שרית..

Ana Lyn Newkirk

New member
../images/Emo72.gifשרית..

דבר ראשון, למה בכל דיון שלנו את חייבת להכניס את הכונפה? ("הדר עוזרי שדחו לה את הגיוס...ודרך אגב מחליפה את רוני") דבר שני-אני לא הכי בטוח שאני מוכן מנטלית בתווך הקרוב להתגייס. לדעתי, כל בן-אדם צריך להתגייס כשהוא באמת מרגיש מוכן ובטוח לגבי זה, ואחרת, אני אעבור סבל טוטאלי, אם אני אתגייס כשאני עוד ארגיש לא מוכן. חוץ מזה, העתודה היא הזדמנות מצוינת להאיץ את הלימודים שלך, ולי, לפחות, בתור אחד שמעדיף ללמוד מאשר לרוץ אחרי מוקשים, זה נראה עדיף לבלות את התקופה שלי כנער, מה גם שעתודאים נכנסים לצה"ל ישירות על דרגה של קצונה. מה שבאמת מעיב על הרצון שלי להתעתד, הוא עצם התחושה שאתה תקוע מאחור, ועצם הידיעה שבזמן שחברים שלךכבר ישתחררו/יעמדו לפני שחרור, אתה רק תתחיל להתכונן באמת לגיוס עצמו, ואני בן-אדם שנורא שונא להרגיש בפיגור אחרי אחרים. חוץ מזה, שממה שאנשים אמרו לי, ישנה אפשרות מסוימת להשתמט באמצע, בדרך זו או אחרת, כך שאתה לא מחויב מבחינת החוק לצבא, ואתה לא מסתכן בלהאסר בעת ההשתמטות האפשרית. מה שכן, אני באמת צריך להסגר על עצמי, בנוגע למקצוע שאני ארצה ללמוד, ובנוגע בכלל, למימוש האופציה הזאת מעשית, ולא רק בתור רעיון, ולדעת לקחת אחריות על ההחלטות שלי כשהן מתבצעות. בכל אופן, אני אעדכן אתכם בתקופה הקרובה בעניין :)

Ana Lyn Newkirk

New member
../images/Emo72.gifהמשך...

אני כן מרגיש שאני עובר איזשהו תהליך עם עצמי שמכין אותי לקראת הגיוס, אבל איך שאני מכיר את עצמי, ואיך שאני מכיר את תהליך הזמן שחולף, אני לא רואה את עצמי ביולי 2007 עולה על מדים, ומשעבד את כל החיים שלי בשנייה, בלי שאני באמת ארגיש מבפנים מוכנות לזה. ואני לא חושב שזה נובע רק מהחוויות שהיו לי בלשכת הגיוס, פשוט מה שבכלל קרה לי בשנים האחרונות, זה שכל שנה הסתכלתי וחשבתי לעצמי: וואי, נשאר לי רק עוד K שנים לגיוס...וואי, נשאר לי רק עוד K-1 שנים לגיוס...וואי, נשאר לי רק עוד K-2 שנים לגיוס... אבל ת'כלס, איך שאני מסתכל קדימה, אני לא מאמין שאני אסיים את התהליך הזה עם עצמי תוך שנה וארבעה חודשים. וגם אם כן, אז סבבה-אז אני אגיע עוד יותר מוכן לקראת גיל 21-22 שבו אני אתגייס. מצד שני, אחת הסיבות שיש לי בכל זאת לוותר על רעיון העתודה, היא המחשבה שאולי ברגע שאני "אצלול לתוך המים הקפואים", כמו שאומרים, אז אולי כל התיאוריות האלה ישתנו בין-פתע...לכו תדעו. האמת היא שהבן-אדם המרכזי שבאמת הייתי מצפה ממנו להתייחסות קונקרטית בעניין, הוא יגאל, והדעה שלו, בתור אחד שחווה את כל התהיות וההתלבטויות שאני חווה עכשיו, ואני אאחד את הדעה של יגאל עם מספר דעות נוספות של אנשים נוספים שהלכו/מתכוונים ללכת לעתודה, ואני מקווה שבעזרת כל זה אני אוכל לבסוף להתגבש עם עצמי לדעה אחת אחידה =]

Ana Lyn Newkirk

New member
../images/Emo72.gifובנוגע להתייעצויות

לכי תדעי למי להקשיב ולמי לא. תחשבי שהאנשים אומרים את הדברים מנקודת המבט שלהם. זה כמו שתשאלי תיכוניסט ממוצע, אם כדאי לו להרחיב פיזיקה, לדוגמא. חלק יגידו לך שזה אפשרי, וחלק ירמזו לך שלא. כל אחד אומר את זה מנקודת מבטו, ולאנשים מאוד קשה (עד בלתי אפשרי) להבהיר את העמדות בנוגע לעניינים כאלה באופן סובייקטיבי. אולי אנשים חוו טראומה אישית, במסלול כזה או אחר, ומכאן נובעות העמדות שלהם, ואולי אותם שניים שלושה אנשים לא יהיו הכי מתאימים להתייעץ איתם דווקא בעניין הזה, והדעות שלהם יהיו שגויות מלכתחילה. זה עניין נורא לא ברור. בגלל זה גם הייתי נורא שמח להתייעץ עם יגאל בעניין, מכיוון שהוא נשמע לי בן-אדם אמין, ונוסף על כך-אחד בעל יכולות להבהיר את עצמו מנקודת מבט סובייקטיבית יותר, יחסית מאשר הרבה אנשים, ולכן הייתי שמח לשמוע אולי יותר על דעתו...למרות שמלכתחילה, אני מבהיר לעצמי, שאני לא מקשיב כמו תוכי לשום דעה, ושאני בודק את האפשרות מנקודת המבט שלי, ומבהתחשבות להעדפות ולסגנון שלי.

למעלה