיותנו בתל אביב ננהג כתלאביביות... כל אחד יעשה כמיטב יכלתו ויכלתה קודם כל בחלקת אלוהים הקטנה שלו, (ואת אור פתחת בכך כאן... וגם זה משהו). ואחר כך נתקדם לשיפור הבא והנוסף. אמן.

ALON AA1

New member
טוב מביא טוב

פשוט שכל אחד ינהג הכי בזהירות שהוא יכול כך שאם ישארו כמה פרועים הם יהיו מיעוט שבמיעוט והשפעתם הכללית השלילית לירידת הביטחון תפחת עד מאוד. מעט מן האור מגרש הרבה מן החושך קל וחומר הרבה מן האור. נכון אורמור?

מה היא נהיגה זהירה?

בכביש מתל אביב עד לנתניה יש 3 נתיבים. האם שימוש בלתי פוסק בנתיב האמצעי ( כדי שלא תצטרך להסתכן במעבר נתיבים ) נקרא נהיגה זהירה??? האם בכביש בו יש רק נתיב אחד ולאורכו יש קו הפרדה לבן רציף והמהירות המותרת בו לנהיגה היא 80 קמ"ש ואתה (מתוך כוונה לנהוג בזהירות) נוהג בו ב60 קמ"ש, האם זאת נהיגה זהירה????? אם אתה מאיט עד כמעט עצירה כשאתה מתקרב לרמזור ירוק? (על מנת שלא תחצה צומת באדום) האם אתה זהיר??? אם אתה נוסע בלילה ומשתמש בכוונה באורות דרך גבוהים למרות שיש רכבים לפניך ומולך,(על מנת שתראה היטב את הכביש ) האם אתה נוהג בזהירות??? ובכן ידידי הקורא או ידידתי הקוראת אינני מתייחס לנהיגה בתוך העיר כי אינני בקיא בה, אבל מאחר ואני נוהג הרבה בכבישים בין עירוניים הבאתי דוגמאות לסוג "הנהגים הזהירים" שאני נתקל בהם כשאני נוהג. "הנהיגה הזהירה" מסוג הדוגמאות שמניתי היא אחת הסיבות העיקריות לתאונות בכבישים הבין עירוניים. נ.ב. לא התכוונתי דוקא אליך.

במחשבה שניה

אתם יודעים מה? אני אהיה ברור יותר אני לא אוהב "נהגים זהירים". אני אוהב "נהגים טובים". אני אוהב לראות נהג שנוהג אדיב ונכון נהג שמצד אחד נוהג מהר ומצד שני שומר מרחק נהג שיפנה נתיב כשהוא נוהג לאט או בעליה נהג שלא חושב שהכביש הוא בבעלותו נהג שלא מפריע לנהגים האחרים שסביבו נהג שיודע להשתלב יפה בתנועה נהג שלא יעשה דוקא על מנת ללמד אותך לקח נהג שיחלץ לעזרתך כשהוא רואה שאתה במצוקה והעיקר סעו נכון והיו חכמים ולאו דוקא צודקים.

אורמור

New member
אני רק אוסיף ש"זהיר" זה כזה

שנותן לך לדעת מה תוכניותיו שלא מפתיע, שמאפשר לך להתנהל הפתעות זה הדבר הכי גרוע בכביש... מה שתיארת בהודעה הקודמת עגיל יקר זה לא "נהג זהיר" אלא נהג היסטרי חרדן.. וכמו בכל דבר הקוטביות היא לרועץ הנהיגה היא סוג של שפה שפה בנלאומית עם כללים די קבועים אם נדבר בשפה הזאת על פי הכללים זה יהיה יותר הגיוני אם נמציא שפות חדשות והתחכמויות יהיה לזה מחיר..משהו שמזכיר את מגדל בבל... כשנהג מצפה ממך להיות נביא ולנחש את מהלכיו ולא טורח לרמוז אז אתה מנחש וסיכויך לקלוע הם 50-50 אור

ליידילי

New member
אוהב לא אוהב

אודה על האמת, עגיל, גם אני אוהבת יותר נהגות/ים כאלו שאתה מתאר, אך יותר מזה אני אוהבת כביש פנוי. אז מה? אתמול היה לי העונג לנהוג על כביש דו נתיבי עמוס. מאחורי אדם אוהב כביש פנוי כמותי. על המסלול השמאלי וקצת במצודד לתוך המסלול הימני נסע רכב מסחרי קטן ואדום. שהתעקש לשמור לעצמו אופציות : קצת ימני והרבה שמאלני או להיפך. שאף אחד לא יעיז לעקוף אותו לא מימין ולא משמאל. בכל פעם שהתייאשתי ממנו ונסעתי בצייתנות אחריו הוא "נרגע" והאט משמעותית. באופן שעיכב את התנועה. אך כל רמז ממני או מנהג אחר - הדליק לו את הפיוז והוא חזר ל"התלבט". פיכס מכעיס, מרגיז, ומסוכן חאלס. למרבה הצער יש נהגים שהכביש הוא מקום עבודתם. (ואיני באה לומר דבר וחצי דבר על האמהות שלהם). ולתחושתם כל היתר מיותרים ומפריעים להם. וכך יש לך את ההנאה להזדחל בעקבות משאית שעוקפת משאית עמוסה ממנה. ומעכבת בכך את כולם. אמה מה 'כפת לה? הנהגים והנהגות בארץ אגרסיביים להחליא. כבר לפני שנים כינה זאת מישהו באזני נהיגת "תפוס כפי יכולתך". חם, הכבישים צפופים והנהגים שרוטים. ובשנים האחרונות יש לנו תוספת: סלולרים. כמה שהמכשיר הקטן והעצבני הזה מסוכן בידינו (וגם בדיבוריות שלנו - שלא תהיה לכם שום טעות). כולנו יודעים. אבל למי יש זמן, בלאו הכי אנחנו תקועים בכביש אז לפחות נספיק עוד משהו ...ואולי גם נספיק איזו תאונה קטנה ו"חוסכת זמן". אתה אוהב מה שאחרים אוהבים. הרוב ימנו את עצמם ברשימת הנהגים הטובים שהם מכירים. גם כשזה לא נכון אובייקטיבית. הגיע הזמן שכל אחד מאיתנו ישנה דבר קטן וראשוני... ויחדל לומר אני טוב מאחרים... וזה עושה אותי נפלא. מרביתנו לא טובים מאחרים, ויתכן גם שלא גרועים מהם. אנו גם לא חסרי אונים כלפי המצב. יש לכך תקנה. כל אחד יתחיל בקטן, ב"ביתו" ובעצמו, ואחרי כן נעבור לתוכנית כוללת.

ליידילי

New member
נ.ב

ובינתיים, עד לתוכנית הכוללת, חיוני לאסור על משאיות לעקוף משאיות. וכבר שמעתי מישהו שהציע שיגבילו את שעות נסיעתן על הכביש... ואולי זה שווה מחשבה.אני לא בטוחה. שכן המחשבה על הנהגים הצעירים והחדשים והמשאיות בכפיפה אחת בשעות החשיכה...נו כבר יש כמה תסריטים חצי כתובים.

ALON AA1

New member
דוגמאות מעורבות

יש ויש דוגמאות אבל לחוקי התנועה יש להישמע וגם להפעיל התנהגות ג'נטלמנית בכביש. אני חושב שזה מכסה את מרבית הדוגמאות שהבאת.

למעלה