שאלה???

• פותח הנושא wawo
  • פורסם בתאריך

ה ש ח ף

New member
טווחי תקשורת

לפני מספר שנים כאשר השיטה האנלוגית עוד היתה בשיאה הצלחתי להתקשר אפילו מתוך המרינה ברודוס ומעגינה במפרץ לינדוס בעזרת פלאפון עם אנטנה אומנית בגובה של כ 12 מטר על התורן. בשנה האחרונה כבר יצא לי להתקשר מטווח של כ 30 מייל, קשר לא יציב שהתנתק די מהר. הטכנולוגיה במקרה הזה לא התקדמה לטובתנו.

מאיר ריבא

New member
תקשורת בים

אני מפליג עם טלפון סלולרי על קטמרן (כל סוף שבוע) מול ת"א וגם מספר פעמים עד אכזיב וחזרה - מעבר לשישה מייל מהחוף האיכות בלתי נסבלת. לעומת זאת - שכרתי לחציית האטלנטי בנובמבר השנה "אירידיום" ואני יכול להעיד שהמכשיר עובד יופי! לשיחה רגילה מספיקה האנטנה של המכשיר ולהעברת נתונים החלפתי אותה באנטנה של חוט עם אנטנה בצורת דיסקית קטנה בקצה אותה הוצאתי דרך החלון החוצה כשהטלפון היה על שולחן הנווט. כל מה שהאנטנה צריכה זה לראות שמיים פתוחים. אפשר לקנות טלפון אירידיום בערך ב - 1500 $ ושיחות עולות כל דבר בין 1.2-1.8 דולר לדקה (+מע"מ) - תלוי בכושר המיקוח מול הספק. זה לא חינם בדיוק אבל כמכשיר קשר לטווח ארוך זה פתרון שכדאי לשקול - אין שום צורך בהתקנה, אם כי כמובן אפשר להתקין את הטלפון על שולחן הנווט בצורה יפה ולשחק בהתקנת האנטנה. אנחנו עברנו שלשושה שבועות באוקיינוס ללא שום התקנה, דיברנו, קבלנו SMS וקבלנו ושלחנו דואר אלקטרוני.

Alex33

New member
אירידיום- כנראה הרבה פחות..

..זאת על פי דברי גיורא קידר בהרצאה לפני כחודשיים. לדבריו ניתן להשיג כיום מכשיר כזה ב 800 $,הבדל משמעותי, אולי נשאל אותו בהזדמנות איפה? העלות לשיחה לא גבוהה יותר ממחיר מחירון של חברות סלולריות ,שחלקן גובות -1.0 1.2 סטרלינג לדקה..למדינות מעבר לים.. זה אכן נראה פיתרון תיקשורתי- בטיחותי מצויין..למי שמפליג לחו"ל לא מעט..או כדאי להתאמץ,יותר בשביל הבטיחות, פחות בשביל הפלאורה..

למעלה