שלום לכולם !!! אני רוצה לצבוע בסירה מספר מקומות לא שטחים גדולים באיזה סוג של צבע להשתמש כדי לא להבליט את ההבדל בין איזור הצבוע החדש לבין איזור הצבע "הישן"? כמו כן כיצד לטפל בסדקים ? תודה מראש!!!!!!!!!!!WAWO
נכון חסרים פרטים היכטה מפיברגלס בת 8 שנים. ישנם מקומות שיש צורך בתיקון הצבע, (צבע לבן). וכמה סדקים קטנים באיזור החיבורים, רציתי לדעת כיצד לתקן את הסדקים ומכות קטנות בפינות, וכייצד לצבוע. אני מודה לכל המשיבים מראש . נ.ב אני צופה כמעט יום יומי של הפורום הזה ממעט להשתתף, אך "צופה" פעיל
פיברגלס, הבעיה היא שקשה מאוד להתאים את הצע החדש לישןוגם אם הצלחת אחרי כמה זמן הצבע החדש ידהה וישתנה. לגבי תיקוני סדקים החומר הכי יעיל הוא מרק לפחחות מכוניות (CARKIT)
לתקן גלקוט במרק של רכב. יש קיטים לתיקוני גלקוט ויש הוראות עבודה מדויקות ע"ג האריזה. תבדוק בחנויות שמוכרות ציוד ימי או באתר של ווסט מרין . שם תוכל למצוא גם צבעים שמתאימים.
בשיטות פשוטות אולם חשוב תחילה לבדוק מה סיבת הווצרות הסדק ומיקומו. יתכן והסדק נוצר כתוצאה ממאמצים ומעמסים גבוהים ואז יש לפתור את הבעיה תחילה. מומלץ על כן להתיעץ עם מומחה לפני בצוע התקון.
יש חומר מתאים לתיקוני GELCOAT הנמכר בחנויות שייט.אם יש סדקים, מעבר לשטחי, יש לתקן אותם קודם ( לייבש,"לחפור", לנקות,ולסתום בחומר אפוקסי מתאים). החומר לתיקוני ג'לקוט מיועד לשכבה החיצונית בלבד.
גלקוט,אפשר גם לקנות ג'לקוט עם מאיץ ומקשה, למרוח על הסדק ולכסות בנייר דבק סלוטייפ כדי להשיג גימור חלק, בכל הסרטים האלה כבר היינו, אבל האמינו לי שאם אפשר לתקן תבניות יציקת גלשנים עם ג'לקוט אפשר לתקן סדקים בסירה עם אותו החומר.