Accent GS

Highlander532

New member
../images/Emo73.gifAccent GS

שלום לכולם. ברשותי יונדאי אקסנט GS משנת 96. אני מניח שזה הפורום הנכון לשאול בו: 1. נתלשה לרכב אנטנת הרדיו. מבחינת המנוע שמחזיר את האנטנה, אני שומע שהוא עובד בכיבוי והדלקה של הרכב כך שאני מניח שהוא תקין. האם יש דרך להתקין רק את גוף המתכת של האנטנה ללא פירוק והרכבה של האזור מעל גלגל ימין. כמו כן נאמר לי שיש אפשרות לחבר את הרדיו לאנטנה פנויה ברכב של מכשיר סלולרי שהתוקן בעבר והוסר. האם הדבר אפשרי/אפקטיבי (האנטנה קטנה יותר מאנטנת רדיו ועובדת על אורך גל קצר יותר). 2. בעת שילוב להילוך ראשון בתחילת נסיעה (בשלב הרמת הקלאץ' והלחיצה על גז) מורגשת מעיין רעידה ברכב, התופעה התחילה לפני מספר ימים, כאשר לפני כן ההעברה הייתה ממש חלקה. אותו התופעה גם בהתחלת נסיעה ברוורס.

Guggelager

New member
תשובה חלקית

יש לי תשובה רק למקרה השני. ככל הנראה הקלאצ' כבר הולך למות. דיסקיות החיכוך התעקמו. דבר שגורם לרעידות בעת חיבור המצמד.

Highlander532

New member
תודה

השאלה השנייה הייתה יותר קריטית מבחינתי.
מה העלות הממוצעת של החלפה של דיסקיות אלו? (בלי להתחשב בעלות העבודה של המוסך). האם נסיעה במצב כזה גורמת נזק כלשהו לרכב? והאם זה מחייב טיפול מיידי או שהדבר דורש הגעה מיידית למוסך?

Guggelager

New member
אתה פשוט מחליף מצמד.

היום המצמדים זולים יותר ממה שהיו פעם. היום יש לך מצמדים תחליפיים. כמובן זה יום של אוטו במוסך ולהתראות להחל מכמה מאות עד 2000 לתחליפי(כולל עבודה) (תלוי בסוג הרכב) או אם אתה בוחר מקורי מאיכות גבוהה אז לומר שלום לכמה אלפים

Guggelager

New member
עכשיו ראיתי שרשמת יונדאי

אז המצמד התחליפי הוא זול יחסית, קח את המצמדים האיטלקיים הם באיכות סבירה במחיר זול של כמה מאות שקלים, בחיד עם העבודה יצא לך בסביבות 1000 ש"ח. אם אתה רוצה יפני מקורי אז זה עולה יותר, אבל לא שווה לך.

Highlander532

New member
ומה לגבי

משך החיים של החלק? לכמה זמן המצמד מחזיק בד"כ? ולגבי המצמד שיש לי עכשיו, אפשר למשוך את זה עוד כמה ימים או שזה דורש טיפול מיידי.

tzvika pick

New member
אני באמת לא חושב שתצליח למצוא

בעל מקצוע שיתעסק עם אנטנה לרדיו, יפתח אותה וינסה לתקן אותה ע"י החלפת המוט הטלסקופי. אם אתה רוצה לצאת בזול כדאי להתקין אנטנה פשוטה בכמה עשרות שקלים, ולשכוח מהמנוע.

Highlander532

New member
השאלה היא

אם ניתן להתקין אנטנה פשוטה (שאינה טלסקופית) ללא פתיחה של הדופן ברכב

tzvika pick

New member
אני לא רואה סיבה שלא.

ברוב הרכבים אין בעיה להחליף אנטנה, אבל את הרכב שלך אני לא מכיר.

למעלה